PR week 46

0
92

Deze week heeft het Vrijwilligerspunt weer een paar leuke vacatures. Ook is er aandacht voor de Vrijwilligersbeurs die in december weer wordt gehouden.

Taalvrijwilliger Bibliotheek
Elke maandagavond organiseert de bibliotheek in Winterswijk samen met het Graafschap College en Estinea een ontmoeting voor mensen met een licht verstandelijke beperking. Tijdens deze avonden leren zij op een leuke manier beter te lezen, schrijven, rekenen en omgaan met de computer. De bibliotheek zoekt vrijwilligers om deze avonden te begeleiden.

Natuurwerkdag KNNV
Op 24 november organiseert de KNNV weer een natuurwerkdag. Dit keer wordt er gewerkt in het Nonnenven. De gehele dag duurt van 9.30 tot ongeveer 15.00 uur, maar als je slechts een paar uur wilt helpen, dan ben je ook van harte welkom. Voor gereedschap wordt gezorgd.

Bestuurder elektrokar en medewerker Grand Café
Stichting Zorgcombinatie Marga Klompé is op zoek naar meerdere vrijwilligers. Allereerst zoeken zij mensen die kunnen helpen in het Grand Café de Pelkwijk. Het is belangrijk dat je klantvriendelijk en goed ter been bent.
Tevens zoekt Marga Klompé een vrijwilliger die de elektrokar kan besturen en op woensdagmiddag ritjes met bewoners kan maken in Winterswijk. De vrijwilliger moet in het bezit zijn van een rijbewijs.

Vrijwilligersbeurs
Op vrijdag 7 december 2018 zal er weer een Vrijwilligersbeurs worden georganiseerd. Ben je benieuwd naar wat voor vrijwilligerswerk er wordt aangeboden in Winterswijk? Wil je wel vrijwilligerswerk gaan doen, maar weet je niet zo goed wat precies? Kom dan naar de Vrijwilligersbeurs. Tijdens deze beurs stellen organisaties zich aan je voor en kun je je door de organisaties laten informeren, zodat je kunt zien wat voor vrijwilligerswerk er is. Ook kun je je aanmelden voor vrijwilligerswerk. De beurs wordt op 7 december van 15.00 uur tot 18.30 uur gehouden in het Wuh-gebouw (voormalige SNS-bank) aan de Torenstraat 9.

Heeft u interesse in één van bovenstaande vrijwilligersfuncties of bent u nieuwsgierig naar andere vacatures? Of wilt u als organisatie graag deelnemen aan de Vrijwilligersbeurs? Neem dan contact op met het Vrijwilligerspunt via info@vpwinterswijk.nl of 0543 200 026 of kijk op de website www.vpwinterswijk.nl  Tijdens het spreekuur langs komen kan ook, dit is elke maandag t/m donderdag van 9.00 tot 12.00 uur aan de Torenstraat 9, Winterswijk.

Winterswijkse Uitdaging helpt Seniorenraad met website

Al enige tijd is in Winterswijk de Stichting Seniorenraad Winterswijk actief. De stichting is een samenwerkingsverband van de plaatselijke ouderenbonden ANBO, KBO, PCOB, Wenters + en Stichting Ouderen Actief. Samen vormen zij de Seniorenraad en behartigen zij de belangen van alle senioren (55 jaar en ouder) in Winterswijk. De Seniorenraad is ontstaan in samenwerking met de gemeente Winterswijk, om de gemeente te kunnen adviseren bij zaken die senioren betreffen. Ook informeert en adviseert de Seniorenraad andere organisaties op het gebied van senioren.
Tot voor kort had de Seniorenraad geen eigen website. Toen de Winterswijkse Uitdaging daar achter kwam, besloot de Uitdaging zich ervoor in te gaan zetten een website voor de Seniorenraad te realiseren. De Winterswijkse Uitdaging stimuleert bedrijven om stichtingen en verenigingen te steunen. Dankzij een bijdrage van de Winterswijkse Uitdaging kon Esselink.nu een mooie website voor de Seniorenraad ontwikkelen. Op deze website kan iedereen nu zien waar de Stichting Seniorenraad zich mee bezig houdt, er staat achtergrondinformatie over de stichting op, maar ook het laatste nieuws. Tevens kan men via de website eenvoudig de contactgegevens van de Seniorenraad vinden. Bent u benieuwd naar wat de Seniorenraad zoal doet of bent u gewoon nieuwsgierig, kijk dan eens op: https://seniorenraadwinterswijk.nl