PR week 39

0
100
Foto Daniël Hoitink

Het aanbod vacatures bij het Vrijwilligerspunt is op dit moment zeer divers. Heb je interesse in één van deze functies of ben je benieuwd naar andere vacatures van het Vrijwilligerspunt? Neem dan contact met ons op via info@vpwinterswijk.nl  bel 0543 200 026 of kijk op de website www.vpwinterswijk.nl. Je kunt ook langs komen tijdens het spreekuur, dit is elke maandag t/m donderdag van 9.00 tot 12.00 uur aan de Torenstraat 9, Winterswijk.

Vrijwilligers activiteitenavond ’t Stekkie
Al ruim 40 jaar organiseert ’t Stekkie een activiteitenavond voor mensen met een verstandelijke beperking. Elke donderdagavond is er bij de Wuh aan de Torenstraat 9 een gezellige avond die georganiseerd wordt door enthousiaste vrijwilligers. Met elkaar wordt er geknutseld, gekookt, muziek gemaakt en zijn er spelactiviteiten. Rondom speciale gelegenheden, zoals Halloween, Sinterklaas en Kerst, wordt er extra uitgepakt. Om de activiteiten voor de groep van zo’n 40 deelnemers goed te kunnen realiseren, zijn extra handen meer dan welkom. Kom gerust op donderdagavond vanaf 19.00 uur een kijkje nemen, de koffie staat klaar. Of neem voor meer informatie contact op met het Vrijwilligerspunt.

Vrijwilligers Winterswijk.org
Winterswijk.org houdt iedereen op de hoogte van het laatste Winterswijkse nieuws. Op Winterswijk.org staan de mooiste foto’s en videoreportages van Winterswijk. De stichting is nu op zoek naar vrijwilligers die affiniteit hebben met het lokale nieuws en dit willen verslaan. Winterswijk.org zoekt mensen met verschillende kwaliteiten en functies. Dus heb je een neus voor lokaal nieuws, houd je van foto’s of video’s maken of van nieuwsberichten schrijven, neem dan contact op.

Maatjes huiswerkbegeleiding
Voor twee scholieren, een van de middelbare school en een van de basisschool, worden huiswerkbegeleiders gezocht. Omdat hun ouders anderstalig zijn, kunnen zij de kinderen niet helpen met hun huiswerkvragen. Wil je deze ambitieuze scholieren helpen, neem dan contact op.

Vrijwilliger Speelgoedbank
De Speelgoedbank, gevestigd in de Wuh Torenstraat 9, zoekt een vrijwilliger. Je vind het leuk om kinderen te begeleiden met het uitzoeken van speelgoed en daarnaast de kinderen te helpen met budgetteren door middel van hun verzamelde speelgoedbankmuntjes. Ook neem je speelgoed in ontvangst van donateurs. Verder help je met de verschillende activiteiten die voor de kinderen worden georganiseerd. Heb je affiniteit met kinderen, wees dan welkom bij De Speelgoedbank.

Administratief medewerker Stichting ‘Toen Nu Dan’
In 2020 wordt 75 jaar vrijheid in Nederland gevierd. Daarom is in Winterswijk de Stichting ‘Toen Nu Dan’ opgericht. De stichting wil de komende vijf jaar met een educatief programma voor het basis- en voortgezet onderwijs stilstaan bij de vrijheid. De stichting zoekt een administratieve duizendpoot die hen de komende jaren kan ondersteunen. Werkzaamheden zijn onder andere het beheren van adresbestanden, uitwerken van lesbrieven en samenwerkingsovereenkomsten, het beheren van de post en notuleren. Het is belangrijk dat je goed overweg kunt met de computer. Spreekt dit alles je aan en wil je de Stichting Toen Nu Dan graag helpen met de ontwikkeling van hun project, neem dan gauw contact op.

Graafschapcollege op pad met de duofiets

Sinds begin dit jaar kan er in Winterswijk gebruik gemaakt worden van duofietsen met trapondersteuning. Mensen die niet meer zelfstandig kunnen fietsen kunnen zo samen met iemand toch een mooie fietstocht maken. Er is de afgelopen maanden veelvuldig gebruik gemaakt van deze mogelijkheid. Niet alleen Winterswijkers, maar ook toeristen weten het Samenrijderspunt te vinden en ervaren het plezier van de duofietsen.

