PR week 47

0
87
Foto Daniël Hoitink

Ook deze week is er weer een divers aanbod van vrijwilligerswerk. Heb je interesse in één van deze functies of ben je benieuwd naar andere vacatures van het Vrijwilligerspunt? Neem dan contact met ons op via info@vpwinterswijk.nl , bel 0543 200 026 of kijk op de website www.vpwinterswijk.nl . Je kunt ook langs komen tijdens het spreekuur, dit is elke maandag t/m donderdag van 9.00 tot 12.00 uur bij de WUh, Torenstraat 9, Winterswijk.

Locatiecoördinator Stichting Vier het Leven
Zet jij je graag in voor de medemens? En dan in het bijzonder voor ouderen? Kun je goed plannen en organiseren? En ben je ook nog eens een cultuurliefhebber? Ga dan aan de slag als locatiecoördinator voor Stichting Vier het Leven. Deze stichting zet zich door middel van culturele uitstapjes in om ouderen weer deel te laten nemen aan de maatschappij. Veel mensen herkennen het wel dat mensen die een hoge leeftijd bereiken veelal thuis zitten en zo het contact met anderen verliezen. Door middel van een uitje naar theater, film, concert of museum komt men weer onder de mensen. Stichting Vier het Leven begeleidt deze culturele uitstapjes. Als locatiecoördinator Oost-Achterhoek coördineer en plan je de uitjes. Je stuurt de vrijwilligers aan. Ook ga je af en toe zelf mee met een uitje en zorg je ervoor dat de ouderen genieten van hun uitstapje. Heb je interesse om vrijwilliger of locatiecoördinator te worden en wil je het hele functieprofiel lezen, neem dan contact op.

PR-medewerker KNNV
Vind je het leuk om te schrijven? En heb je affiniteit met natuur? Misschien is het dan iets voor jou om PR-medewerker te zijn bij de KNNV. De KNNV is de vereniging voor veldbiologie. Zij organiseren maandelijks activiteiten in en om Winterswijk, zoals natuurwerkdagen, excursies en lezingen. Als PR-medewerker schrijf je artikelen voor de regionale kranten over deze activiteiten van de KNNV. Er wordt alleen wat schrijftalent en vooral enthousiasme van je gevraagd. Als je de KNNV graag wilt helpen, dan horen zij graag van je.

Vrijwilligers Winterswijk.org
Ben jij op de hoogte van alle nieuwtjes in Winterswijk? Ben je van nature nieuwsgierig over alles wat er om je heen gebeurd en vind je het belangrijk dat er van het lokale nieuws verslag gedaan wordt? Kom dan het gezellige team van Winterswijk.org versterken. Winterswijk.org houdt iedereen op de hoogte van het laatste Winterswijkse nieuws. Op de website staan de mooie foto’s en videoreportages. De stichting zoekt vrijwilligers die affiniteit hebben met het lokale nieuws en dit willen verslaan. Mensen met verschillende kwaliteiten en functies zijn welkom. Meld je aan en ga in overleg over wat jij voor Winterswijk.org kunt betekenen.

Workshop kaarten maken bij WUh

Binnenkort worden er in het WUh twee gratis toegankelijke workshops kaarten maken gegeven. De workshops worden verzorgd door Hannet Leussink. Hannet is in Winterswijk en omgeving voor wat betreft handwerken geen onbekende. Hannet is eigenaar van een handwerkspeciaalzaak in de Ratumsestraat. Zij verzorgt deze workshops als zijnde vrijwilliger. De materialen zijn door een inwoner van Winterswijk beschikbaar gesteld. Tijdens deze creatieve en vooral ook gezellige middagen leert Hannet je van alles over het maken van kaarten. Samen ga je aan de slag om de mooiste kaarten te maken.
De workshops zijn op donderdag 21 november en donderdag 12 december van 14.00 tot 16.00 uur bij het WUh, Torenstraat 9. Er wordt vrijwillige kleine bijdrage van € 2,00 voor koffie of thee gevraagd.
Lijkt het je leuk om creatief aan de slag te gaan, meld je dan aan. Dit kan door te mailen naar info@vpwinterswijk.nl of te bellen naar telefoonnummer 0543 200 026. Je kunt ook langskomen elke maandag t/m donderdag van 9.00 tot 12.00 uur aan de Torenstraat 9, Winterswijk.