PR week 37

0
92
Foto Daniël Hoitink

Na de zomervakantie ontstaat er bij veel verenigingen en stichtingen weer behoefte aan extra vrijwilligers.

Er zijn dan ook allerlei leuke nieuwe vacatures bij het Vrijwilligerspunt. Heb je interesse in één van deze functies of ben je benieuwd naar andere vacatures van het Vrijwilligerspunt? Neem dan contact met ons op via info@vpwinterswijk.nl, bel 0543 200 026 of kijk op de website www.vpwinterswijk.nl. Je kunt ook langs komen tijdens het spreekuur, dit is elke maandag t/m donderdag van 9.00 tot 12.00 uur aan de Torenstraat 9, Winterswijk.

Klussers en tuiniersters Kluspunt
Het Kluspunt zoekt klussers en mensen met groene vingers. Men doet kleine klusjes in huis of in de tuin bij mensen die dat zelf niet (meer) kunnen. Bijvoorbeeld omdat ze daar fysiek niet toe in staat zijn of gewoon niet zo handig zijn. Heb je twee rechterhanden of juist groene vingers en ben je sociaal, meld je dan aan.

Docenten Engels/Duits ‘t Gilde
Stichting Gilde Winterswijk biedt diverse cursussen en workshops aan. Voor de conversatielessen Engels en Duits zoekt de stichting docenten. Zij laten mensen in kleine groepjes converseren in het Engels of Duits. Het gaat om een halve dag (2 uur) per week.

Maatjes huiswerkbegeleiding
Voor twee scholieren, een van de middelbare school en een van de basisschool, worden huiswerkbegeleiders gezocht. Omdat hun ouders anderstalig zijn, kunnen zij de kinderen niet helpen met hun huiswerkvragen. Wil je deze ambitieuze scholieren helpen, neem dan contact op met het Vrijwilligerspunt.

Baliemedewerker, vrijwilligerscoördinator en ICT-medewerker
Het Vrijwilligerspunt zelf wordt steeds drukker en is daardoor zelf ook op zoek naar versterking. Zo wordt er een vrijwilligerscoördinator gezocht die helpt vrijwilligers te matchen met vrijwilligerswerk. Ook zou het Vrijwilligerspunt graag hulp krijgen op ICT-gebied. Dus heb je daar verstand van en wil je het Vrijwilligerspunt helpen met hun ICT-vragen, dan ben je van harte welkom.
Daarnaast vinden er allerlei activiteiten plaats bij de WUh, het gebouw waar onder meer het Vrijwilligerspunt in gevestigd is. Men staat open voor nieuwe activiteiten. Heb je creatieve ideeën en wil je activiteiten ontplooien en begeleiden, dan hoort het Vrijwilligerspunt graag van je.
Wegens de uitbreiding van de werkzaamheden en het succes van onder meer ANWB Automaatje kan het Vrijwilligerspunt ook nog een aantal extra baliemedewerkers gebruiken. Het gaat dan vooral om telefonische en licht administratieve werkzaamheden en het ontvangen van bezoekers. Ben je communicatief vaardig en gastvrij, wees dan welkom bij het Vrijwilligerspunt.