Duofiets Fun2Go zonder motor

Docent Wouter Beijers van het Graafschap College las over de duofietsen en zag hierin een mooie kans voor zijn leerlingen: ‘De duofietsen zorgen ervoor dat ook mensen met een beperking weer kunnen deelnemen aan de samenleving. In het kader van hun opleiding willen wij onze leerlingen leren omgaan met mensen met een beperking. Daarom heb ik contact opgenomen met het Samenrijderspunt om te bekijken hoe wij iets voor hen zouden kunnen betekenen. Vanaf nu gaan leerlingen elke dinsdagochtend met iemand die dat wil, fietsen met de duofiets. Dat is een win-winsituatie: de één kan genieten van een mooie fietstocht, terwijl de ander tegelijkertijd leert hoe om te gaan met mensen met een beperking’.
Wilt u binnenkort graag op dinsdagochtend een fietstocht maken met de duofiets? Of heeft u niemand die met u mee kan gaan met een fietstocht? Neem dan contact op met het Samenrijderspunt via telefoonnummer 0543 200 036 (maandag tot en met donderdag van 9.00 tot 15.00 uur), via e-mail samenrijderspunt@vpwinterswijk.nl of kom langs aan de Torenstraat 9.

Stemmen op Samenrijderspunt

Het Samenrijderspunt is genomineerd geselecteerd voor de Actie Warm Hart van KRO-NCRV. Met deze actie kan het Samenrijderspunt € 10.000 winnen. Hiermee wil het Samenrijderspunt graag een rolstoelfiets aanschaffen, zodat nog meer mensen eropuit kunnen. Om kans te maken moeten zoveel mogelijk stemmen binnen gehaald worden. U kunt stemmen via
https://www.kro-ncrv.nl/warmhart/samenrijderspunt-winterswijk/lid-worden  Kies het tabje STEM als u wilt stemmen. Kies het tabje STEM & STEUN als u lid wilt worden. Dat kost € 6 voor een heel jaar en eindigt automatisch na dat jaar. KRO-NCRV doneert voor elk nieuw lid € 10 aan het Samenrijderspunt.

Gratis schildercursus van start op 4 oktober

Vanaf vrijdag 4 oktober 2019 wordt weer een gratis schildercursus aangeboden bij de WUh, Torenstraat 9. In het voorjaar werd al een basiscursus acrylschilderen gegeven aan een groep creatievelingen. Bij de cursus die vanaf oktober wordt aangeboden, wordt er wat meer ingegaan op techniek. Er wordt ingegaan op de kenmerken van acrylverf ten opzichte van andere verfsoorten, zoals olieverf en aquarel, en er wordt ingegaan op soorten penselen, verf en doek. Ook leert de cursist hoe een opzet te maken voor een schilderij.
Alle materialen zijn bij de cursus inbegrepen. Er zijn geen kosten verbonden aan de cursus, er wordt alleen een kleine bijdrage voor koffie en thee gevraagd. De cursus wordt gegeven op vrijdagmiddag van 14.00 uur tot 16.00 uur bij de WUh, Torenstraat 9. De cursusdata zijn: 4, 11, 18, 25 oktober en 1 en 8 november.

Wil je meer informatie of lijkt het je leuk om aan de schildercursus mee te doen en wil je je opgeven, dan kun je contact opnemen via info@vpwinterswijk.nl of telefoonnummer 0543 200 026. Je kunt ook langskomen elke maandag t/m donderdag van 9.00 tot 12.00 uur aan de Torenstraat 9, Winterswijk.

Avondcafé voor mensen met autisme op 4 oktober

In navolging op het succesvolle eerste avondcafé op 6 september jl. wordt er op 4 oktober 2019 weer een avondcafé voor mensen met autisme georganiseerd bij de Wuh, Torenstraat 9. Op deze avond zijn alle mensen met autisme van 16 jaar en ouder, hun familie en begeleiders welkom. Er wordt om 20.00 uur gestart met een pubquiz en verder kan men allerlei andere spellen spelen of met gelijkgestemden kletsen. Tijdens deze avond moet er helemaal niets, het gaat om een fijne, gezellige avond. Het café is er voor jou, door jou wordt het wat jij wilt. De avond zal tot 22.00 uur duren.
Elke eerste vrijdagavond van de maand zal er een avondcafé worden georganiseerd. De volgende data zijn op vrijdag 1 november en 6 december. Het is altijd van 20.00 uur tot 22.00 uur bij de Wuh, Torenstraat 9. Het avondcafé is op de eerste verdieping in een prikkelarme omgeving. Jij bent, eventueel samen met familie en/of begeleiders van harte welkom! Meer informatie is te vinden op: www.autismeavondcafe.nl