PR week 32

0
211
Scholtenbrug Foto: WUH

Samenrijderspunt ook vakantie bereikbaar.

Ook tijdens de vakantie kan men gebruik maken van Automaatje. Vijf vrijwilligers werken  dagelijks vanuit huis. Ook de duofietsen en de rolstolfiets blijken vooral bij vakantiegangers bijzonder populair. Tijdens de vakanties zijn de fietsen gestald bij camping Het Wieskamp, Kobstdederweg 13. Dagelijks kan men van 09:00 tot 12:00 uur  voor de verhuur van de fietsen en voor het aanvragen van rit van Automaatje bellen met het bekende telefoonnummer 0543 – 200036.

Hulp bij het Familiefestijn

Zijn je kinderen actief tijdens de afsluitende activiteit van de Zomertoer, het Familiespektakel dan zoeken we ook jouw hulp. Om van het familiefestijn op 26 augustus ook een echt festijn te maken is de organisatie nog op zoek naar actieve ouders en andere vrijwilligers. Hoe leuk kan het zijn om samen met je kind bij de organisatie betrokken te zijn. Men zoekt begeleiders voor de activiteiten op de Scholtenbrug en begeleiders voor het culturele gebeuren in Theater de Stom. Aanmelden kan via  info@actiefwinterswijk.nl

Gastvrouwen en gastheren voor Oriolus!

Ben je gastvrij, empathisch, kun je goed luisteren en hou je ervan om met mensen om te gaan? Word dan gastvrouw / gastheer bij Oriolus.
Inloophuis Oriolus is de ontmoetingsplek voor mensen met en na kanker, hun naasten en nabestaanden. Bij het inloophuis kan men op een laagdrempelige wijze naar toe gaan om te vinden wat men nodig heeft op het gebied van de aanvullende zorg.

Mentoren gezocht!

Een mentor is iemand die regelmatig langs gaat bij zijn cliënt, hem of haar leert kennen en weet wat hij/zij leuk vindt. Maar ook iemand die beslissingen kan nemen op het gebied van zorg en welbevinden (behandeling, verpleging, verzorging en begeleiding, dus niet over geldzaken), die cliënt zelf niet kan nemen omdat hij ze niet begrijpt en de gevolgen van zijn beslissingen niet kan overzien. Mentorschap Overijssel Gelderland zoekt vrijwilligers die mentor willen worden. Deze vrijwilligers krijgen een basistraining zodat ze goed uitgerust hun taak kunnen doen. Daarnaast zijn er regelmatig bijeenkomsten met andere mentoren waar ingegaan wordt op vragen die er leven bij mentoren, waar verdieping in de materie wordt aangereikt. Ook is er altijd ondersteuning van één van de coördinatoren van de stichting. Het mentorschap is een taak die in de wet is vastgelegd.

Wil je meer informatie over deze werkzaamheden, neem dan contact op met het Vrijwilligerspunt E-mail info@vpwinterswijk.nl of kijk op de site van het Vrijwilligerspunt https://wijwinterswijk.nl/vrijwilligerspunt/vacatures