PR week 31

0
133
Foto Daniël Hoitink

Zo vlak voor de zomer zijn er nog een paar leuke vacatures bij het Vrijwilligerspunt. Heb je interesse in één van deze functies of ben je benieuwd naar andere vacatures van het Vrijwilligerspunt? Neem dan contact met ons op via info@vpwinterswijk.nl  bel 0543 200026 of kijk op de website www.vpwinterswijk.nl. Je kunt ook langs komen tijdens het spreekuur, dit is elke maandag t/m donderdag van 9.00 tot 12.00 uur aan de Torenstraat 9, Winterswijk.

Vrijwilliger culturele uitstapjes ouderen
Stichting Vier het Leven Achterhoek-Oost zoekt vrijwilligers die ouderen tijdens een uitstapje willen begeleiden. De vrijwilliger gaat met een paar ouderen naar bijvoorbeeld theater, bioscoop of museum. Naast het ophalen en weer thuis brengen, geniet je samen van het uitje. Het gaat vooral ook om de gezelligheid dus je doet er alles om er een fijne dag of avond van te maken. Als vrijwilliger houdt je van theater en heb je affiniteit met ouderen. Je hebt ook de beschikking over een grotere auto, waar meerdere personen en een rollator in kunnen.

Klusmaatjes
Voor een nieuw op te richten organisatie worden vanaf september klusmaatjes en mensen met groene vingers gezocht. Het klusmaatje doet zo nu en dan kleine klusjes bij mensen thuis die dat om wat voor reden dan ook niet zelf kunnen. Bijvoorbeeld omdat ze daar fysiek niet toe in staat zijn of gewoon niet zo handig zijn. Om dezelfde reden worden tuinmaatjes gezocht, die bij mensen lichte onderhoudswerkzaamheden in de tuin doen. Dus heb je twee rechterhanden of juist groene vingers en ben je sociaal, meld je dan aan bij het Vrijwilligerspunt.

Voorleesvrijwilliger
Genieten van een mooi verhaal dat voorgelezen wordt, is een fijne invulling van de dag voor ouderen die langdurige zorg nodig hebben. Het luisteren naar een verhaal zorgt voor een moment van ontspanning. De Voorleesbrigade Oost-Achterhoek bezoekt regelmatig met vrijwilligers zorgcentra om de bewoners een verhaal voor te lezen. De brigade is op zoek naar versterking. Wilt u ouderen een klein geluksmoment bezorgen door hen een mooroi verhaal voor te lezen? Dan bent u van harte welkom bij de Voorleesbrigade.

PR-vrijwilliger speeltuinen
In Winterswijk wordt een nieuwe speeltuin- en wijkorganisatie opgericht. De bedoeling is dat de speeltuinen in de toekomst een meer maatschappelijke functie krijgen en een plek worden waar alle buurtbewoners gebruik van maken. Naast bestuursleden wordt er ook een PR-vrijwilliger gevraagd die de PR-werkzaamheden voor de nieuwe speeltuinorganisatie op zich wil nemen.

Projectcoördinator voor project Aan de Slag
Een lokaal team koppelt op een positieve en energieke manier zoveel mogelijk bewoners van het azc aan leuke vrijwilligersactiviteiten in de gemeente Winterswijk. Vanuit het azc stappen nieuwkomers zo de maatschappij in, leren nieuwe mensen kennen en zijn lekker AAN DE SLAG! De projectcoördinator houdt zich bezig met de coördinatie en uitvoering van project. Hij of zij onderhoudt contacten met aanbieders van vrijwilligerswerk en met de bewoners van het AZC. Onder de werkzaamheden valt ook het bijwonen van vergaderingen, onderhouden van contacten met onder andere organisaties. Daarnaast ziet de projectcoördinator toe op de naleving van voorschriften, richtlijnen en procedures. Interesse: Neem contact op met het Vrijwilligerspunt.

Vanwege de zomervakantie is er van 5 augustus tot en met vrijdag 30 augustus geen inloopspreekuur bij het Vrijwilligerspunt. Vanaf maandag 2 september is er weer een inloopspreekuur. Het WUh-gebouw, aan de Torenstraat 9, is gesloten. Autoritjes voor AutoMaatje en het reserveren van de duofiets kan tijdens de zomerperiode uiteraard wel. Dit kan via telefoonnummer 0543 200 036 of via automaatje@vpwinterswijk.nl of samenrijderspunt@vpwinterswijk.nl.

Volop activiteiten in de zomer

Tijdens de zomervakantie liggen veel activiteiten stil. Maar er zijn ook veel mensen die juist in deze periode iets leuks willen doen en de handen uit de mouwen willen steken. Daar zijn in en om Winterswijk volop mogelijkheden voor:
– Steengroevetheater. Op 6, 7, 9 en 10 augustus wordt in het Steengroevetheater Die Zauberflöte van Mozart opgevoerd. Een prachtige voorstelling die veel bezoekers trekt. Extra handen zijn zeker welkom, bijvoorbeeld bij de opbouw, verkeersregelaars, catering en als gastheer en –vrouw;
– Winkieweek. Van 19 t/m 24 augustus is weer Winkieweek, waar kinderen een fijne vakantieweek kunnen beleven met allerlei leuke activiteiten. Je kunt deze activiteiten begeleiden of helpen met bijvoorbeeld de opbouw of uitstapjes;
– Musea. Winterswijk kent diverse leuke musea, zoals Wereld van Wenters, Villa Mondriaan en Museum Transit Oost. Alle drie de musea kunnen nog extra gastheren- en vrouwen gebruiken die de bezoekers welkom heten en hen wegwijs maken in het museum.
– Bloemencorso. Het laatste weekend van augustus is natuurlijk het Volksfeest in Winterswijk. De groepen die mee doen aan het Bloemencorso zijn al druk bezig met de wagens. Maar extra hulp is altijd welkom.
Wil je tijdens de zomervakantie graag de handen uit de mouwen steken en lijkt het je leuk om bij een van de bovenstaande activiteiten te helpen? Neem dan contact op met het Vrijwilligerspunt. Dit kan via info@vpwinterswijk.nl of via telefoonnummer 0543 200 026. Tot 3 augustus kun je ook langskomen op het inloopspreekuur op maandag t/m donderdag van 9.00 tot 12.00 uur aan de Torenstraat 9, Winterswijk. Je kunt ook altijd met de desbetreffende vereniging zelf contact opnemen.