PR week 51

0
130

Zo op de valreep van het oude jaar willen we nog even uw aandacht voor een paar vacatures die we bij het Vrijwilligerspunt hebben openstaan. Bent u enthousiast over een van deze vacatures? Of bent u nieuwsgierig naar andere vacatures van het Vrijwilligerspunt? Neem dan contact met ons op via info@vpwinterswijk.nl of 0543 200 026 of kijk op de website www.vpwinterswijk.nl  U bent ook van harte welkom tijdens het spreekuur, dit is elke maandag t/m donderdag van 9.00 tot 12.00 uur aan de Torenstraat 9, Winterswijk. Let op! Van 21 december tot en met 4 januari is er in verband met de kerstvakantie geen inloopspreekuur, ook zijn er dan geen activiteiten in het WUh. Vanaf 7 januari bent u weer welkom tijdens het spreekuur.

Duofiets vrijwilligers
In het voorjaar van 2019 komen er in Winterswijk twee duofietsen en een familiefiets beschikbaar voor alle inwoners van Winterswijk. Iedereen die door fysieke problemen niet meer zelfstandig kan fietsen, maar wel graag een fietstocht wil maken, kan gebruik maken van een duofiets. Om samen met deze mensen te kunnen fietsen, worden vrijwilligers gezocht. Het is belangrijk dat je sociaal bent en fysiek in goede conditie bent, zodat je af en toe samen met deze mensen een mooie fietstocht in en om Winterswijk kunt maken.

Vrijwilligers Samenloop voor Hoop
Op 6 en 7 juli 2019 wordt in Winterswijk de Samenloop voor Hoop gehouden. Dit is een 24-uurs wandelevenement waarbij er geld zal worden ingezameld voor onderzoek naar kanker. Voor dit evenement zijn nog veel vrijwilligers nodig. Zo zijn er mensen nodig voor bijvoorbeeld de op- en afbouw, om het verkeer te regelen, te helpen met PR, het begeleiden en opvangen van lopers, het begeleiden van de Kaarsenceremonie etc. Wil jij je graag inzetten om van deze Samenloop voor Hoop een succes te maken? Aarzel niet en neem contact op, er is altijd wel iets dat je kunt doen.

Mentorschap Overijssel/Gelderland
Het Mentorschap Overijssel/ Gelderland is op zoek naar mentoren. Een mentor is een vertrouwenspersoon, begeleider en wettelijk vertegenwoordiger van iemand die niet in staat is de regie over zijn eigen leven te voeren. Een mentor helpt deze persoon om beslissingen te nemen op het gebied van welzijn, wonen, verzorging en verpleging. De mentor bezoekt de cliënt regelmatig thuis of in een zorginstelling en voert overleg met bijvoorbeeld een arts of zorgverleners. Als je communicatief sterk, betrouwbaar bent en inlevingsvermogen hebt, dan hoort het Mentorschap graag van je.

ANWB AutoMaatje
In Winterswijk wordt in februari 2019 gestart met het project ANWB AutoMaatje. Voor dit project vervoeren vrijwilligers minder mobiele plaatsgenoten. Als zij bijvoorbeeld op familiebezoek willen of voor een afspraak naar het ziekenhuis moeten, dan neemt een vrijwilliger hen mee, tegen een geringe onkostenvergoeding, mee. Het Vrijwilligerspunt is op zoek naar vrijwilligers die af en toe chauffeur willen zijn voor dit project. De vrijwilliger moet in het bezit zijn van een APK-gekeurde auto, maar hoeft geen ANWB-lid te zijn.
Tevens kunnen mensen die in de toekomst gebruik willen maken van ANWB AutoMaatje zich alvast in laten schrijven. Zo kunnen zij, als zij vervoer nodig hebben, meteen worden geholpen. Voor informatie hierover, of een inschrijfformulier, kunt u contact opnemen met het Vrijwilligerspunt in het WUh, Torenstraat 9. automaatje@vpwinterswijk.nl telefoonnummer 0543 200 036