PR week 29

0
89
Foto Daniël Hoitink

Deze week zijn er weer verschillende vacatures bij het Vrijwilligerspunt. Heb je interesse in één van deze functies of ben je benieuwd naar andere vacatures van het Vrijwilligerspunt? Neem dan contact met ons op via info@vpwinterswijk.nl, bel 0543 200 026 of kijk op de website www.vpwinterswijk.nl Je kunt ook langs komen tijdens het spreekuur, dit is elke maandag t/m donderdag van 9.00 tot 12.00 uur aan de Torenstraat 9, Winterswijk.

Taalvrijwilliger Taalhuis
Vind je taal leuk, beheers je Nederlands goed en wil je graag een ander helpen met het verbeteren van de Nederlandse taal? Dan is het Taalhuis naar je op zoek. Als taalvrijwilliger help je iemand met het verbeteren van de spreekvaardigheid en het lezen en/of schrijven van bijvoorbeeld een e-mail. Een uur per week begeleid je een vaste deelnemer in de Bibliotheek in Winterswijk. Lijkt je dit leuk, dan ben je van harte welkom om het team van Taalvrijwilligers te komen versterken.

Gastheren/- en vrouwen musea
Zowel Museum De Wereld van Wenters als museum Transit Oost zijn nog op zoek naar gastheren en gastvrouwen. Je ontvangt bezoekers en verkoopt toegangskaarten. Ook zorg je voor koffie en thee en indien nodig verzorg je rondleidingen in het museum. Als gastheer/gastvrouw ben je het visitekaartje van het museum, dus je bent sociaal en gastvrij.

Vrijwilliger activiteitenavond De Molenaar
Wooncomplex De Molenaar zoekt een vrijwilliger die eens per twee weken op donderdag- en vrijdagavond kan komen helpen tijdens de activiteitenavonden. De vrijwilliger helpt met het inschenken van koffie en fris, het maken en ronddelen van hapjes, opruimen en het in- en uitpakken van de vaatwasser. Tijdens de activiteitenavonden, met onder meer muziek en bingo, komen er zo’n 30 tot 40 personen. Lijkt het u leuk om tijdens de avonden te komen helpen, dan bent u van harte welkom bij De Molenaar.

Bestuurs- en commissieleden Wenters Plus
Wenters Plus is een ouderenvereniging in Winterswijk en organiseert wekelijks activiteiten voor haar leden. Zo worden er regelmatig fietstochten en reizen georganiseerd en maandelijks wordt een ledenblad uitgegeven. Het bestuur van Wenters Plus is op zoek naar versterking. De nieuwe bestuursleden helpen met allerlei zaken, zoals de ledenadministratie, het bijhouden van de website, de redactie van het ledenblad en de organisatie van reizen. Het is belangrijk dat het nieuwe bestuurslid affiniteit heeft met de doelgroep en kan omgaan met de computer.

Bestuurder elektrokar De Pelkwijk
Stichting Marga Klompé zoekt voor de locatie De Pelkwijk bestuurders van de elektrokar. Het gaat om eenmaal in de twee weken op zaterdagochtend en tijdens eventuele invalmomenten. Lijkt het je leuk om de leefwereld van ouderen te vergroten, ben je sociaal en beschik je over een rijbewijs? Dan komt De Pelkwijk graag met je in contact.

Voorzitter nieuwe speeltuinorganisatie:
De voorzitter geeft de nieuw op te richten organisatie vorm en helpt met de maatschappelijke ontwikkeling van de speeltuinen. De voorzitter is de spin in het web, een geboren leider en inspirator. Hij of zij kan goed communiceren en is in staat mensen en partijen met elkaar te verbinden en met elkaar te laten samenwerken. De voorzitter is de contactpersoon naar externe organisaties, zoals de gemeente Winterswijk, de provincie, NUSO (Jantje Beton) en vertegenwoordigt daarmee de individuele speeltuinverenigingen. De voorzitter en het bestuur van de nieuwe speeltuinorganisatie worden ondersteunt door onder meer de Winterswijkse Uitdaging, het Vrijwilligerspunt, het Sociaal Team, NUSO (Jantje Beton) en Spectrum. Zij allen werken met de speeltuinorganisatie samen om de overgang van de speeltuinverenigingen naar een meer wijkgerichte vereniging tot een succes te maken.

Verkeersregelaar Zwarte Cross:
Wil je deel uitmaken van de organisatie van de Zwarte Cross, wil je het evenement nu eens van binnenuit beleven? Dat is nu dan mogelijk. De organisatie van de zwarte cross is namelijk nog op zoek naar verkeersregelaars. De Zwarte Cross wordt georganiseerd van donderdag 18 juli tm zondag 21 juli. In overleg met Ype bepaal je je werktijden.
Je kunt je aanmelden bij het Vrijwilligerspunt Winterswijk. Contactpersoon bij de Zwarte Cross is Ype de Jong. E-mail htcdj5@gmail.com

Stem en steun > Het Samenrijderspunt heeft uw hulp nodig!

