PR week 34

0
75
Foto Daniël Hoitink

Ondanks het feit dat het WUh de maand augustus gesloten is, vinden er op de achtergrond allerlei voorbereidende activiteiten voor het komende seizoen plaats.

Vragen voor het invullen van vrijwilligerswerk blijven namelijk ook gewoon binnen komen. Daar waar mogelijk wordt men geholpen of wordt aan aanvragers de weg naar andere organisaties gewezen. De Winterswijkse Uitdaging/Vrijwilligerspunt is voor haar eigen organisatie met diverse activiteiten voor zich zelf bezig.

Kluspunt:
Vanaf 1 september zal men het Kluspunt gaan runnen. Mensen zonder netwerk die zelf niet (meer) in staat zijn klusjes te doen, kunnen vanaf 1 september bij het Kluspunt terecht. Inmiddels zijn er twee coördinatoren die de organisatie rondom het Kluspunt op zich zullen nemen. Gebruikers van de Klussendienst werden vorige week per brief over de voortgang geïnformeerd. Gebruikers van de huidige Klussendienst en aanstaande hulpvragers doen er goed aan om op de website van het Vrijwilligerspunt te kijken en zich aldaar dan ook in te schrijven. Zie hiervoor https://wijwinterswijk.nl/vrijwilligerspunt/aanvraagformulier-klus Zodra men dit formulier ingevuld heeft zal een coördinator contact opnemen en ook beoordelen of men voor hulp in aanmerking komt. Klussen zijn niet helemaal gratis. De hulpvrager betaalt € 2,50 startkosten, daarnaast wordt er per gewerkt uur € 1,50 gevraagd. Hulpvragers dienen dit bedrag rechtstreeks met het Klusmaatje af te rekenen.

Klusmaatjes met groene vingers:
Het Vrijwilligerspunt is voor de invullen van hulpverleners voor het Kluspunt op zoek naar Klusmaatjes. In de basis kunnen Klusmaatjes zelf invullen welke klus zij wel of niet willen doen. Ook het aantal uit te voeren klussen is flexibel. Dit bepaalt het klusmaatje zelf. Gezien het feit dat een groot aantal hulpvragers hulp bij het onderhouden van de tuin nodig heeft is men vooral op zoek naar Klusmaatjes met groene vingers. Voor nadere informatie kan men contact opnemen met het Kluspunt. Tel nr. 0543 – 200006 E-mail kluspunt@vpwinterswijk.nl

Automaatje op naar de 1000e rit.
Het project Automaatje van de Winterswijkse Uitdaging blijkt een groot succes te zijn. Inmiddels zijn er 875 ritten door de dames van het Vrijwilligerspunt bemiddeld. In september wordt de 1000e rit verwacht. Hoewel het Vrijwilligerspunt gesloten is worden er door vijf vrijwilligers van Vrijwilligerspunt ook in deze periode ritten bemiddeld. In de maand augustus werken zij namelijk vanuit huis. De dames zijn van 09:00 tot 12:00 uur ook voor het lenen van een duofiets via telefoonnummer 0543 – 200036 te bereiken. Gezien het feit dat ook de chauffeurs volksfeest willen  vieren zullen er voor vrijdag de 30e en 31e augustus geen ritten aangenomen worden. Hetzelfde geldt voor zondag 1 september.

Maatschappelijke Kerstmarkt

Ook vergt de Maatschappelijke Kerstmarkt van 13 september de nodige aandacht. Momenteel wordt de markt voorbereid is men volop met exposanten in gesprek om straks een zo gevarieerd mogelijk aanbod aan te kunnen bieden.

Nationale Ouderendag 4 oktober 2019

Sinds april is de voorbereiding voor Nationale Ouderendag in volle gang. Inmiddels is het organisatiecomité door diverse ouderen- en zorgorganisaties ingevuld. Kent men iemand die iets extra’s verdiend of weet men van iemand dat hij of zij nog een bijzondere wens heeft, laat het dat weten. Nadere informatie tel nr. 0543 200036. Men kan zijn wens ook mailen naar ouderendag@vpwinterswijk.nl

Vanaf maandag 2 september is er weer inloopspreekuur. Voor telefonische informatie kan men terecht op de volgende telefoonnummers.

Kluspunt 0543 – 200006,

Automaatje 0543 200026,

Winterswijkse Uitdaging/Vrijwilligerspunt 0543 – 200036.

E-mail: info@winterswijkseuitdaging.nl