PR week 50

0
139

Deze week is er weer een divers aanbod van vrijwilligerswerk. Heb je interesse in één van deze functies of ben je benieuwd naar andere vacatures van het Vrijwilligerspunt? Neem dan contact met ons op via info@vpwinterswijk.nl  bel 0543 200 026 of kijk op de website www.vpwinterswijk.nl  Je kunt ook langs komen tijdens het spreekuur, dit is elke maandag t/m donderdag van 9.00 tot 12.00 uur bij de WUh, Torenstraat 9, Winterswijk.

Vrijwilligers Grand Café De Pelkwijk
Ben je gastvrij en behulpzaam? En heb je affiniteit met ouderen? Kom dan helpen in het Grand Café van zorgcentrum De Pelkwijk. Als vrijwilliger breng je de bewoners voor de middagmaaltijd naar het Grand Café en breng je ze na de maaltijd weer terug naar hun woning. Eventueel help je ook met het serveren van de maaltijden. De werktijden zijn van ongeveer 11.30 tot 13.30 uur.

Bestuurders speeltuinorganisaties
Een aantal Winterswijkse speeltuinen zullen in de toekomst een meer maatschappelijke functie krijgen. De speeltuinen worden een plek waar alle buurtbewoners, jong en oud, gebruik van kunnen maken. Voor activiteiten en bijeenkomsten kan de buurt dan terecht in de speeltuin. Om dit plan te kunnen realiseren wordt een nieuwe speeltuinorganisatie opgericht, die de belangen van een viertal verenigingen behartigt. Voor deze nieuwe organisatie worden bestuursleden gezocht.

Speeltuin De Vrees

Als bestuurslid kun je de verschillende betrokken partijen met elkaar verbinden, ben je goed in communiceren en weet je anderen enthousiast te maken. Samen met de andere betrokkenen werk je samen om de overgang van de speeltuinverenigingen naar een meer wijkgerichte vereniging tot een succes te maken.
Zou jij je graag willen inzetten om de nieuwe speeltuinorganisatie vorm te geven? Wil je graag meer informatie over de bestuursfuncties of solliciteren? Neem dan contact met het Vrijwilligerspunt op.

Vrijwilligers
Zorgboerderij De Zonnebloem vangt mensen met een psychiatrisch gevoelige achtergrond op. De zorgboerderij kan allerlei extra hulp gebruiken. Je kunt gaan koken met cliënten, de moestuin onderhouden, de dieren verzorgen, cliënten ophalen en brengen, creatieve activiteiten begeleiden en nog veel meer. De Zonnebloem staat open voor je eigen ideeën en inbreng, alle hulp is welkom. Dus wil je graag iets voor anderen betekenen, maar tegelijkertijd ook de handen uit de mouwen steken, word dan vrijwilliger bij zorgboerderij De Zonnebloem in de Brinkheurne.

Kerstperiode
De feestdagen komen er weer aan. Dit betekent dat het Vrijwilligerspunt van 20 december t/m 3 januari gesloten is. Vanaf maandag 6 januari zijn is het Vrijwilligerspunt weer bereikbaar voor al uw vragen.
AutoMaatje is tijdens de kerstperiode wel (beperkt) bereikbaar. Op 25, 26 en 31 december en 1 januari is AutoMaatje niet bereikbaar en worden er ook geen ritten uitgevoerd. Op de andere dagen kunt u uw rit doorgeven van 9.00 tot 12.00 uur. Echter, graag vragen wij u om uw ritten zoveel mogelijk vóór 20 december aan te vragen via 0543 200 036 of via e-mail automaatje@vpwinterswijk.nl

LED-lampenpakket: Kluspunt helpt met het vervangen van lampen

Onlangs stelde de gemeente Winterswijk samen met de Sociale Dienst Oost Achterhoek (SDOA) 1.000 LED-lampenpakketten beschikbaar. Mensen die bekend waren bij de SDOA konden zo’n lampenpakket komen ophalen. Door de LED-lampen te gebruiken kan men energie besparen.

