PR week 5

0
171
Foto Daniël Hoitink

Ook dit jaar zijn er weer veel vrijwilligers nodig voor allerlei verschillende functies. Heb je interesse in één van deze functies of ben je benieuwd naar andere vacatures van het Vrijwilligerspunt? Neem dan contact met ons op via info@vpwinterswijk.nl , bel 0543 200 026 of kijk op de website www.vpwinterswijk.nl  Je kunt ook langs komen tijdens het spreekuur, dit is elke maandag t/m donderdag van 9.00 tot 12.00 uur bij de WUh, Torenstraat 9, Winterswijk.

Verkeersregelaars evenementen
Ook in het nieuwe jaar worden er veel evenementen georganiseerd in Winterswijk. Voor een groot aantal evenementen zijn verkeersregelaars onmisbaar. Wil je bij een of meerdere van deze evenementen het verkeer komen regelen, meld je dan aan. Je wordt geplaatst in een poule van verkeersregelaars, waarna je per evenement wordt benaderd. Je kunt dus zelf bepalen of en bij welk evenement je komt helpen.

Zwemvrijwilliger
Houd je van zwemmen? En heb je op maandagavond wat tijd over? Dan zou je een mevrouw met niet-aangeboren hersenletsel kunnen begeleiden tijdens het zwemmen. Elke maandagavond gaat zij namelijk zwemmen en er wordt iemand gezocht die samen met haar wil zwemmen en haar wil begeleiden tijdens haar wekelijkse zwemuitje.

AutoMaatje
Rijd je graag auto, ben je sociaal en wil je zo af en toe iemand ergens naartoe brengen? En ben je in het bezit van een eigen auto? Wordt dan vrijwilliger bij ANWB AutoMaatje. Veel Winterswijkers maken gebruik van AutoMaatje. Mensen die ergens naartoe willen, maar geen vervoer hebben, worden door een vrijwilliger van AutoMaatje naar hun bestemming gebracht. Daardoor kunnen zij weer zelf naar de kapper, de markt of op familiebezoek. Vanwege het grote aantal aanmeldingen zijn wij met spoed op zoek naar extra chauffeurs. Als jij minder mobiele Winterswijkers ook graag wilt helpen en ervoor wilt zorgen dat zij weer aan het sociale leven kunnen meedoen, meld je dan aan als vrijwilliger.


Kun je goed luisteren? Ben je geïnteresseerd in mensen? Wil je nog beter leren bemiddelen dan je misschien van nature al kunt? Meld je dan aan om te kijken of je buurtbemiddelaar wilt en kunt worden bij Humanitas in Winterswijk. Als buurtbemiddelaar ga je samen met collega’s op bezoek bij buren die problemen met elkaar hebben. Bijvoorbeeld vanwege geluidsoverlast, pesterijen, tuinperikelen, discriminatie en andere voorkomende problemen. Je luistert neutraal naar de verhalen van beide buren en gaat samen zoeken naar een oplossing. Humanitas zorgt voor training en ondersteuning. Samen met de andere buurtbemiddelaars draag je zo bij aan een veilige vreedzame samenleving.

Avondcafé voor mensen met autisme slaat aan

Al een aantal maanden wordt er elke eerste vrijdagavond van de maand een avondcafé voor mensen met autisme gehouden bij de WUh. In september is er samen met organisaties die zich spontaan hadden gemeld met deze pilot gestart. Inmiddels kan gezegd worden dat het avondcafé aanslaat bij de bezoekers. Het avondcafé is bedoeld om mensen met autisme een gezellige avond te bezorgen en in contact te laten komen met gelijkgestemden. Onder het genot van een hapje en drankje kan men een praatje maken, een spelletje spelen of gewoon lekker relaxen. Er is inmiddels een stijgende lijn in de opkomst te zien. Ook zijn er mensen die regelmatig terug komen. Zij waarderen vooral de gezellige, ongedwongen sfeer en het samenzijn met gelijkgestemden in de juiste ambiance. De organisatoren van het avondcafé zijn hier erg blij mee, want zij willen graag een veilige basis creëren voor de bezoekers. Het is bemoedigend om te zien dat men hierin slaagt.

Voor de doelgroep is het moeilijk om de eerste stap te zetten. Hopelijk lijkt het jou ook wat om een avondcafé te bezoeken en durf je toch die eerste stap te zetten. Je bent van harte welkom. Tijdens deze avond moet er helemaal niets, het gaat om een fijne, plezierige avond. Wil je maar heel even blijven, dan is dat ook prima. Het café is er voor jou, door jou wordt het wat jij wilt. Als je graag samen met een familielid of begeleider komt, is dat ook geen probleem.

Ook in 2020 worden er weer avondcafés georganiseerd op elke eerste vrijdagavond van de maand.

Alle mensen met autisme van 16 jaar en ouder, hun familie en begeleiders zijn welkom. Er wordt om 20.00 uur gestart met een pubquiz en verder kan men spellen spelen of met anderen kletsen. De avond zal tot 22.00 uur duren. Het eerstvolgende avondcafé is op 7 februari 2020 bij de Wuh, Torenstraat 9. Het avondcafé is op de eerste verdieping in een prikkelarme omgeving. Jij bent, eventueel samen met familie en/of begeleiders van harte welkom! Meer informatie is te vinden op: www.autismeavondcafe.nl