PR week 41

0
71
Foto Daniël Hoitink

Ook deze week is er weer een divers aanbod van vrijwilligerswerk. Heb je interesse in één van deze functies of ben je benieuwd naar andere vacatures van het Vrijwilligerspunt? Neem dan contact met ons op via info@vpwinterswijk.nl, bel 0543 200 026 of kijk op de website www.vpwinterswijk.nl  Je kunt ook langs komen tijdens het spreekuur, dit is elke maandag t/m donderdag van 9.00 tot 12.00 uur aan de Torenstraat 9, Winterswijk.

Vrijwilligers Winterswijk.org
Heb je een neus voor lokaal nieuws, houd je van foto’s of video’s maken of van nieuwsberichten schrijven, dan is het misschien iets voor jou om bij Winterswijk.org aan de slag te gaan. Winterswijk.org houdt iedereen op de hoogte van het laatste Winterswijkse nieuws. Op de website staan de mooiste foto’s en videoreportages van Winterswijk. De stichting is op zoek naar vrijwilligers die affiniteit hebben met het lokale nieuws en dit willen verslaan. Winterswijk.org zoekt mensen met verschillende kwaliteiten en functies.

Maatje voor zondagmiddagen
Heb je op zondagmiddag wel eens een paar uurtjes van je tijd over, dan zou je een plaatsgenoot kunnen helpen zodat hij zich op zondagen minder eenzaam voelt. Meneer is 66 jaar en zou graag op zondagmiddagen iets leuks met iemand ondernemen. Meneer heeft interesse in auto’s en motoren en heeft bij een koor gezongen. Hij vindt het leuk om bijvoorbeeld samen een eindje te gaan rijden, naar de bioscoop te gaan of een evenement te bezoeken. Gewoon samen een gezellige middag hebben met elkaar. Lijkt dat jou ook leuk, dan kijkt meneer erg uit naar je komst.

Klussers en tuinierders Kluspunt
Heb je twee rechterhanden of juist groene vingers en ben je sociaal, dan is het Kluspunt misschien iets voor jou. Bij het Kluspunt doen vrijwilligers kleine klusjes in huis of in de tuin bij mensen die dat zelf niet (meer) kunnen. Bijvoorbeeld omdat ze daar fysiek niet toe in staat zijn of gewoon niet zo handig zijn. Dus ben jij handig in huis of tuin en wil je anderen graag helpen, meld je dan aan bij het Kluspunt.

Vrijwilligers zorginstellingen
Ben je sociaal, heb je affiniteit met ouderen en heb je wel een paar uurtjes van je tijd over en wil je die nuttig besteden? Dan kun je aan de slag bij de verschillende zorginstellingen in Winterswijk, zoals De Pronsweide, De Pelkwijk of De Berkhof. Of je nu van spelletjes doen houdt, graag kletst met een kopje koffie of wat sportiever aangelegd bent, de instellingen kunnen altijd vrijwilligers gebruiken. Zo kun je helpen bij spelletjesmiddagen, bij het koersbal, bij de bingo of je kunt helpen bij de gymmiddag of meegaan met een wandeling. Er is voor ieder wat wils. De bewoners zouden erg blij zijn met je komst, dus neem contact op met het Vrijwilligerspunt voor meer informatie.