PR week 32

0
108
Foto Daniël Hoitink

Zo vlak voor de zomer zijn er nog een paar leuke vacatures bij het Vrijwilligerspunt. Heb je interesse in één van deze functies of ben je benieuwd naar andere vacatures van het Vrijwilligerspunt? Neem dan contact met ons op via info@vpwinterswijk.nl, bel 0543 200 026 of kijk op de website www.vpwinterswijk.nl. Je kunt ook langs komen tijdens het spreekuur, dit is elke maandag t/m donderdag van 9.00 tot 12.00 uur aan de Torenstraat 9, Winterswijk.

Vrijwilliger culturele uitstapjes ouderen

Stichting Vier het Leven Achterhoek-Oost zoekt vrijwilligers die ouderen tijdens een uitstapje willen begeleiden. De vrijwilliger gaat met een paar ouderen naar theater, bioscoop of museum. Je haalt de mensen op en brengt hen weer thuis en doet er alles aan om er een gezellige avond of dag van te maken. Als vrijwilliger heb je affiniteit met ouderen en houdt je van theater. Je beschikt over een grotere auto, waar meerdere personen en een rollator in kunnen.

Beheerder Villa Mondriaan

Villa Mondriaan zoekt een beheerder. De beheerder is de motor achter het museum. Je controleert of het museum klaar is voor de opening en ’s avonds sluit je het museum af. Je bent verantwoordelijk voor het alarm en de kluis. Het is een verantwoordelijke functie, maar je het museum op een andere manier leert kennen. Durf jij deze verantwoordelijkheid aan en wil je zorgdragen voor één van de belangrijkste culturele instellingen van Winterswijk, wees dan welkom bij Villa Mondriaan.

Klussers en tuinierders

Voor een nieuw op te richten organisatie worden vanaf september klussers en mensen met groene vingers gezocht. De klussers doen kleine klusjes bij mensen thuis die dat niet zelf kunnen. Bijvoorbeeld omdat ze daar fysiek niet toe in staat zijn of gewoon niet zo handig zijn. Om dezelfde reden worden tuinierders gezocht, die bij mensen licht onderhoudswerk in de tuin doen. Heb je twee rechterhanden of juist groene vingers en ben je sociaal, meld je dan aan. 

Vrijwilligers Motortourrit Speelgoedbank

Op zondag 8 september organiseert de Speelgoedbank een motortourrit om aandacht te vragen voor verborgen armoede. Tevens beleven op deze dag kinderen die in armoede leven een unieke dag. Er worden nog vrijwilligers gezocht die willen helpen bij onder meer collecteren, helpen met de catering, verkeer regelen bij het startpunt en het oppassen op de motoren als de rijders binnen zijn. De Speelgoedbank en de kinderen zijn je zeer dankbaar als je op deze dag wilt komen helpen.

Bestuursleden speeltuinorganisatie

In Winterswijk komt een nieuwe overkoepelende speeltuin- en wijkorganisatie. De speeltuinen zullen een meer maatschappelijke functie krijgen en een plek worden waar alle buurtbewoners gebruik van kunnen maken. De nieuwe organisatie zoekt een voorzitter, die als kartrekker, verbinder en spin in het web fungeert. De voorzitter verbindt de belanghebbenden met elkaar en houdt overzicht. Heb je interesse en wil je het volledige functieprofiel zien, neem dan contact op met het Vrijwilligerspunt.

Vanwege de zomervakantie is er van 5 augustus tot en met 30 augustus geen inloopspreekuur bij het Vrijwilligerspunt. Vanaf maandag 2 september is er weer een inloopspreekuur. Het WUh-gebouw, aan de Torenstraat 9, is wel geopend. Autoritjes voor AutoMaatje en het reserveren van de duofiets kan tijdens de zomerperiode uiteraard wel, van maandag tot en met donderdag van 9.00 tot 12.00 uur. Dit kan via telefoonnummer 0543 200 036 of via automaatje@vpwinterswijk.nl of samenrijderspunt@vpwinterswijk.nl