PR week 42

0
87
Bovenverdieping WUh

Ook deze week is er weer een divers aanbod van vrijwilligerswerk. Heb je interesse in één van deze functies of ben je benieuwd naar andere vacatures van het Vrijwilligerspunt? Neem dan contact met ons op via info@vpwinterswijk.nl   bel 0543 200 026 of kijk op de website www.vpwinterswijk.nl  Je kunt ook langs komen tijdens het spreekuur, dit is elke maandag t/m donderdag van 9.00 tot 12.00 uur aan de Torenstraat 9, Winterswijk.

RTV Slingeland vrijwilligers
Heb jij een neus voor lokaal nieuws? Sta je graag in de schijnwerpers als presentator of sta je juist liever achter de camera? Of is radiomaken helemaal jouw ding? Dan is het echt iets voor jou om bij RTV Slingeland aan de slag te gaan. Zij verslaan het regionale nieuws via vooral radio en tv. RTV Slingeland zoekt op allerlei gebieden versterking: technici, presentatoren, cameramensen en radiomakers zijn allen welkom bij RTV Slingeland.

Docent Engels/Duits Het Gilde
Spreek je vloeiend Duits of Engels en vind je het leuk om anderen deze taal te leren? Dan is Het Gilde naar jou op zoek. Het Gilde Winterswijk heeft een divers aanbod cursussen en workshops. Voor de conversatielessen Engels en Duits zoekt de stichting docenten. Als docent laat je mensen in kleine groepjes praten in het Engels of Duits. Het gaat om een halve dag (2 uur) per week.

Klussers Erfgoed Klusbrigade
Steek je je handen graag uit de mouwen? Houd je van klussen en van oude gebouwen? Als je ook nog eens graag samen werkt met anderen, dan is de Erfgoed Klusbrigade echt iets voor jou. Deze groep klussers restaureert met elkaar waardevolle objecten in en om Winterswijk, zoals (kippen)hokken en waterputten. Zo zorgen ze ervoor dat dit culturele erfgoed behouden blijft. Wil jij hun hier graag mee helpen, neem dan snel contact op en kom ook klussen bij de Erfgoed Klusbrigade.

Gastheren/-vrouwen musea
In Winterswijk zijn meerdere musea gevestigd. Zo is er Museum Wereld van Wenters, Museum Transit Oost en Villa Mondriaan. In al deze musea worden bezoekers gastvrij verwelkomd en wordt hen vanalles geleerd over de collectie van het museum. Er wordt alles aan gedaan om de bezoeker een prettige dag te bezorgen. Vrijwilligers zijn hiervoor onmisbaar. Ben jij ook sociaal en gastvrij en wil je mensen graag een fijne dag bezorgen? Wordt dan vrijwilliger in één van de Winterswijkse musea.

 

 

Natuurwerkdag landgoed Kotmans
Als je van aanpakken weet en graag buiten aan de slag wilt, dan ben je van harte welkom om op zaterdag 19 oktober te komen helpen bij de Natuurwerkdag op landgoed Kotmans. Op het landgoed moet veel opslag weg worden gehaald, daarbij is extra hulp altijd welkom. Je mag de hele dag komen helpen of een paar uurtjes, dat is aan jezelf. Vanaf het oude Raadhuis (VVV) vertrekt men om 9.00 uur, maar je kunt ook zelf naar het landgoed rijden aan de Kotmansweg in Miste. Voor gereedschap en soep wordt gezorgd. Brood, laarzen en werkhandschoenen moet je wel zelf meenemen.

Chauffeur met auto geschikt voor niet inklapbare rolstoel gezocht
Vind je autorijden leuk en wil je graag in contact komen met Winterswijkers die minder mobiel zijn, dan kun je je melden met bij het Vrijwilligerspunt. Momenteel zijn de vrijwilligers van Automaatje op zoek naar iemand met een auto waar ook een niet inklapbare rolstoel in past. Voor je werkzaamheden ontvang je een kleine financiële vergoeding.