PR week 26

0
156
Scholtenbrug Foto: WUH

Duofietsen en rolstoelfiets WUh weer te leen

Vanaf heden kunt u weer de duofietsen en de rolstoelfiets van de WUh lenen. Mensen die niet meer zelfstandig kunnen fietsen kunnen dankzij een duofiets of rolstoelfiets samen met iemand toch een mooie fietstocht maken. Om er zeker van te zijn dat er een fiets beschikbaar is op de dag dat u een tocht wilt maken, is het handig deze twee dagen van tevoren te reserveren.

Dit kan via samenrijders@vpwinterswijk.nl of via telefoonnummer 0543 200 036, bereikbaar van maandag tot en met vrijdag van 9.00 tot 12.00 uur. Er zijn geen kosten verbonden aan het lenen van de duofiets, er wordt alleen om een borg gevraagd. Omdat de WUh op dit moment nog gesloten is, zijn de fietsen nu gestald bij camping Het Wieskamp aan de Kobstederweg 13. Hier is van 9.00 uur tot 17.00 uur de uitgifte en ontvangst van de fietsen. Vanwege de huidige corona-maatregelen mogen er op dit moment geen vrijwilligers met u mee fietsen, dus u moet zelf een bijrijder meenemen. Hopelijk worden er ook dit jaar weer veel ritten met de duofietsen gemaakt en kunnen veel mensen al fietsend genieten van de mooie Winterswijkse omgeving.

AutoMaatje weer langzaam opgestart

Sinds een aantal weken kan men weer gebruik maken van AutoMaatje. Het gaat hierbij dan uitsluitend om noodzakelijke ritten, zoals naar het ziekenhuis, de huisarts etc. Om de veiligheid van de passagier en de chauffeur te waarborgen, zijn er in de auto’s schermen geplaatst. Ook draagt de chauffeur een mondkapje. Er wordt tevens gebruik gemaakt van zogeheten buggies: in deze wagentjes kan men zelf makkelijker in- en uitstappen. In de buggies zijn ook corona-schermen geplaatst.
Heeft u binnenkort een afspraak in bijvoorbeeld het ziekenhuis of bij de huisarts, maar heeft u nog geen vervoer? Maak dan gebruik van AutoMaatje. Geef uw rit uiterlijk twee dagen van tevoren door aan het Samenrijderspunt, via telefoonnummer 0543 200 036. We zijn bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 9.00 tot 12.00 uur. U kunt ook mailen naar automaatje@vpwinterswijk.nl.

Heb jij hulp nodig? Geef het door

Ondanks dat de corona-maatregelen versoepeld zijn, zijn er genoeg mensen die hulp kunnen gebruiken. Ben jij zo iemand? Kun je hulp gebruiken met bijvoorbeeld het uitlaten van de hond of het doen van boodschappen? Of moeten de kinderen ergen naartoe gehaald of gebracht worden? Neem dan contact op met het meldpunt van de Winterswijkse Uitdaging. De vrijwilligers helpen je graag. Zij bieden ook een luisterend oor. Als je behoefte hebt om eens een praatje met iemand te maken of je verhaal kwijt wilt, dan kun je ook terecht bij de vrijwilligers. Heb jij daar behoefte aan of heb je andere hulp nodig, neem dan contact op met het meldpunt via telefoonnummer 0543 200 026. We zijn dagelijks bereikbaar van 9.00 tot 17.00 uur. Of ga naar de website https://winterswijkseuitdaging.nl/meldpunt/ en vul het formulier in. Wees niet bang om om hulp te vragen. De vrijwilligers zijn er juist voor om mensen zoals jij te helpen. Dus neem contact met ons op, wij helpen je graag verder.