PR week 27

0
99
Scholtenbrug Foto: WUH

Gastheren- en vrouwen warenmarkt gezocht

Vanwege de corona-maatregelen is de warenmarkt in Winterswijk op zaterdag verplaatst naar de Roelvinkstraat en de Spoorstraat. Op deze plek kan er meer afstand gehouden worden. Om bezoekers van de markt gastvrij te ontvangen en ook te wijzen op de regels, worden er gastheren- en vrouwen ingezet. Er wordt een beroep gedaan op verenigingen om deze gastheren- en vrouwen te leveren. Per vrijwilliger krijgt men een vergoeding. Een mooie manier om, in deze bijzondere tijden, de clubkas extra te spekken. Of men kan het bedrag aan een goed doel schenken.
Per dag zijn er zo’n 15 vrijwilligers nodig. In principe is men van 10.00 tot 16.00 uur aanwezig, maar men kan zelf een rooster maken wie er wanneer staat.
Wil je meer informatie of jouw vereniging opgeven? Dan kan dat door contact op te nemen via info@winterswijkseuitdaging.nl of telefoonnummer 0543 200 026.

Heb jij hulp nodig? Geef het door

Ondanks dat de corona-maatregelen versoepeld zijn, zijn er nog genoeg mensen die hulp kunnen gebruiken. Ben jij zo iemand? Kun je hulp gebruiken met bijvoorbeeld het uitlaten van de hond of het doen van boodschappen? Of moeten de kinderen ergens naartoe gehaald of gebracht worden? Neem dan contact op met het meldpunt van de Winterswijkse Uitdaging. De vrijwilligers helpen je graag. Zij bieden ook een luisterend oor. Als je behoefte hebt om eens een praatje met iemand te maken of je verhaal kwijt wilt, dan kun je ook terecht bij de vrijwilligers. Heb jij daar behoefte aan of heb je andere hulp nodig, neem dan contact op met het meldpunt via telefoonnummer 0543 200 026. We zijn dagelijks bereikbaar van 9.00 tot 17.00 uur. Of ga naar de website https://winterswijkseuitdaging.nl/meldpunt/ en vul het formulier in. Wees niet bang om om hulp te vragen. De vrijwilligers zijn er juist voor om mensen zoals jij te helpen. Dus neem contact met ons op, wij helpen je graag verder.

AutoMaatje is er voor iedereen

Sinds een aantal weken kan men weer gebruik maken van AutoMaatje. Het gaat hierbij dan uitsluitend om noodzakelijke ritten, zoals naar het ziekenhuis, de huisarts etc. De komende week zal beslist worden of er ook weer andere ritten uitgevoerd mogen worden. Veel mensen denken dat AutoMaatje er alleen is voor ouderen, maar dat is niet het geval. AutoMaatje is er voor iedereen, jong en oud. AutoMaatje is bijvoorbeeld een uitkomst voor mensen die regelmatig voor een behandeling naar het ziekenhuis moeten, maar voor wie het lastig is om passend vervoer te regelen. Of voor wie de kosten van een gewone taxi te hoog zijn. Voor hen is AutoMaatje een uitkomst. De chauffeur haalt u op het afgesproken tijdstip op en u wordt naar de bestemming gebracht. Later wordt u dan weer thuisgebracht. Leeftijd speelt bij dit alles geen rol.

Dus moet u binnenkort ergens naartoe of heeft u regelmatig afspraken in het ziekenhuis, maar geen vervoer? Maak dan gebruik van AutoMaatje. Geef uw rit uiterlijk twee dagen van tevoren door aan het Samenrijderspunt, via telefoonnummer 0543 200 036. We zijn bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 9.00 tot 12.00 uur. U kunt ook mailen naar automaatje@vpwinterswijk.nl