Heeft u ook zo’n lampenpakket ontvangen maar kunt u niet zelf de lampen vervangen? Dan kan het Kluspunt u helpen. Als u zich meldt, dan komt een vrijwilliger van het Kluspunt bij u langs om u te helpen met het vervangen van de lampen. Het zou zonde zijn als u de LED-lampen niet kunt gaan gebruiken. Dus meldt u aan door te mailen naar kluspunt@vpwinterswijk.nl of te bellen naar telefoonnummer 0543 200 006. Het Kluspunt is bereikbaar op maandag t/m donderdag van 9.00 tot 12.00 uur. Er zal vervolgens een afspraak met u worden gemaakt, zodat een vrijwilliger bij u thuis kan komen om u te helpen met het vervangen van de lampen. Zo kunt u energie gaan besparen, goed voor het milieu en goed voor uw portemonnee.

Wie wordt de Toffe Peer van 2019?

In januari 2020 wordt bekend gemaakt wie de Toffe Peer van 2019 wint. Deze prijs wordt door de Winterswijkse Uitdaging uitgereikt aan een ondernemer die zich van zijn maatschappelijk betrokken kant heeft laten zien. De ondernemer heeft het afgelopen jaar extra aandacht geschonken aan zijn omgeving of medemens. U kunt nog tot en met 31 december 2019 doorgeven wie volgens u deze prijs verdient. Dit kan door het formulier op www.winterswijkseuitdaging.nl/toffepeer in te vullen. Op dit formulier geeft u in het kort aan waarom juist deze ondernemer het verdient om Maatschappelijk Ondernemer van het jaar te zijn. u niet in de gelegenheid bent om digitaal uw favoriete ondernemer door te geven, dan kunt u naar de WUh, Torenstraat 9, gaan. De vrijwilligers zullen u dan helpen. De WUh is geopend van maandag t/m donderdag van 9.00 tot 12.00 uur.
Uit alle inzendingen kiest een onafhankelijke jury de winnaar. De winnaar krijgt dan tijdens een feestelijke bijeenkomst de wisseltrofee ‘De Toffe Peer’ uitgereikt. Weet u een ondernemer die de Toffe Peer verdient? Meldt hem of haar dan aan.

Nieuwe website Winterswijkse Uitdaging online

Sinds maandag 2 december is de nieuwe website van de Winterswijkse Uitdaging online gegaan: www.winterswijkseuitdaging.nl  Op deze website kan iedereen lezen wat de Winterswijkse Uitdaging doet. Maar ook kan men hier een vraag of aanbod aanmelden. Als u bijvoorbeeld voor uw vereniging ergens naar op zoek bent, maar er niet de financiële middelen voor heeft, dan kunt u een oproep plaatsen op de website. Misschien dat een andere Winterswijkse ondernemer u wel, tegen een wederdienst, kan helpen. Zo helpt jullie elkaar met gesloten beurs. Zo brengt de Winterswijkse Uitdaging mensen en middelen bij elkaar.

Dag van de Vrijwilliger

Op zaterdag 7 december 2019 was het de landelijke Dag van de Vrijwilliger. Op deze dag werden vrijwilligers in heel Nederland in het zonnetje gezet. Ook het Vrijwilligerspunt bedankte haar vrijwilligers door middel van een presentje en een persoonlijk kaartje. Dankzij de inzet van de vele vrijwilligers is het Vrijwilligerspunt het afgelopen jaar gegroeid en heeft het al veel mensen kunnen helpen. Ook voor andere organisaties was deze dag een mooie gelegenheid voor organisaties om hun vrijwilligers te bedanken. Ook Winterswijkse verenigingen kunnen niet bestaan zonder de inzet van al hun vrijwilligers. Of zij nu veel of weinig uren per week voor hun vereniging aan de slag zijn, elke vrijwilliger is onmisbaar. Zonder hen kunnen veel verenigingen niet bestaan. Daarom is het goed om daar af en toe eens bij stil te staan en de vrijwilligers te bedanken voor hun inzet.