PR week 36

0
65

WUh gaan weer beginnen!

Nu de kruiddampen van bijna alle Winterswijkse volks- en buurtfeesten zijn opgetrokken gaat heel Winterswijk en dus ook de Winterswijkse Uitdaging en het Vrijwilligerspunt weer over tot de orde van de dag. Diverse vertrouwde activiteiten staan weer op het programma er staan echter ook een aantal nieuwe activiteiten op stapel.

Kluspunt.

Deze activiteit start direct op maandag 2 september. Nu de Klussendienst van de stichting Aktief is gestopt zal de Winterswijkse Uitdaging deze activiteiten, weliswaar op een wat andere basis, voortzetten. Met als doel inwoners langer zelfstandig te laten wonen zullen klusmaatjes, tegen een geringe financiële vergoeding, kleine klusjes bij mensen thuis uitvoeren. Momenteel is het Kluspunt nog op zoek naar Klusmaatjes. Er is vooral nog plek voor Klusmaatjes met groene vingers. Zij kunnen zich melden het Kluspunt. Tel nr 0543 200006. E-mail klusmaatje@vpwinterswijk.nl

Kerstmarkt.

De Winterswijkse Uitdaging organiseert samen met stichting de Lichtenvoorde, Estinea en Zozijn op vrijdag 13 september van 16:00 tot 21:00 uur in het Wuh een maatschappelijke kerstmarkt. De medewerkers van de werkplaatsen de Lichtenvoorde, Estinea en Zozijn maken vanuit hun eigen mogelijkheden vaak de mooiste en meest verrassende (gebruiks)voorwerpen. Omdat alles handwerk is kan er altijd een persoonlijke tint aan of op het voorwerk geplaatst worden.

Nationale Ouderendag.
Dit jaar wordt de nationale Ouderendag op 4 oktober georganiseerd. Op Nationale Ouderendag laten we samen, vaak lang gekoesterde,  wensen van ouderen uitkomen.  Wilt u als oudere een wens laten uitkomen, of heeft men een wens voor een ander, deel dan de wens met de Winterswijkse Uitdaging. Het organisatiecomité bestaande uit vrijwilligers en afgevaardigden van de ouderenorganisaties en Marga Klompé zullen de wens beoordelen en zullen proberen de wens in vervulling te doen laten gaan. Aanmelden kan men zich bij de Winterswijkse Uitdaging tel nr 0543 – 200026 E-mail ouderendag@vpwinterswijk.nl

Activiteitengroepen.
Ook de diverse activiteitengroepen gaan vanaf 2 september weer van start.
De schildersgroepen zijn op dinsdag- en donderdagmiddag. Beide keren start men om 14:00 uur.
Op dinsdag en op de donderdagmiddagen vanaf 14:00 uur is de fotogroep actief. Bij slecht weer blijft men binnen, bij mooi weer trekt men er samen op uit.

Op donderdagmiddag is er een fietsgroep. Men komt vanaf 13:30 in het WUh bij elkaar. Na eerst samen bijgepraat te hebben gaat men voor een fietstocht samen op pad.
Vanaf 14:00 uur is er op de donderdag dan de handwerk- en spelletjesgroep. Bij deze activiteit staat gezelligheid voorop. Samen handwerken en vooral samen creatief zijn. 

De deelname aan alle activiteiten is gratis wel wordt er een vrijwillige bijdrage voor thee of koffie gevraagd.

Voor meer informatie kan men terecht bij het centrale telefoonnummer van de Winterswijkse Uitdaging en het Vrijwilligerspunt 0543 –  200026 terecht. E-mail info@vpwinterswijk.nl Binnenlopen tijdens de spreekuren van maandag tm donderdag tussen 09:00 en 12:00 uur kan natuurlijk ook.