PR week 28

0
96
Foto Daniël Hoitink

Deze week zijn er weer verschillende vacatures bij het Vrijwilligerspunt.

Heb je interesse in één van deze functies of ben je benieuwd naar andere vacatures van het Vrijwilligerspunt?

Neem dan contact met ons op via info@vpwinterswijk.nl , bel 0543 200 026 of kijk op de website www.vpwinterswijk.nl  Je kunt ook langs komen tijdens het spreekuur, dit is elke maandag t/m donderdag van 9.00 tot 12.00 uur aan de Torenstraat 9, Winterswijk.

Vrijwilliger activiteitenavond De Molenaar
Wooncomplex De Molenaar is op zoek naar een vrijwilliger die eens per twee weken op donderdag- en vrijdagavond kan komen helpen tijdens de activiteitenavonden. De vrijwilliger helpt met het inschenken van koffie en fris, het maken en ronddelen van hapjes, opruimen en het in- en uitpakken van de vaatwasser. Tijdens de activiteitenavonden, met onder meer muziek en bingo, komen er zo’n 30 tot 40 personen. Omdat zij vaak al wat ouder zijn, lukt het ze niet om alles zelf te doen. Dus wilt u de bewoners graag helpen, dan bent u van harte welkom bij De Molenaar.

Maatje voor Fatima
De 21-jarige Fatima komt uit Syrië en zoekt een maatje die haar wegwijs wil maken in de Nederlandse maatschappij. Fatima gaat zelfstandig wonen en zit daardoor met allerlei vragen. Ze hoopt dat een maatje haar kan helpen, ook met het doornemen en leren begrijpen van de post en andere praktische dingen. Fatima is erg nieuwsgierig en wil graag meer leren over de Nederlandse maatschappij en in het bijzonder Winterswijk. Ze zou het fijn vinden als het maatje haar wegwijs wil maken in Winterswijk en af en toe ook leuke dingen met haar wil ondernemen.

Klusser woonlocatie Boeijink
Estinea beschikt in Winterswijk over verschillende woonlocaties voor mensen met een beperking. Voor een van deze woonlocaties, aan de Boeijinkweg wordt een handige klusser gezocht. De boerderij vraagt veel onderhoud en er zijn vele kleine klusjes te doen. Voor al deze klusjes zoekt Estinea een vrijwilliger. Ben je met klussen van vele markten thuis, dan hoort Estinea graag van je.

Begeleider muziekmiddag Pronsweide
Stichting Marga Klompé zoekt voor locatie De Pronsweide vrijwilligers voor de muziekmiddag. Op woensdagmiddagen wordt er voor bewoners een Muzikale Hits van Toen-middag gehouden. Als vrijwilliger begeleidt je de bewoners tijdens deze gezellige, muzikale midddag. Het is belangrijk dat je als vrijwilliger sociaal en goed ter been bent en affiniteit met muziek hebt.

Nieuwe speeltuinorganisatie zoekt bestuursleden

In Winterswijk komt een nieuwe overkoepelende speeltuinorganisatie voor de speeltuinverenigingen. De bedoeling is dat de speeltuinen in de toekomst een meer maatschappelijke functie krijgen en een plek worden waar alle buurtbewoners gebruik van kunnen maken. Dus niet alleen kinderen, maar ook ouderen en andere buurtbewoners kunnen dan terecht bij de speeltuinverenigingen voor activiteiten en bijeenkomsten.
Om de nieuwe speeltuinorganisatie vorm te geven worden bestuursleden gezocht, waaronder allereerst een voorzitter. De voorzitter geeft de nieuwe organisatie vorm en helpt met de maatschappelijke ontwikkeling van de speeltuinen. De voorzitter is de spin in het web, een geboren leider en inspirator. Hij of zij kan goed communiceren en is in staat mensen en partijen met elkaar te verbinden en met elkaar te laten samenwerken. De voorzitter is de contactpersoon naar externe organisaties, zoals de gemeente Winterswijk, de provincie, NUSO (Jantje Beton) en vertegenwoordigt daarmee de individuele speeltuinverenigingen.

