PR week 42

0
182

Op dit moment zijn veel organisaties in Winterswijk op zoek naar extra vrijwilligers. Uit het gevarieerde aanbod aan organisaties en vrijwilligerswerk van het Vrijwilligerspunt, blijkt wel dat op allerlei gebieden hulp nodig is. Hieronder een aantal van de huidige vacatures bij het Vrijwilligerspunt.

Vrijwilligers markeren ruiterpaden
De Stichting Belangenbehartiging Ruiter en Koetsier Winterswijk e.o. heeft een route voor een ruiterpad in het buitengebied van Winterswijk uitgestippeld. Dit ruiterpad moet echter gemarkeerd worden, zodat de ruiters weten welke route zij moeten volgen. Voor het markeren van het ruiterpad zijn vrijwilligers nodig. De vrijwilligers moeten wel fysiek in redelijke conditie zijn.

Vrijwilliger onderhoud tuin & gebouw
Hof van Kairos is een retraitecentrum in het buitengebied van Winterswijk. De Stichting Hof van Kairos is op zoek naar iemand die ervan houdt om in de tuin/op het erf te van het Hof te werken en iemand die wil helpen het huis te onderhouden, bijvoorbeeld met eenvoudige schilderklussen.

Vrijwillige Ouderenadviseur (VOA)
Sociaal Team De Post is op zoek naar een Vrijwillige Ouderenadviseur (Voa). Een Vrijwillige Ouderenadviseur gaat bij ouderen thuis op bezoek en kijkt samen met hen naar de vragen of wensen die zij hebben of de problemen waar zij tegenaan lopen. De Voa draagt vervolgens oplossingsmogelijkheden aan. Belangrijk is dat de nieuwe Voa interesse heeft in de doelgroep ouderen, een luisterend oor kan bieden en respectvol en betrouwbaar is. Ook moet de nieuwe Voa bereidt zijn een korte opleiding te volgen.

Gastgezinnen en beheerder website Stichting Kitty-Cat
Stichting Kitty-Cat zet zich in voor de opvang, medische zorg en socialisatie van zwerfkittens. De stichting komt graag in contact met gastgezinnen die een zwerfkitten willen opvangen.
Tevens is Stichting Kitty-Cat op zoek naar een beheerder van de website. Hij of zij zal de website onderhouden en nieuwsberichten en foto’s plaatsen.

Chauffeur schoolbus
Voor de Openbare basisschool Miste & Corle zijn we op zoek naar een vrijwilliger die op de maandag en de woensdag de schoolbus wil rijden. De kinderen moeten ’s ochtends en ’s middags opgehaald en weer gebracht worden met de schoolbus.

Vrijwilliger voorleesbrigade
In de Oost-Achterhoek bestaat een voorleesbrigade, die bij ouderen op bezoek gaat om een verhaal voor te lezen. Het luisteren naar een mooi verhaal blijkt voor ouderen voor rust en ontspanning te zorgen. De voorleesbrigade komt graag in contact met nieuwe vrijwilligers.

Kook- eetmaatje
Tot slot zijn we ook nog op zoek naar een maatje die van koken en lekker eten houdt. Voor een mevrouw in Winterswijk zoeken we iemand die twee keer per week met haar wil koken en eten.

Rummikub
Een mevrouw op leeftijd, wonend in het centrum van Winterswijk, doet graag aan rummikub. Zij is op zoek naar iemand die dat ook graag doet. Het zou leuk zijn om, één keer per week samen te rummikubben.

Heeft u interesse in een van bovenstaande vacatures? Of bent u nieuwsgierig naar de andere vacatures die we hebben? Mail dan naar het Vrijwilligerspunt via info@vpwinterswijk.nl of bel 0543 200026. Of kom langs tijdens het inloopspreekuur op maandag t/m donderdag van 9.00 tot 12.00 uur in het Wuh-gebouw, Torenstraat 9.

De schildergroep, ondersteunt door de WUh, bekent kleur.

