PR week 49

0
234

Deze week zijn er weer een aantal leuke vacatures bij het Vrijwilligerspunt die we graag onder uw aandacht willen brengen.

Vrijwilligerscoördinator Aarde-Werk De Stegge
Aarde-Werk ‘De Stegge’ is een praktijkschool voor duurzaamheid en is opgericht om mensen te inspireren tot een duurzame leefstijl. Op het grote terrein worden regelmatig activiteiten rondom dit thema georganiseerd. Vrijwilligers helpen regelmatig mee tijdens deze activiteiten, of zij helpen in de tuin of de winkel. Om dit vrijwilligerswerk te coördineren zoekt de stichting een coördinator. Tevens assisteert de coördinator bij open dagen en de diverse activiteiten die worden georganiseerd. Heb je affiniteit met duurzaamheid en lijkt het je leuk om bij Aarde-Werk ‘De Stegge’ aan de slag te gaan? Dan komt de stichting graag met je in contact.

Fietsvrijwilligers voor AZC bewoners
Voor het project Aan de Slag worden bewoners van het asielzoekerscentrum betrokken bij vrijwilligerswerk in de gemeente Winterswijk. Samen met andere Winterswijkers gaan zij zo nu en dan aan de slag met een vrijwilligersklus. De bewoners gaan vaak met de fiets naar zo’n klus toe. Om hen tijdens de fietstocht te begeleiden is men op zoek naar vrijwilligers. Als fietsvrijwilliger fiets je dus samen met de AZC-bewoners naar een vrijwilligersklus.

Activiteitenvrijwilliger voor bewoners Hesselink
Aan de Hesselinkweg in Ratum wonen een kleine 15 mensen met een lichamelijke of verstandelijke beperking of niet-aangeboren hersenletsel. De bewoners worden verzorgd en begeleid door Estinea en Siza. Zij zijn op zoek naar vrijwilligers die samen met de bewoners activiteiten willen ondernemen. Dit kan van alles zijn. De ene bewoner wil graag een keer naar de markt, de ander wil een rondje fietsen (al dan niet met een duofiets), maar knutselen of een spelletje doen vinden de bewoners ook leuk. Lijkt het je wel wat om af en toe iets gezelligs met een of meerdere bewoners te doen en heb je affiniteit met de doelgroep dan ben je van harte welkom.

Vrijwilliger voorleesbrigade
In de Oost-Achterhoek bestaat een voorleesbrigade, die bij ouderen op bezoek gaat om een verhaal voor te lezen. Het luisteren naar een mooi verhaal blijkt voor ouderen voor rust en ontspanning te zorgen. Ook zorgt het voor een fijne invulling van de dag. De voorleesbrigade komt graag in contact met nieuwe vrijwilligers.

Heeft u interesse in één van bovenstaande vrijwilligersfuncties of bent u nieuwsgierig naar andere vacatures? Ook kunt u zelf een vacature of vraag voor een maatje aanmelden. Neem dan contact op met het Vrijwilligerspunt via info@vpwinterswijk.nl of 0543 200 026 of kijk op de website www.vpwinterswijk.nl U bent ook van harte welkom tijdens het spreekuur, dit is elke maandag t/m donderdag van 9.00 tot 12.00 uur aan de Torenstraat 9, Winterswijk.

Duofietsen binnenkort te huur

In Winterswijk is er de afgelopen maanden volop aandacht geweest voor duofietsen. Met een duofiets kunnen mensen, die daar fysiek niet meer toe in staat zijn, toch samen met een begeleider een tochtje maken. Tijdens de fietsvierdaagse was ook een duofiets beschikbaar gesteld en ook uit andere signalen bleek dat er veel vraag was naar een duofiets.In de gemeente Winterswijk bleken echter nauwelijks tot geen duofietsen beschikbaar voor alle Winterswijkers. De duofietsen die er waren, mochten eigenlijk alleen gebruikt worden door bewoners van de zorgcentra. Om ook een duofiets beschikbaar te stellen voor andere Winterswijkers, startte Else Klomps met een campagne om dit mogelijk te maken. Zij meldde zich voor ondersteuning bij de Winterswijkse Uitdaging. Samen zetten zij de schouders eronder om voor iedereen een duofiets beschikbaar te krijgen De campagne van Else Klomps bleek zeer succesvol. Er meldden zich spontaan sponsoren, vrijwilligers en andere organisaties die wilden helpen het plan te helpen slagen.

Samen op de duofiets

Mede dankzij de inzet van al deze mensen, kunnen Else Klomps en de Winterswijkse Uitdaging nu met trots meedelen dat er twee duofietsen en een familiefiets beschikbaar zijn. Vanaf nu kan dus iedereen die dat wil, gebruik gaan maken van een duofiets. De fietsen zullen vanaf een centrale plek in Winterswijk verhuurd worden. Mensen die graag een tochtje met een van de duofietsen of de familiefiets willen maken, kunnen de fiets reserveren via telefoonnummer 0543 200036. Voor verdere inlichtingen kan men ook mailen naar samenrijders@vpwinterswijk.nl