PR week 43

0
95
Foto Daniël Hoitink

Ook deze week is er weer een divers aanbod van vrijwilligerswerk.

Heb je interesse in één van deze functies of ben je benieuwd naar andere vacatures van het Vrijwilligerspunt? Neem dan contact met ons op via info@vpwinterswijk.nl  bel 0543 200 026 of kijk op de website www.vpwinterswijk.nl  Je kunt ook langs komen tijdens het spreekuur, dit is elke maandag t/m donderdag van 9.00 tot 12.00 uur aan de Torenstraat 9, Winterswijk.

Vloggers
Vind jij het leuk om te vloggen, maar weet je niet altijd waarover je moet vloggen? Misschien kun je dan een vereniging of stichting helpen met hun vlog. Zo kunnen onder meer het Vrijwilligerspunt en Stichting Toen Nu Dan wel hulp gebruik bij het vloggen. Het Vrijwilligerspunt wil graag laten zien welke mogelijkheden er allemaal zijn voor vrijwilligerswerk en wat zij allemaal doen. Stichting Toen Nu Dan is opgericht om 75 jaar vrijheid in Nederland te vieren. Daarom worden er komend jaar allerlei activiteiten en projecten georganiseerd. Genoeg om over te vloggen! Lijkt het je leuk, meld je dan aan.

Chauffeurs AutoMaatje
Veel plaatsgenoten maken gebruik van ANWB AutoMaatje. Mensen die ergens naartoe willen, maar geen vervoer hebben melden zich bij AutoMaatje. Een vrijwilliger brengt hen dan naar de bestemming. Inmiddels zijn er al meer dan 1.000 ritten uitgevoerd. Wil jij je steentje hieraan bijdragen en minder mobiele plaatsgenoten helpen? Wordt dan chauffeur van AutoMaatje. Uiteraard beschik je over een geldig rijbewijs en een eigen auto.

Muziekvrijwilliger woon-zorglocatie Boeijink
Ben je muzikaal en vind je het leuk om je muzikale talent te gebruiken om mensen mee te laten genieten van muziek? Dan ben je als muziekvrijwilliger van harte welkom op woon-zorglocatie Boeijink. Samen met de bewoners ga je tijdens een muzikale middag liedjes zingen of luisterliedjes voor ze spelen. Of je leert de bewoners nieuwe liedjes. Hoe de middag er precies uit ziet, mag je zelf bepalen, je hebt vast wel creatieve ideeën. De bewoners van de zorglocatie hebben een verstandelijke beperking en zijn in de leeftijd van 30 tot 70 jaar. Zij kijken erg uit naar je komst.

Creatief begeleider
Bij de WUh aan de Torenstraat 9 is wekelijks een creatieve middag. Er zijn mogelijkheden om te handwerken en spelletjes te spelen. De handwerkers bepalen meestal met elkaar wat ze gaan maken, maar als men aan eigen werk wil werken dan kan dat uiteraard ook. Men wil graag de activiteiten tijdens de creatieve middag verder uitbreiden. Heb jij hier ideeën over en ben je creatief? Dan is men erg benieuwd naar jouw ideeën, dus neem gauw contact op.

Avondcafé voor mensen met autisme op 1 november

Na de succesvolle avonden in september en oktober wordt er op 1 november 2019 weer een avondcafé voor mensen met autisme georganiseerd bij de Wuh, Torenstraat 9. Op deze avond zijn alle mensen met autisme van 16 jaar en ouder, hun familie en begeleiders welkom. Er wordt om 20.00 uur gestart met een pubquiz en verder kan men allerlei andere spellen spelen of met gelijkgestemden kletsen. Tijdens deze avond moet er helemaal niets, het gaat om een fijne, gezellige avond. Het café is er voor jou, door jou wordt het wat jij wilt. De avond zal tot 22.00 uur duren.
Elke eerste vrijdagavond van de maand wordt er een avondcafé georganiseerd. Het volgende avondcafé zal op vrijdag 6 december zijn. Het is altijd van 20.00 uur tot 22.00 uur bij de Wuh, Torenstraat 9. Het avondcafé is op de eerste verdieping in een prikkelarme omgeving. Jij bent, eventueel samen met familie en/of begeleiders van harte welkom! Meer informatie is te vinden op: www.autismeavondcafe.nl

