PR week 3

0
161
Foto Daniël Hoitink

Ook in het nieuwe jaar zijn er weer vrijwilligers nodig. Er is dan ook weer een divers aanbod. Heb je interesse in één van deze functies of ben je benieuwd naar andere vacatures van het Vrijwilligerspunt? Neem dan contact met ons op via info@vpwinterswijk.nl , bel 0543 200 026 of kijk op de website www.vpwinterswijk.nl . Je kunt ook langs komen tijdens het spreekuur, dit is elke maandag t/m donderdag van 9.00 tot 12.00 uur bij de WUh, Torenstraat 9, Winterswijk.

Vrijwilligers zorgcentra

Bij de zorgcentra in Winterswijk zijn altijd vrijwilligers welkom. Bijvoorbeeld voor het begeleiden van bewoners naar de eetzaal, het maken van een ommetje met bewoners of door een spelletje te spelen en een praatje te maken. Maar op dit moment zijn er ook een paar specifieke vacatures.

Vrijwilliger dagopvang Vredense Hof
In de gezellige huiskamer van de dagopvang in de Vredense Hof komen ouderen met een psychiatrische zorgvraag bij elkaar voor dagbesteding. Houd je van een praatje maken, ben je gastvrij en heb je affiniteit met de doelgroep? Dan ben je van harte welkom om op dinsdagmiddag te komen helpen. Je gaat bijvoorbeeld spelletjes doen met de gasten, verzorgt de koffie en thee en maakt een praatje.

Vrijwilliger Grand Café De Pelkwijk
In zorgcentrum De Pelkwijk zit het gezellige Grand Café. De bewoners eten hier ook hun middagmaaltijd. Ben je fysiek in goede conditie, gastvrij en behulpzaam, dan ben je welkom om te komen helpen. Als vrijwilliger breng je de bewoners voor de maaltijd naar het Grand Café en na de maaltijd breng je hen weer terug naar hun woning. Eventueel help je ook met het serveren van de maaltijden. De werktijden zijn van ongeveer 11.30 tot 13.30 uur.

Buddy voor nieuwkomers

Het project Goede Buur richt zich vooral op nieuwkomers. Lijkt het jou leuk om een nieuwkomer wegwijs te maken in Winterswijk? En om samen leuke dingen te ondernemen waardoor de nieuwkomer niet alleen Winterswijk, maar ook Nederland en de Nederlandse taal beter leert kennen? En ben je behulpzaam, nieuwsgierig en sociaal? Wordt dan buddy van een nieuwkomer. Voor zowel jou als buddy, als voor de nieuwkomer is het leerzaam en gezellig.

Vrijwilligers zorgboerderij De Zonnebloem

Ben je creatief, houd je van koken, vind je het mooi om met hout te werken of ben je graag buiten actief bezig ? En heb je affiniteit met mensen met een psychiatrische gevoeligheid? Dan zijn er bij Zorgboerderij De Zonnebloem volop mogelijkheden. De zorgboerderij is namelijk op zoek naar verschillende talenten die de cliënten willen ondersteunen in de dagbesteding. Bijvoorbeeld als chauffeur, kok of ondersteuner dagbesteding. Maar ook andere talenten zijn meer dan welkom.

Schrijverspunt van start

Op woensdag 15 januari om 14.00 uur gaat het Schrijverspunt van start bij de WUh aan de Torenstraat 9. Het Schrijverspunt komt elke maand bij elkaar om zelf geschreven verhalen of gedichten met elkaar te delen. Met elkaar wordt het verhaal of gedicht besproken. Zo hoort men wat anderen er van vinden en of zij misschien nog tips hebben. Daarnaast wordt men ook weer geïnspireerd door de gedichten en verhalen van de andere aanwezigen. Tevens zal er regelmatig een ervaren schrijver worden uitgenodigd. Houdt u ervan om zelf gedichten of verhalen te schrijven? En bent u benieuwd wat anderen er van vinden? Of zou u graag met anderen tips of ideeën over het schrijven van gedichten en verhalen willen uitwisselen? Sluit u dan aan bij Het Schrijverspunt. U kunt gewoon op 15 januari om 14.00 uur bij de WUh komen en u bij de andere aanwezigen aansluiten. Maar u mag zich ook eerst aanmelden. Dit kunt u doen door te mailen naar info@vpwinterswijk.nl of te bellen naar 0543 200 026. We zien u graag op woensdag 15 januari bij de eerste samenkomst van het Schrijverspunt!

Lekker dansen bij de WUh

Dansen. Wie houdt er niet van? Het is leuk om te doen. Je kunt alles even vergeten en lekker bewegen. Vaak zorgt dansen voor een gevoel van geluk. Ook brengt het mensen bij elkaar. Maar dan moet er natuurlijk wel een mogelijkheid zijn om met elkaar te dansen. Daarom start Monique Wieskamp, buurtsportcoach van de gemeente Winterswijk, binnenkort met dansen voor 55+-ers. Zij gaat dit doen bij de WUh, aan de Torenstraat 9. Iedereen die het fijn vindt om te dansen is van harte welkom. Om te beginnen kan er gedanst worden op woensdag 26 februari, zondag 22 maart en op woensdag 22 april. Het begint altijd om 14.00 uur. Heeft u ook zin om uw hoofd helemaal leeg te maken en lekker te dansen? Dans dan gezellig met ons mee op woensdag 26 februari. Graag tot dan!