In april 2019 is het Samenrijderspunt Winterswijk gestart. Hier kunnen mensen, die niet meer zelfstandig kunnen fietsen, een duofiets met trapondersteuning lenen. Samen met een maatje of vrijwilliger kunnen mensen er weer op uit; lekker uitwaaien en genieten van de omgeving, een kopje koffie op een terras en een fietstocht. Zo komt men weer onder de mensen en kan men weer deelnemen aan het sociale leven.

Het Samenrijderspunt is voorgedragen voor de Actie Warm Hart van KRO-NCRV.

Hiermee kan het Samenrijderspunt maar liefst € 10.000 winnen. Met dat geld wil het Samenrijderspunt graag een rolstoelfiets aanschaffen, zodat nog meer mensen eropuit kunnen en mee kunnen doen. Om kans te maken op die € 10.000 moeten we zoveel mogelijk stemmen binnen halen. We hebben echt heel, heel veel stemmen nodig. Daarbij kunt u ons helpen, heel eenvoudig, gewoon door uw stem uit te brengen via https://www.kro-ncrv.nl/warmhart/samenrijderspunt-winterswijk/lid-worden. U kunt met elk uniek e-mailadres stemmen.
Wilt u ons extra steunen, dan kunt u lid worden van KRO-NCRV. Dat kost € 6, maar levert het Samenrijderspunt direct € 10 op. De KRO-NCRV doneert namelijk € 10 aan het Samenrijderspunt voor elk nieuw lid dat zich via de bijgevoegde link aanmeldt. Het lidmaatschap stopt automatisch na een jaar. Wilt u ons nog meer helpen, verspreid deze oproep dan verder, zodat nog meer mensen gaan stemmen. Dank u wel voor uw tijd, aandacht, stem en hulp!

Tijdens de zomer op pad met AutoMaatje of de duofiets

De zomer staat weer voor de deur. In deze periode gaan veel mensen er wel eens een dagje op uit. Met de auto of met de fiets. Maar voor lang niet iedereen is dit vanzelfsprekend. Bijvoorbeeld omdat men minder mobiel is door fysieke problemen of men niet over vervoer beschikt. Voor deze mensen biedt het Samenrijderspunt uitkomst. Men kan via AutoMaatje een autorit doorgeven, waarbij een vrijwilliger u naar uw uitstapje brengt en weer ophaalt. Maar met het mooie zomerse weer wilt u er misschien ook wel eens met de fiets op uit. Dan kunt u bij het Samenrijderspunt een van de duofietsen met trapondersteuning reserveren. Zo kunt u genieten van het mooie weer en de prachtige omgeving van Winterswijk. Als u niemand heeft die met u mee kan fietsen, dan zijn er vrijwilligers beschikbaar die met u meegaan.

Wilt u in de zomer graag een dagje ergens naartoe, maar heeft u nog geen vervoer? Maak dan gebruik maken van AutoMaatje. Tijdens de vakantieperiode (van 5 t/m 30 augustus) kunt u uw rit doorgeven op maandag t/m donderdag van 9.00 uur tot 12.00 uur, via telefoonnummer 0543 200 036 of via e-mail automaatje@vpwinterswijk.nl.
Wilt u lekker de wind door de haren laten gaan en een mooie fietstocht door het Winterswijkse landschap maken, dan kunt u een van de duofietsen reserveren bij het Samenrijderspunt. Dit kan via e-mail via samenrijderspunt@vpwinterswijk.nl, of op maandag t/m donderdag van 9.00 tot 12.00 uur telefonisch via 0543 200 036. De vrijwilligers van het Samenrijderspunt staan ook tijdens de zomer voor u klaar.

Openingstijden WUh tijdens de vakantieperiode

De zomer staat weer voor de deur en dat betekent vakantietijd voor veel mensen. Dat geldt ook voor de vrijwilligers van het Vrijwilligerspunt. In de periode van maandag 5 augustus tot en met vrijdag 30 augustus is er geen inloopspreekuur bij het Vrijwilligerspunt. Vanaf maandag 2 september is er weer een inloopspreekuur. De andere gebruikers van het WUh-gebouw, aan de Torenstraat 9, zijn tijdens de afwezigheid van de medewerkers van het Vrijwilligerspunt wel aanwezig. Ook kan men gewoon autoritjes doorgeven voor AutoMaatje, alleen wel tijdens beperkte tijden. Tijdens de vakantieperiode (van 5 t/m 30 augustus) kunt u uw rit doorgeven op maandag t/m donderdag van 9.00 uur tot 12.00 uur, via telefoonnummer 0543 200 036 of via e-mail automaatje@vpwinterswijk.nl. Als u tijdens de vakantieperiode gebruik wilt maken van een duofiets, dan kan dat uiteraard ook. Dit kan via e-mail via samenrijderspunt@vpwinterswijk.nl, of op maandag t/m donderdag van 9.00 tot 12.00 uur telefonisch via 0543 200 036. De vrijwilligers van het Vrijwilligerspunt en de WUh wensen u alvast een mooie zomer!