PR week 38

0
86
Foto Daniël Hoitink

Het aanbod vacatures bij het Vrijwilligerspunt is op dit moment zeer divers. Heb je interesse in één van deze functies of ben je benieuwd naar andere vacatures van het Vrijwilligerspunt? Neem dan contact met ons op via info@vpwinterswijk.nl , bel 0543 200 026 of kijk op de website www.vpwinterswijk.nl  Je kunt ook langs komen tijdens het spreekuur, dit is elke maandag t/m donderdag van 9.00 tot 12.00 uur aan de Torenstraat 9, Winterswijk.

RTV Slingeland zoekt versterking
RTV Slingeland zoekt vrijwilligers die willen helpen met het maken van nieuwsitems. Er is ruimte voor allerlei talenten. Vind je het leuk om tv te maken of te presenteren? Of is radio helemaal jouw ding? Ben je graag met het lokale nieuws bezig dan komt RTV Slingeland graag met je in contact. Zij zoeken techneuten, presentatoren, cameramensen en radiomakers.

Maatjes huiswerkbegeleiding
Voor twee scholieren, een van de middelbare school en een van de basisschool, worden huiswerkbegeleiders gezocht. Omdat hun ouders anderstalig zijn, kunnen zij de kinderen niet helpen met hun huiswerkvragen. Wil je deze ambitieuze scholieren helpen, neem dan contact op.

Klussers en tuinierders Kluspunt
Het Kluspunt zoekt klussers en mensen met groene vingers. Men doet kleine klusjes in huis of in de tuin bij mensen die dat zelf niet (meer) kunnen. Bijvoorbeeld omdat ze daar fysiek niet toe in staat zijn of gewoon niet zo handig zijn. Heb je twee rechterhanden of juist groene vingers en ben je sociaal, meld je dan aan.

Administratief medewerker Stichting ‘Toen Nu Dan’
In 2020 wordt 75 jaar vrijheid in Nederland gevierd. Daarom is in Winterswijk de Stichting ‘Toen Nu Dan’ opgericht. De stichting wil de komende vijf jaar met een educatief programma voor het basis- en voortgezet onderwijs stilstaan bij de vrijheid. De stichting zoekt een administratieve duizendpoot die hen de komende jaren kan ondersteunen. Werkzaamheden zijn onder andere het beheren van adresbestanden, uitwerken van lesbrieven en samenwerkingsovereenkomsten, het beheren van de post en notuleren. Het is belangrijk dat je goed overweg kunt met de computer. Spreekt dit alles je aan en wil je de Stichting Toen Nu Dan graag helpen met de ontwikkeling van hun project, neem dan gauw contact op.

Taalvrijwilliger Taalhuis
Vind je taal leuk en wil je graag anderen helpen met het verbeteren van hun Nederlands? Als je de Nederlandse taal goed beheerst, dan is het Taalhuis naar jou op zoek. Als taalvrijwilliger help je iemand met het verbeteren van de spreekvaardigheid en het lezen en/of schrijven van bijvoorbeeld een brief of e-mail. In de Bibliotheek Winterswijk begeleid je een uur per week een vaste deelnemer. Lijkt het je leuk om iemand verder te helpen met het lezen, schrijven en spreken van het Nederlands, dan ben je van harte welkom bij het team van Taalvrijwilligers.

Docenten Engels/Duits Gilde Winterswijk
Stichting Gilde Winterswijk heeft een divers aanbod cursussen en workshops. Voor de conversatielessen Engels en Duits zoekt de stichting docenten. Zij laten mensen in kleine groepjes converseren in het Engels of Duits. Het gaat om een halve dag (2 uur) per week.

Comité Ouderendag op zoek naar wensen ouderen

Al een aantal jaren wordt er begin oktober een Nationale Ouderendag georganiseerd, een initiatief van het Nationaal Ouderenfonds. Dit jaar is Nationale Ouderendag op vrijdag 4 oktober. De afgelopen jaren heeft in Winterswijk een groep vrijwilligers onder leiding van de Winterswijkse Uitdaging zich ingezet voor deze dag. Op Nationale Ouderendag worden namelijk allerlei wensen van ouderen vervuld. Voor veel mensen is het vanzelfsprekend om een dagje op pad te gaan, maar voor veel ouderen is dat niet zo. Doordat hun netwerk kleiner wordt of doordat zij minder mobiel worden, gaan zij er minder op uit. Op Nationale Ouderendag worden deze mensen in het zonnetje gezet en wensen vervuld. Vaak gaat het om kleine wensen, bijvoorbeeld ergens een gebakje eten, op bezoek bij een oude kennis van vroeger, naar de bioscoop, een ritje in een oldtimer door de omgeving of een keer naar de markt. Het organisatiecomité is op zoek naar dit soort wensen. Heeft u een wens of kent u iemand die wel eens in het zonnetje gezet mag worden? Men kan zich aanmelden bij ouderendag@vpwinterswijk.nl Aanmelden per telefoon is ook mogelijk 0543 – 200026. Uiteraard kan men ook gewoon even bij het Vrijwilligerspunt Torenstraat nr 9 binnen lopen.
Het organisatiecomité gaat aan de slag om er een onvergetelijke dag van te maken op 4 oktober.

Nieuwe kapperszaak in Winterswijk!

Op 4 september heeft zich Mohammet Fakhredine in de Roelvinkstraat 73 als kapper gevestigd. De salon die de naam Barbershop Cristiano draagt wordt gerund door de 24 jarige Mohammet. Mohammet is een 24 jarige Libanees die nu in het Duitse Ahaus woont. Zijn Duitse vrouw heeft hij in Turkije tijdens een vakantie leren kennen. Na een korte tijd samen met zijn vrouw in Libanon gewoond te hebben, alwaar hij ook een kampsalon runde, heeft hij ze zich uiteindelijk in Ahaus gevestigd. Mohammet is een veelzijdig kapper waar je naast haar knippen, ook je baard, wimpers, neus en oorhaartjes bij kunt laten bijwerken. De salon heeft een kortingskaart, Na tien keer knippen is de elfde behandeling gratis. De kapsalon is van maandag tot zaterdag van 09:00 tot 18:00 uur geopend.