PR week 4

0
116
Foto Daniël Hoitink

Ook in het nieuwe jaar zijn er weer veel vrijwilligers nodig. Heb je interesse in één van deze functies of ben je benieuwd naar andere vacatures van het Vrijwilligerspunt? Neem dan contact met ons op via info@vpwinterswijk.nl , bel 0543 200 026 of kijk op de website www.vpwinterswijk.nl . Je kunt ook langs komen tijdens het spreekuur, dit is elke maandag t/m donderdag van 9.00 tot 12.00 uur bij de WUh, Torenstraat 9, Winterswijk.

Vrijwilliger Amnesty International
Kom jij graag op voor de rechten van je medemens? En zou je dat wel meer willen doen dan je nu al doet? Wordt dan vrijwilliger bij Amnesty International Winterswijk. Samen met andere vrijwilligers bereid je activiteiten voor en organiseer je bijvoorbeeld schrijfacties. Zo gaan jullie de strijd aan met het onrecht dat sommige mensen wordt aangedaan. Je kunt dus echt een verschil maken in iemands leven.

Chauffeur Dierenambulance
Ben jij helemaal gek van dieren? En wil je graag iets doen voor dieren die in nood zijn? Wordt dan chauffeur van de dierenambulance. Als chauffeur zet je je minimaal een dag(deel) per week in voor dieren die in de problemen verkeren. De werkzaamheden zijn onder meer het vervoeren en verzorgen van gevonden dieren, gevonden dieren herenigen met hun eigenaar, het ophalen van overleden dieren (langs de weg of bij eigenaren thuis). Als vrijwilliger ben je minimaal 20 jaar en heb je een geldig rijbewijs. Je bent nuchter, daadkrachtig en een teamplayer. Uiteraard heb je affiniteit met dieren, maar je hebt ook oog voor de baasjes van de dieren. Dus ben je zowel een mensen- als een dierenvriend, kom dan de vrijwilligers van de Dierenambulance helpen.

RTV Slingeland vrijwilligers
Ben jij nieuwsgierig en altijd op zoek naar het verhaal achter het verhaal? Sta je graag in de schijnwerpers als presentator of sta je juist liever achter de camera? Of is radiomaken helemaal jouw ding? Dan is het echt iets voor jou om bij RTV Slingeland aan de slag te gaan. Zij verslaan het regionale nieuws via vooral radio en tv. RTV Slingeland zoekt op allerlei gebieden versterking: technici, presentatoren, cameramensen en radiomakers. Spreekt dit je aan, meld je dan aan als vrijwilliger bij RTV Slingeland.

PR-medewerker KNNV
Vind je het leuk om te schrijven? En heb je affiniteit met natuur? Dan is het vast iets voor jou om krantenartikelen voor de KNNV te schrijven. De KNNV is de vereniging voor veldbiologie. Zij organiseren allerlei activiteiten, waaronder natuurwerkdagen. De KNNV zoekt een PR-medewerker die artikelen voor de regionale kranten kan schrijven over de activiteiten van de KNNV. Als je hier graag mee wilt helpen, dan hoort de KNNV graag van je.

WUh extra bereikbaar voor gebruikers AutoMaatje

Vanwege het succes van AutoMaatje is de WUh vanaf nu ook op vrijdag telefonisch bereikbaar. Wilt u binnenkort ergens naartoe, bijvoorbeeld op visitie, naar de kapper of de dokter, maar heeft u nog geen vervoer? Maak dan gebruik van AutoMaatje, een vrijwilliger brengt u dan naar uw bestemming. Vanaf nu kunt u dus van maandag tot en met vrijdag van 9.00 tot 12.00 uur uw rit aanmelden. Dit kan door contact op te nemen met het Samenrijderspunt via telefoonnummer 0543 200 036. Of door een e-mail te sturen naar automaatje@vpwinterswijk.nl

Bemiddeling voor Automaatje

Chauffeurs gezocht
Rijdt u graag auto, bent u sociaal en wilt u zo af en toe iemand ergens naartoe brengen? En bent u in het bezit van een eigen auto? Wordt dan vrijwilliger bij ANWB AutoMaatje. Veel Winterswijkers maken gebruik van AutoMaatje. Mensen die ergens naartoe willen, maar geen vervoer hebben, worden door een vrijwilliger van AutoMaatje naar hun bestemming gebracht. Als u deze mensen ook graag wilt helpen en ervoor wilt zorgen dat zij weer aan het sociale leven kunnen meedoen, meldt u dan aan als vrijwilliger. In de 11 maanden waarin Automaatje in 2019 actief was werden door de 35 vrijwilligers maar liefst 1973 ritten uitgevoerd. Momenteel hebben zich 210 deelnemers voor Automaatje ingeschreven. Het Samenrijderspunt is bereikbaar via telefoon 0543 200 036 of via e-mail automaatje@vpwinterswijk.nl . U kunt ook langskomen tijdens het spreekuur, dit is elke maandag t/m donderdag van 9.00 tot 12.00 uur aan de Torenstraat 9, Winterswijk.