PR week 28

0
207

Vrijwilligerswerk opstap naar betaald werk!

Vrijwilligers kan men grofweg in twee groepen verdelen. De groep die het, zonder eigen belang, doet voor anderen. En de groep die het voor anderen en voor zichzelf doet. Beide groepen zijn het erover eens dat het doen van vrijwilligerswerk nuttig is, dat het je een gevoel van waardering geeft en zich in dankbaarheid betaald. Ondanks dat er enigszins een taboe rust op zelfdienende motieven bij vrijwilligerswerk, wil deze tweede groep vrijwilligerswerk ook voor zichzelf inzetten, namelijk een opstap naar betaald werk.
Natuurlijk kan vrijwilligerswerkbewust ingezet worden als een overbruggingsperiode, een activiteit om de kans op betaald werk te vergroten of zelfs als opstap naar een nieuwe baan. Het draagt bij aan het behouden van werkritme, opbouwen van een netwerk, opdoen van werkervaring en het ontwikkelen van nieuwe vaardigheden. Bovendien staat het doen van vrijwilligerswerk goed op het CV. Dat vonden ook twee dames uit Winterswijk. Beide dames wilden graag weer aan het werk. Ze besloten om dan ook om als vrijwilliger aan de slag te gaan. De dames gingen op zoek en kwamen terecht bij het Vrijwilligerspunt. Als receptioniste, vonden zij hun draai bij het Vrijwilligerspunt in het WUh gebouw van de Winterswijkse Uitdaging. Met ingang van september hebben beide dames een duobaan als receptioniste gevonden. De ervaring die men in de opbouw van het WUh gebouw heeft opgedaan komt hen bij hun nieuwe (betaalde) baan goed van pas. Voor beide dames blijkt nu dat men nieuwe dingen heeft geleerd, men weer meer dagritme kreeg, men weet nu weer wat collega’s kunnen betekenen, ook kwamen ze weer met verhalen thuis en last but not least is hun CV een stukje completer geworden. Vanuit het Vrijwilligerspunt is men, hoewel men nu zelf wel weer op zoek moet, trots op het feit dan men twee vrijwilligers op weg heeft mogen helpen.

Jouw nieuwe werkplek binnen het WUh ?

Baliemedewerkers gevraagd bij Wuh
Hierdoor is het Vrijwilligerspunt nu op zoek naar twee baliemedewerkers die op twee dagdelen per week beschikbaar zijn. Een baliemedewerker bij het WUh doet een aantal werkzaamheden. Hij/zij verzorgt de post, ontvang het bezoek, wijst bezoekers de weg, neemt de telefoonop, houdt de agenda bij op, houdt de folders up to date, verzorgt de koffie/thee/water voor de vergaderingen en cursussen die gehouden worden, zorgt dat het gebouw netjes blijft en verleent hand en spandiensten ten behoeve van de dertien organisaties die het WUh gebouw bemensen. Mocht men een WW-uitkering hebben, is vrijwilligerswerk aan regels gebonden. Zo moet de instelling een ANBI (Algemeen Nut Beogende Instelling), een SBBI (Sociaal Belang Behartigde Instelling) hebben. De Uitdaging heeft een ANBI status dus kan men met behoud van uitkering ook binnen het WUh aan de slag. Inwoners die interesse in de vacatures bij het WUh hebben kunnen zich persoonlijk bij het WUh aanmelden, uiteraard kan men zich ook per mail en telefonisch aanmelden.
Ook als je interesse hebt voor een rol als contactpersoon/begeleider/coördinator bij de activiteiten in WUh ben je van harte welkom.
Ook voor andere vragen over vrijwilligerswerk kan men, van maandag tm donderdag tussen 9.00 en 12.00 uur, tijdens het inloopspreekuur, terecht bij het Vrijwilligerspunt. E-mail info@vpwinterswijk.nl , telefoonnummer 0543 – 200026 De bouwvak vakantie (30 juli t/m 17 augustus) zijn we gesloten.