De voorzitter en het bestuur van de nieuwe speeltuinorganisatie worden ondersteunt door onder meer de Winterswijkse Uitdaging, het Vrijwilligerspunt, het Sociaal Team, NUSO (Jantje Beton) en Spectrum. Zij allen werken met de speeltuinorganisatie samen om de overgang van de speeltuinverenigingen naar een meer wijkgerichte vereniging tot een succes te maken.
Zou jij je graag willen inzetten om de nieuwe speeltuinorganisatie vorm te geven en herken je je in het profiel? Wil je graag meer informatie over de functie van voorzitter of de andere functies of solliciteren? Neem dan contact op met het Vrijwilligerspunt via info@vpwinterswijk.nl of via telefoonnummer 0543 200 026. Je kunt ook langs komen tijdens het spreekuur, dit is elke maandag t/m donderdag van 9.00 tot 12.00 uur aan de Torenstraat 9, Winterswijk.

Cursisten schildercursus Wuh in zonnetje gezet

De afgelopen weken kwam er op vrijdagmiddag een groep creatievelingen bijeen bij de WUh om een schildercursus te volgen. Tijdens deze middagen maakten de 15 cursisten kennis met de hobby schilderen. De cursus werd gratis aangeboden. Docent Cees Jansen leerde de cursisten de basistechnieken van schilderen met acrylverf. De cursisten ontdekten dat schilderen enige oefening vraagt, maar ook voor veel ontspanning zorgt. Bovendien was het erg gezellig om met anderen creatief bezig te zijn.
De schilderspullen die de cursisten tijdens de gehele cursus gebruikten, werden geleverd door het Hobbyhuis. Tijdens de laatste middag kregen alle cursisten een pakketje met schilderspullen aangeboden door het Hobbyhuis. Zo kan men de opgedane kennis direct in de praktijk brengen en verder gaan met de nieuwe hobby.
Vanaf september wordt er een nieuwe cursus aangeboden. Er zijn geen kosten verbonden aan de schildercursus, er wordt alleen een kleine bijdrage van 2 euro voor koffie/thee gevraagd. Wil je meer informatie of lijkt het je leuk om aan de schildercursus mee te doen en wil je je opgeven, dan kun je contact opnemen via info@vpwinterswijk.nl of telefoonnummer 0543 200 026. Je kunt ook langskomen elke maandag t/m donderdag van 9.00 tot 12.00 uur aan de Torenstraat 9, Winterswijk.

Relatiegeschenken-kerstmarkt bij WUh

Nog niet iedereen zal in deze periode van het jaar bezig zijn met de kerst, maar voor ondernemers wordt het langzaamaan tijd om te gaan nadenken over de relatiegeschenken voor de kerstperiode. Daarom wordt er op vrijdag 13 september 2019 bij de WUh een relatiegeschenken-kerstmarkt gehouden. Op deze beurs zijn kleine ondernemers die zich maatschappelijk betrokken voelen van harte welkom om hun relatiegeschenken voor de kerstperiode uit te zoeken. Bij Estinea, De Lichtenvoorde en Zozijn zijn relatiegeschenken geproduceerd door mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. De producten die zij hebben gebruikt komen uit de winkels van TopArt en Kadoosje.

Voorbeelden zijn kaarsen, plantenbakken, allerlei wijnkistjes, vogel- en voederhuisjes, decoratieartikelen en schilderijen op hout. Ondernemers zijn op vrijdag 13 september vanaf 16.00 uur van harte welkom bij de WUh, Torenstraat 9, om uit dit mooie aanbod hun relatiegeschenken uit te komen zoeken. Er kan in grotere hoeveelheden besteld en afgeleverd worden. Ondernemers die zich maatschappelijk betrokken voelen en hun relaties graag een bijzonder geschenk willen geven, zijn welkom op vrijdag 13 september. Graag tot dan!