PR week 28

0
169
Scholtenbrug Foto: WUH

Vrijwilligerspunt weer open

Vanaf heden kan men weer terecht bij de inloopspreekuren van het Vrijwilligerspunt. Iedereen met een vraag over vrijwilligerswerk kan hier terecht. Ben jij op zoek naar vrijwilligers voor jouw organisatie of ben je op zoek naar vrijwilligerswerk? Of heb je andere vragen over vrijwilligerswerk? Stel deze dan aan een van de medewerkers van het Vrijwilligerspunt. De inloopspreekuren zijn elke maandag t/m donderdag van 9.00 tot 12.00 uur, bij de WUh, Roelvinkstraat 2 (bij Boogie Woogie).

Je hoeft van tevoren geen afspraak te maken, je kunt gewoon binnen komen lopen. Wil je liever niet langskomen, maar mailen of bellen, dan kan dat natuurlijk ook. Dit kan via info@vpwinterswijk.nl of via telefoonnummer 0543 200 026. Je kunt ook op de website kijken, www.vpwinterswijk.nl.
Binnenkort staat de zomervakantie weer voor de deur. Daarom is het Vrijwilligerspunt in de maand augustus gesloten. Er zijn dan dus ook geen inloopspreekuren. Maar tot 1 augustus bent u van harte welkom om uw vragen over vrijwilligerswerk te stellen. Na de zomer staan we vanaf 31 augustus weer voor u klaar.

Vacatures Vrijwilligerspunt

Het Vrijwilligerspunt heeft weer een paar leuke nieuwe vacatures. Heb jij interesse in één van deze functies of ben je benieuwd naar andere vacatures van het Vrijwilligerspunt? Neem dan contact met ons op via info@vpwinterswijk.nl, bel 0543 200 026 of kijk op de website www.vpwinterswijk.nl. Je kunt ook langs komen tijdens het spreekuur, dit is elke maandag t/m donderdag van 9.00 tot 12.00 uur bij de WUh, Torenstraat 9, Winterswijk.

AZC zoekt vrijwilliger kinderactiviteiten

Houd jij van kinderen? Ben je goed in coördineren en organiseren? En heb je allerlei creatieve ideeën? Wordt dan coördinator van de kinderactiviteiten op het AZC.

Een groep vrijwilligers organiseert allerlei activiteiten voor kinderen in de basisschool – en tienerleeftijd die in het asielzoekerscentrum wonen. Om de organisatie van deze activiteiten goed te laten verlopen zoekt men een coördinator. Misschien is het iets voor jou? Als coördinator ben je het aanspreekpunt tussen het AZC en de vrijwilligers. Samen met de vrijwilligers organiseer je de activiteiten. Op dit moment is er bijvoorbeeld een middag voor de jongste kinderen (van 4 t/m 7 jaar), een meidenmiddag en twee middagen waarop alle kinderen welkom zijn. Je hoeft niet zelf bij alle activiteiten aanwezig te zijn. Lijkt het je leuk om met de enthousiaste kinderen en vrijwilligers bezig te zijn? Neem dan contact op via info@vpwinterswijk.nl of via telefoonnummer 0543 200 026 of kijk op de website www.vpwinterswijk.nl

PR-medewerker Vrijwilligerspunt
Het Vrijwilligerspunt probeert vrijwilligers en organisaties met elkaar te matchen. Het Vrijwilligerspunt is gevestigd in de WUh, waar meerdere maatschappelijke organisaties bij elkaar komen. Het Vrijwilligerspunt is per direct op zoek naar een extra PR-medewerker. Ben jij goed in schrijven, ben je creatief en kun je goed met de computer overweg? Dan is deze functie vast iets voor jou.

WUh: de plek voor inspiratie voor je vrije tijd.

De WUh bestaat inmiddels een aantal jaren. Het begon aan de Torenstraat, waar het in korte tijd enorm groeide. Meerdere maatschappelijke organisaties vestigden zich in de WUh, waaronder Humanitas, Present Winterswijk, Perron 8, Beautykadobank, Vrijwilligerspunt en ANWB AutoMaatje. Er vinden regelmatig vergaderingen en informatieavonden plaats. Ook worden er allerlei activiteiten georganiseerd. Zo zijn er onder meer het Autismecafé, Buurttafel, inloophuis Veteranen, activiteitenavonden van ’t Stekkie, schilderclubs, handwerk- en een fotoclub. Recent heeft de WUh zijn intrek genomen bij Boogiewoogie, aan de Roelvinkstraat 2.
Dit biedt mooie kansen voor de WUh . Het biedt de mogelijkheid om uit te groeien tot een plek waar men inspiratie op kan doen voor invulling van zijn of haar vrije tijd.
Zo kan men deelnemen aan één van de activiteiten die bij de WUh worden georganiseerd, zoals schilderen of fotograferen. Daarnaast ontmoet men binnen de WUh allerlei maatschappelijke organisaties die het één en ander te bieden hebben. Maar ook nu de WUh zijn intrek bij Boogiewoogie heeft genomen kan men kennis maken met andere culturele activiteiten zoals bv muziek en dans.
Naast het meedoen met de verschillende activiteiten kan men ook informeren bij het Vrijwilligerspunt naar de verschillende mogelijkheden van vrijwilligerswerk. Er zijn heel veel mogelijkheden om vrije tijd in te vullen.
Soms zie je door de bomen het bos niet meer en weet je niet wat je zult doen of wat je leuk vind. Bij de WUh kunnen ze je een handje helpen.
Dus heb je inspiratie nodig, zoek je een invulling van je vrije tijd of zoek je een opstapje naar betaald werk, kom dan langs bij de WUh, de koffie staat klaar.
We zijn te vinden aan de Roelvinkstraat 2 (bij de muziekschool). Wil je graag eerst meer informatie, neem dan contact op via info@vpwinterswijk.nl of bel 0543 200 026.