PR week 35

0
130

Avondcafé autisme
Op vrijdagavond 6 september 2019 wordt er bij de Wuh, Torenstraat 9 voor mensen met autisme een avondcafé georganiseerd. Op deze avond zijn alle mensen met autisme van 16 jaar en ouder, hun familie en begeleiders welkom. Er wordt om 20.00 uur gestart met een pubquiz en verder kan men allerlei andere spellen spelen of met gelijkgestemden kletsen. Tijdens deze avond moet er helemaal niets, het gaat om een fijne, gezellige avond. Vrijdag 6 september wordt het autismecafé voor de eerste keer georganiseerd, daarna elke eerste vrijdagavond van de maand. Dat zijn de volgende data; 4 oktober, 1 november en 6 december. Er wordt gestart om 20.00 uur en de avond duurt tot ongeveer 22.00 uur. Het avondcafé is op de eerste verdieping in een prikkelarme omgeving. Iedereen is, eventueel samen met familie en/of begeleiders van harte welkom! Meer informatie is te vinden op: www.autismeavondcafe.nl of info@winterswijkseuitdaging.nl tel nr.: 0543 200026 vragen naar Liedy of Harrie.

Waarom vrijwilligerswerk?

Binnen het Vrijwilligerspunt Winterswijk zijn er diverse mogelijkheden om leuk en ook divers werk te doen. Organisaties melden zich bij het Vrijwilligerspunt aan. Voor deze organisaties zoeken wij de juiste vrijwilliger. Het Vrijwilligerspunt heeft o.a. vrijwilligers bemiddeld bij de Samenloopvoorhoop en het Steengroevetheater. Voor dit soort van evenementen is het redelijk eenvoudig om vrijwilligers te vinden. Over het algemeen is de vraag naar vrijwilligers nog steeds groter dan het aanbod. Waarom wordt iemand vrijwilliger..

Help je Club:
Jij of een van je gezinsleden is lid van een hobbyclub, sportclub of vereniging. Om bijvoorbeeld de club of vereniging in stand te houden, het niveau te verbeteren, dicht bij je gezinsleden te zijn of de contributie laag te houden , steek je graag vrijwillig de handen uit de mouwen.

Nieuwe inwoners:
Je bent net verhuisd en je kent nog niemand uit je nieuwe buurt of je kent zelfs de stad nog niet. Vrijwilligerswerk is een prima manier om kennis te maken met je buurt en buurtgenoten of om je bekend te maken met de stad en de stadsgenoten Als je op zoek bent naar contact of je bent op zoek naar betaald werk, is vrijwilligerswerk een prima manier om andere mensen te ontmoeten en je netwerk te vergroten.

Goed voor je CV:
Je bent werkeloos geworden of je bent klaar met je studie en je hebt nog geen zicht op ander werk. Om te voorkomen dat er een gat in je CV ontstaat ga je vrijwilligerswerk doen. Hiermee laat je aan toekomstige werkgevers zien, dat je ook tijdens een periode van tegenslag een positieve werkhouding houdt. Tijdens of na je studie doe je werkervaring op door vrijwilligerswerk te doen in je eigen studierichting of je doet ervaring op die iets extra’s toevoegt aan je studie (bijvoorbeeld bestuurservaring). Hiermee heb je een streepje voor op anderen, die dezelfde papieren kunnen overleggen, maar geen werkervaring hebben.

Daginvulling:
Er kunnen verschillende redenen zijn waardoor je geen vaste invulling van je dag of week meer hebt. Soms is het juist heel goed om wel een vaste routine te hebben of te krijgen. Dan is het goed om op vaste momenten in de week vrijwilligerswerk te gaan doen. Je hebt geen zin om thuis achter de spreekwoordelijke geraniums te gaan zitten. Of je nu met pensioen bent, de kinderen uit huis zijn of om een andere reden, ook dan is vrijwilligerswerk een prima manier om actief te blijven.

Maatschappelijk betrokken:
Je hebt al genoeg te doen, maar je vindt het ook belangrijk om je af en toe in te zetten voor een maatschappelijk doel. Structureel vrijwilligerswerk zit er echter door je drukke leven niet in. Als je soms nog een uurtje of een dagdeel over hebt, kun je ervoor kiezen om een korte klus collecte te gaan doen. Dat kan zijn door een te lopen of achter de schermen mee te werken aan een cultureel evenement. Ook voor dit soort vacatures worden vaak vrijwilligers gezocht. Soms zijn er projecten of klussen waar je zo enthousiast over bent, dat het gewoon leuk is om hier aan mee te werken.

En wat is jouw reden om vrijwilligerswerk te gaan doen? Oriënteer je op de site van het Vrijwilligerspunt Winterswijk en vindt het vrijwilligerswerk dat bij jou past. Kijk op www.vpwinterswijk.nl. Bel 0543 200026, info@vpwinterswijk.nl of loop tijdens de openingsuren maandag tm donderdag van 09:00 tot 12:00 gewoon even binnen. Ons adres is Torenstraat 9.