Misschien is het velen , ondanks alle informatie van de WUh (Winterswijk Uw huis), ontgaan, maar sinds dit voorjaar is er een enthousiaste groep die samenkomt en schildert op maandag van 14.00 tot 16.00 uur in het WUh gebouw (de oude SNS bank) aan de Torenstraat 9 alhier.
De doelstelling is met elkaar in contact komen, het huis uitkomen om andere mensen te ontmoeten, onder het genoegen van een kopje koffie en met een koekje. Zoals een van de deelnemers stelt:” het mag best gezellig zijn, ja toch”.
Daarnaast wordt er geschilderd. Niet dat er echt lesgegeven wordt, dat niet. We zijn in geen enkel opzicht een concurrent voor de professionele cursussen hier in Winterswijk. Wat dan wel. Wel schilderen als een bezigheid bij het samenzijn, ieder op zijn eigen niveau. Een bezigheid die ook absoluut niet duur hoeft te zijn en die door groep van mededeelnemers met meer ervaring wordt ondersteund.

Schildersclub

Hoe ziet die huidige groep van deelnemers er uit. Wel de huidige kern bestaat uit zeven personen, waarvan een deel op de foto staat. We hebben geen voorzitter, penningmeester of secretaris; we hebben wel een Nestor die een en ander probeert te regelen. Zo is er een beperkte ophaal en thuisbrengregeling. Mensen met een beperking worden thuis opgehaald voor het WUh-gebouw afgezet en na afloop ook weer thuis gebracht. Met een bijdrage van twee euro voor de koffie of thee en het gebruik van eigen schilderspullen is de locatie en deelname gratis.
Als u zin hebt wacht niet te lang, de ruimte in het WUh gebouw is natuurlijk niet onbegrensd. En besef goed: u komt andere mensen tegen, u kunt u uitleven met schilderen en het is voor bijna niks, eigenlijk ondenkbaar toch. Voor meer informatie kunt u terecht bij de WUh. Tel nr. 0543 – 200026. E-mail info@winterswijkseuitdaging.nl

De week van de eenzaamheid met veel activiteiten en bloemen!

Het Vrijwilligerspunt organiseerde in de week van de eenzaamheid diverse activiteiten. Door een groot aantal personen werd er aan de diverse reeds bestaande activiteiten deelgenomen. Op zaterdag de 6e oktober was er samen met Perron 8 een extra activiteit. Ook deze activiteit trok veel belangstelling. Op de eerste dag van de week van de eenzaamheid werd er door een groot aantal mensen geschilderd. Dinsdag waren er deelnemers voor de fotoclub. Samen trok men er op uit om van de fotograaf de fijne kneepjes van het fotograferen te leren kennen. Kiekjes werden in eens foto’s. Donderdagmiddag sloot een grote groep inwoners aan bij de fietsclub. De spelletjesclub en het handwerken werden ook bijzonder goed bezocht.
Zaterdag werd er, voor de inwoners van Winterswijk, samen met Perron8, het AZC een bloempluk- en bloemschikdag georganiseerd. Nadat de bloemen op de velden van de diverse corsoverenigingen geplukt waren werd er in het WUh geluncht. De lunch aangeboden door de Hema in Winterswijk werd door een ieder bijzondere gewaardeerd. ’s Middags werden met de materialen beschikbaar gesteld door stichting Aktief en Janfleur bloemstukken gemaakt. Aan het eind van de dag zijn deze bloemstukken op meerdere adressen in Winterswijk bezorgd. Zo werden o.a. de bewoners van het Prins Hendrikhuis in Winterswijk met diverse boeketten flink in het zonnetje gezet.
Ook de komende periode worden wekelijks de diverse activiteiten voortgezet.
Op maandag is er vanaf 14.00 uur de schildersclub.
Dinsdag is vanaf 14.00 uur de fotoclub actief.

Op donderdag is er de fietsclub. Zij starten om 13.30 uur vanaf het WUh gebouw. Vanaf 14.00 uur worden er spelletjes gespeeld en wordt er gezamenlijk gehandwerkt.
Voor meer info kan men terecht bij het Vrijwilligerspunt, Torenstraat 9. Telefoonnummer 0543 – 200026. E-mail: info@vpwinterswijk.nl