Avondcafé

Verschillende activiteiten bij de Wuh

Bij de WUh aan de Torenstraat 9 worden wekelijks verschillende activiteiten georganiseerd. Iedereen is welkom om deel te nemen aan deze activiteiten, of je nu jong, oud, arm, rijk, man of vrouw bent. Omdat er alleen een kleine bijdrage (2 euro) voor koffie of thee wordt gevraagd, zijn de activiteiten ook zeer geschikt voor mensen met een kleine beurs. Bijna elke dag van de week is er wel een activiteit. Lijkt het je leuk om een keer mee te doen of gewoon eens te kijken of het wat voor je is, kom dan op het genoemde tijdstip langs. Je hoeft je niet van tevoren voor aan te melden. Wil je graag eerst meer informatie of heb je creatieve ideeën die je wilt delen, neem dan contact op met het Vrijwilligerspunt. Dit kan via info@vpwinterswijk.nl of bel 0543 200 026. Je kunt ook langs komen tijdens het spreekuur, dit is elke maandag t/m donderdag van 9.00 tot 12.00 uur aan de Torenstraat 9, Winterswijk.

Schildergroep
Elke maandagmiddag om 14.00 uur komt een clubje mensen bij elkaar om te gaan schilderen. Er wordt niet echt les gegeven, maar uiteraard worden met elkaar wel ervaringen en tips uitgewisseld. De leden van de schildergroep nemen zelf hun schilderspulletjes mee. Houd je van schilderen en wil je graag met anderen ervaringen uitwisselen, kom dan langs op de maandagmiddag.

Fotografiegroep
Op dinsdag (ook om 14.00 uur) gaat een andere groep creatievelingen aan de slag, namelijk fotografen. Onder leiding van een gerenommeerde fotograaf worden allerlei soorten foto’s gemaakt. Er komen verschillende technieken aan bod. Men maakt foto’s in en om Winterswijk, maar soms gaat men ook wat verder weg om mooie plaatjes te schieten. Is fotograferen jouw ding, maar wil je er graag nog wat meer over leren, sluit je dan aan bij de fotografiegroep.

Fietsgroep
Elke donderdag vertrekt om 13.30 uur een groep sportievelingen voor een mooie fietstocht in en om Winterswijk. Ook in de wintermaanden gaan zij gewoon op pad. Er wordt in een rustig tempo gefietst, het gaat om de gezelligheid en het genieten van de omgeving, het is geen wedstrijd. Het start- en eindpunt is altijd de WUh, waar zij na afloop een lekker kopje koffie met elkaar drinken.

Creatieve middag
Op de donderdagmiddag (14.00 uur) is het ook tijd voor de creatieve middag. Er kunnen verschillende dingen worden gedaan. Zo zijn er mensen die met elkaar spelletjes spelen. Houd je van spelletjes, maar heb je niet altijd iemand om mee te spelen, dan is dit misschien iets voor jou. Daarnaast is er een groep mensen die aan het handwerken gaat. Meestal bepalen zij met elkaar wat ze gaan maken, maar als men aan eigen werk wil werken dan kan dat uiteraard ook. De middag is vooral gezellig en ook hier worden tips en ervaringen met elkaar uitgewisseld.
Men wil graag de activiteiten tijdens de creatieve middag verder uitbreiden. Heb jij hier ideeën over en ben je creatief? Deel deze ideeën dan met het Vrijwilligerspunt.

 

color painted child hand

Vrouwenochtend
Tot slot is er in de even weken op vrijdagochtend een samenkomst van vrouwen. Veel vrouwen lopen tegen allerlei dingen aan en zouden hierover graag praten met andere vrouwen. Maar niet iedereen kent genoeg vrouwen in zijn eigen netwerk. Tijdens de vrouwenochtend kun je gezellig met elkaar kletsen en ervaringen uitwisselen. Er komen vrouwen met verschillende culturele achtergronden op af, dus je kunt ook nog van elkaars culturen leren. De eerst volgende ochtend is op 1 november om 10.00 uur. Kom gezellig langs, de koffie en thee staan voor je klaar.