PR week 49

0
232
Foto Daniël Hoitink

Ook deze week zijn er weer een aantal vacatures voor vrijwilligerswerk. Heb je interesse in één van deze functies of ben je benieuwd naar andere vacatures van het Vrijwilligerspunt? Neem dan contact met ons op via info@vpwinterswijk.nl, bel 0543 200 026 of kijk op de website www.vpwinterswijk.nl  Je kunt ook langs komen tijdens het spreekuur, dit is elke maandag t/m donderdag van 9.00 tot 12.00 uur bij de WUh, Torenstraat 9, Winterswijk.

Chauffeurs AutoMaatje
Rijd jij graag auto? Ben je sociaal? En beschik je over een eigen auto? Wordt dan vrijwilliger bij ANWB AutoMaatje. Veel Winterswijkers maken gebruik van AutoMaatje. Mensen die ergens naartoe willen, maar geen vervoer hebben, worden door een vrijwilliger van AutoMaatje naar hun bestemming gebracht. Bijvoorbeeld naar de kapper, de dokter of als men op familiebezoek gaat. Als jij deze mensen ook graag wilt helpen en ervoor wilt zorgen dat zij weer aan het sociale leven kunnen meedoen, ben je van harte welkom om vrijwilliger bij AutoMaatje te worden.

Coördinator Muzikant aan Huis
Houd je van muziek? Heb je affiniteit met ouderen? En ben je goed in plannen en organiseren? Dan ben jij misschien geschikt als coördinator voor het project ‘Muzikant aan Huis’. Dit is een nieuw project van het programma Lang Leve Kunst Oost-Achterhoek. Dit programma organiseert kunstactiviteiten voor ouderen. Voor de projecten ‘Zang aan Huis’ en ‘Muzikant aan Huis’ gaan vrijwilligers bij ouderen langs om met en voor hen muziek te maken. Samen met de ouderen beleven zij zo mooie (muzikale) momenten. Als coördinator ben je de spin in het web tussen deze vrijwilligers en de zorginstanties waar de ouderen wonen en de muziekactiviteiten worden uitgevoerd. De werktijden zijn flexibel. Dus heb je affiniteit met muziek en met ouderen en ben je ook nog goed in organiseren, meld je dan aan en wordt de nieuwe coördinator van ‘Muzikant aan Huis’.

Buurtbemiddelaar
Kun je goed luisteren, ook als het stil is? Ben je geïnteresseerd in mensen? Wil je nog beter leren bemiddelen dan je misschien van nature al kunt? Meld je dan aan om te kijken of je buurtbemiddelaar wilt en kunt worden bij Humanitas in Winterswijk. Als buurtbemiddelaar ga je samen met collega’s op bezoek bij buren die problemen met elkaar hebben. Bijvoorbeeld vanwege geluidsoverlast, pesterijen, tuinperikelen, discriminatie en andere voorkomende problemen. Je luistert neutraal naar de verhalen van beide buren en gaat samen zoeken naar een oplossing. Humanitas zorgt voor training en ondersteuning. Samen met de andere buurtbemiddelaars draag je bij aan een veilige vreedzame samenleving.

Kerstperiode
De feestdagen komen er weer aan. Dit betekent dat het Vrijwilligerspunt van 20 december t/m 3 januari gesloten is. Vanaf maandag 6 januari zijn is het Vrijwilligerspunt weer bereikbaar voor al uw vragen. AutoMaatje is tijdens de kerstperiode wel (beperkt) bereikbaar. Op Eerste en Tweede Kerstdag, 31 december en 1 januari is AutoMaatje niet bereikbaar, ook wordt er die dagen NIET gereden. Op de andere dagen kunt u uw rit doorgeven van 9.00 tot 12.00 uur. Echter, graag vragen wij u om uw ritten zoveel mogelijk vóór 20 december aan te vragen via 0543 200 036 of via e-mail automaatje@vpwinterswijk.nl

Vrijwilligerspunt start in januari met het Shrijverspunt.

Omdat zich onlangs een tweetal inwoners meldde met de vraag of er in het WUh ook een plek voor een schrijverspunt is, heeft het Vrijwilligerspunt deze vraag opgepakt Middels dit artikel wordt de belangstelling gepeild. Het voornemen is om in januari met een schrijverspunt te beginnen.
Om deel te nemen hoeft men niet echt een meesterwerk te schrijven. Plezier in het schrijven is het belangrijkste. En dat het leuk is om je tekst te delen. Ook de onderlinge gesprekken over taal en tekst zullen straks bijdragen bij de schrijfontwikkeling van de deelnemers. Op een lichtvoetige en laagdrempelige manier wil men aan de gang gaan met schrijfopdrachten die de creativiteit aanwakkeren, die de deelnemers laten spelen met taal, woord en beeld. Men zal nieuwe inspiratie opdoen en ontdekken wat schrijven voor iemand betekent. Beginnend schrijver of gevorderd, behoefte aan inspiratie, feedback op teksten of gewoon een fijne schrijfochtend met andere mensen; alles is welkom in het Schrijverspunt. Mensen die belangstelling hebben kunnen zich melden bij het Vrijwilligerspunt tel nr. 0543 200026, e-mail: info@vpwinterswijk.nl

Cursus kaartenmaken bij de WUh

Wil je dit jaar creatief afsluiten? Dan is dit je kans! Donderdag 12 december wordt er namelijk een workshop kaarten maken georganiseerd bij de WUh. Onder begeleiding van Hannet Leussink, van de handwerkspeciaalzaak in de Ratumsestraat, leer je om eigen creaties te maken die je kunt versturen voor de kerst, verjaardagen of voor iemand speciaal. Voor de materialen wordt gezorgd. Er wordt alleen een kleine bijdrage (2 euro) gevraagd voor koffie en thee, verder is deelname aan de cursus gratis. Lijkt het je leuk, meld je dan aan en kom een mooi creatief kunstwerkje maken.

Kaarten maken

De workshop is donderdag 12 december van 14:00 tot 16:00 bij de Wuh aan de Torenstraat 9 in Winterswijk. Aanmelden kan via info@vpwinterswijk.nl of bel 0543-200026. Langskomen mag natuurlijk ook. Dit kan van van maandag tot en met donderdag van 09:00 tot 12:00 uur. Graag tot 12 december!

Rotonde Winterswijkse Uitdaging bijna klaar

Eerder dit jaar heeft de Winterswijkse Uitdaging een rotonde in Winterswijk ‘geadopteerd’. Het gaat hier om de rotonde op de Groenloseweg. Met dank aan Hovenier Kersten, Smederij Bosman en architect René Scholten krijgt de rotonde nu steeds meer een eigen gezicht. Inmiddels is men begonnen met het aanplanten van de rotonde, op 10 december a.s. zal de laatste boom geplant worden. In het voorjaar zal er nog verder ingezaaid worden. Met dank aan alle betrokkenen komt de rotonde er weer prachtig uit te zien.