PR week 36

0
172

Activiteiten WUh weer van start.

Ook nu na de zomervakantie starten de diverse activiteiten van het Vrijwilligerspunt ook weer. Momenteel zijn er de volgende activiteiten:
Op maandag is er vanaf 14:00 uur de Schildersclub. De groep bestaat momenteel een achttal personen die ieder hun eigen werk schilderen. De aanwezige kennis wordt gedeeld, waardoor het individu tot een mooier beter schilderij komt.
Donderdag om 13.30 uur fietsclub. Samen trekt men er op uit. Eén van de leden heeft een route uitgestippeld. Men fietst een kleine twee uur, keert terug naar het WUh om daar gezamenlijk onder het genot van een kopje koffie en of thee af te sluiten.
Ook op donderdag vanaf 14.00 uur is er de creativiteitsclub. Momenteel is dat voornamelijk handwerken en dan vooral haken en breien. Binnen deze club is natuurlijk van alles en nog wat mogelijk. Mocht iemand met vilt willen werken of een andere creatieve activiteit willen starten is men altijd van harte welkom. Naast creativiteitsclub is gelijktijdig ook de spelletjesclub actief. Meer info via info@winterswijkseuitdaging.nl telefoonnummer 0543 – 200026. Binnen lopen bij het WUh aan de Torenstraat nr 9 kan natuurlijk ook altijd.

Servicepunt ontzorgt verenigingen!

Onlangs is de Winterswijkse Uitdaging/Vrijwilligerspunt begonnen met het Servicepunt. De eerste klus zo goed als afgerond.
In het kader van de nieuwe privacy wet heeft Penta Winterswijk al haar leden aangeschreven en gevraagd om een formulier te ondertekenen en terug te sturen. Deze hele klus, het printen, insteken en bezorgen van de brieven is door vrijwilligers van het Vrijwilligerspunt gedaan. Ook de nabewerking, dus de controle e.d. zal door het Vrijwilligers van het Vrijwilligerspunt gedaan worden. Hierdoor wordt de secretaris van de club ontlast en kan zij haar normale werk voor de club blijven doen. Op zich was deze klus niet echt lastig wel vergde de uitvoering ervan veel tijd. Tijd is nu net waar het veel vrijwilligers aan ontbreekt. Het Servicepunt kan een vereniging dus op velerlei manieren ontzorgen. Er is veel kennis aanwezig over datgene waar verenigingen mee te maken hebben. Op termijn zal het Servicepunt helpen bij het ontwikkelen van beleid en zal zij een vraagbaak op het gebeid van wet- en regelgeving zijn. Zo kan men verenigingen ondersteunen bij financiële-, leden- en salarisadministratie.
Het Servicepunt is onderdeel van de het Vrijwilligerspunt, hetgeen op zich weer een onderdeel van de Winterswijkse Uitdaging is. Ook deze organisatie werkt, net als een groot aantal andere vrijwilligersorganisaties, vanuit het WUh. Doordat deze vrijwilligersorganisaties vanuit één gebouw opereren zijn de lijntjes kort en kan men ook snel handelen en reageren.

Voor meer informatie kan men terecht bij het WUh, Torenstraat 9. Telefoonnummer 0543 – 200026, e-mail info@winterswijkseuitdaging.nl

Ondernemerscafé Winterswijk over succesvol klanten werven en klantbeleving

De Winterswijkse Uitdaging, ROZ (Regionale Organisatie Zelfstandigen) en de gemeente Winterswijk organiseren samen een Ondernemerscafé. Allezzp’ers en kleine ondernemers uit de gemeente Winterswijk zijn van harte welkom op maandag 24 september 2018 van 19.00 tot 22.00 uur bij de Winterswijkse Uitdaging, Torenstraat 9 in Winterswijk.

Het Ondernemerscafé biedt zzp’ers en ondernemers de gelegenheid om hun netwerk uit te breiden en in contact te komen met collega ondernemers in de omgeving. Er is een interessant programma met onder andere twee sessies. Imke te Selle, coördinator 100% Winterswijk en marketingcommunicatieadviseur Link & Blink, helpt ondernemers beter te kijken door de ogen van de klant in haar miniworkshop ‘Hoe is mijn klantbeleving?’. Bert Breukers, ondernemersadviseur en trainer bij ROZ, geeft daarna concrete tips over hoe ondernemers nieuwe klanten en opdrachten kunnen werven. Veel ondernemers zijn niet in de wieg gelegd als ‘salestijger’, maar er zijn meerdere manieren, middelen en kanalen die kunnen helpen om het product of de dienst te verkopen.

De avond wordt geopend door wethouder Wim Elferdink, en ROZ en de Winterswijkse Uitdaging stellen zichzelf voor.Op de ondernemersmarkt vanaf 21.00 uur zijn de hiervoor genoemde organisaties aanwezig, evenals SNS Bank, Broodfonds Winterswijk en Finsalus verzekeringen, waar de aanwezigen terecht kunnen met hun vragen.

Aanmelden
Deelname is gratis. Aanmelden kan tot 21 september via www.rozgroep.nl/winterswijk info@rozgroep.nl of 0543-200026.