PR week 6

0
863
Foto Daniël Hoitink

Deze week is er een divers aanbod aan vacatures. Heb je interesse in één van deze functies of ben je benieuwd naar andere vacatures van het Vrijwilligerspunt? Neem dan contact met ons op via info@vpwinterswijk.nl, bel 0543 200 026 of kijk op de website www.vpwinterswijk.nl. Je kunt ook langs komen tijdens het spreekuur, dit is elke maandag t/m donderdag van 9.00 tot 12.00 uur bij de WUh, Torenstraat 9, Winterswijk.

Coördinator Samenrijderspunt

Kun je goed overzicht houden, samenwerken en organiseren? En ben je sociaal? Wordt dan coördinator van het Samenrijderspunt. Je coördineert dan de activiteiten van AutoMaatje en de uitleen van de duofietsen. Je regelt dat de duofietsen worden onderhouden en dat de uitleen ervan soepel verloopt. Wegens het succes van AutoMaatje zijn er veel vrijwillige chauffeurs bij gekomen. Als coördinator stuur je hen aan waar nodig en ben je hun eerste contactpersoon. Lijkt het je leuk om het succes van het Samenrijderspunt verder voort te zetten? Meld je dan aan als coördinator. Het Samenrijderspunt is gevestigd in de WUh, Torenstraat 9, maar een deel van de werkzaamheden kun je ook vanuit huis doen.

 

 

Vrijwilligers basisschool
Ben je sociaal? Weet je van aanpakken? Houd je van kinderen? En houden kinderen van jou? Een basisschool in Winterswijk is op zoek naar meerdere vrijwilligers, onder andere voor licht administratieve, licht huishoudelijke taken en als conciërge. Het is de bedoeling dat je bij elk van deze functies de andere teamleden ondersteunt. Het gaat allemaal om lichte taken, maar daarom niet minder belangrijk. Lijkt het je wat? Informeer dan naar de functieprofielen en wie weet kom jij binnenkort het team van de basisschool versterken.

Collectanten Epilepsiefonds
Heb je in de week van 1 tot en met 6 juni een paar uurtjes tijd? En wil je je graag inzetten voor een goed doel? Meld je dan als collectant voor het Epilepsiefonds. In Nederland hebben 120.000 mensen epilepsie. Het Epilepsiefonds zet zich voor deze mensen in en wil ervoor zorgen dat het een behandelbare aandoening wordt waar men zo min mogelijk last van heeft. Wil je je daar ook graag voor inzetten? Wordt dan collectant. Je kunt zelf aangeven in welke wijk je wilt lopen.

Chauffeurs Groengrijsbus
Ben je in het bezit van een rijbewijs voor een touringcar met code 95? En ben je sociaal en behulpzaam? Wordt dan chauffeur op de Groengrijsbus. De Groengrijsbus verzorgt dagtochten voor sociaalmaatschappelijke organisaties, zoals De Zonnebloem, Kruiswerk en soortgelijke organisaties. Het is erg dankbaar werk om de mensen die met deze dagtochten meegaan een mooie dag te bezorgen. Zij gaan er niet vaak op uit, maar dankzij de Groengrijsbus beleven zij toch een bijzondere dag. Wil je hier een steentje aan bijdragen, meld je dan aan.

Vrijwilligersteam van de Groengrijs-bus zoekt versterking

U heeft de Groengrijs bus vast al eens zien rijden of u bent zelfs al een keer mee geweest. De Vereniging Groengrijs verzorgt voor jong en oud (groen en grijs) dagtochten voor sociaalmaatschappelijke organisaties als de Zonnebloem, Kruiswerk, clubs, verenigingen en scholen. De prijs voor deze dagtochten kan laag gehouden worden omdat Groengrijs een non-profit organisatie is die uitsluitend met vrijwilligers werkt. In samenwerking met Kruiswerk Achterhoek en Valizo worden maandelijks dagtochten georganiseerd, variërend van een vaartocht in de Biesbosch, een bezoek aan de scheepswerf van Meyer Werft tot de Wereldhavendagen in Rotterdam of een aspergetocht naar Zuid-Limburg.

Voorzitter Groengrijs Achterhoek Eric Junge: ‘De Groengrijs-bus als sociale ontmoetingsplaats, dat is vanaf het moment dat we 8 jaar geleden van start gingen, onze voornaamste doelstelling. Eén van de grootste problemen van deze tijd is dat mensen in een sociaal isolement terecht komen. Dat treft mensen van alle leeftijden, van 0 tot 90 plus. Het zijn niet alleen ouderen die door gezondheidsklachten aan huis gebonden zijn, maar ook alleenstaanden, inburgeraars en jonge gezinnen die het aan geld ontbreekt om er eens een dagje op uit te trekken of deel te nemen aan een evenement. De Groengrijs-bus wil hier wat aan doen. Daarom is iedereen meer dan welkom om mee te gaan met een dagtocht van de Groengrijs-bus. De bus beschikt ook over een invalidenlift, zodat ook mensen die minder mobiel zijn mee kunnen.
Samen er een dag op uit, dat verbroedert. Onderweg worden er contacten gelegd en als die ‘klik’ er is, zie je dat mensen die ’s morgens nog vreemden van elkaar waren, afspreken om elkaar nog eens te zien. Naast de vele verenigingen en organisaties als De Zonnebloem werken we in de regio Achterhoek nauw samen met Kruiswerk Achterhoek en Valizo.
Vrijwilligers krijgen binnen onze organisatie alle ruimte om hun talent en ervaring optimaal te benutten. Iedere vrijwilliger wordt gestimuleerd om zelf met ideeën en initiatieven te komen. Dat werkt heel goed. We hebben een ‘platte’ organisatiestructuur, binnen het team is iedereen gelijkwaardig.’

Nieuwe vrijwilligers nodig
Groengrijs Achterhoek groeit gestaag en is nu op zoek naar regiocoördinatoren die het leuk vinden om in nauwe samenwerking met het vrijwilligersteam de doelstellingen van Groengrijs te realiseren en verder uit te bouwen. De coördinator die wordt gezocht, fungeert binnen het team als de spin in het web en vormt het aanspreekpunt voor groepen en organisaties die graag met de Groengrijs-bus op pad gaan. Naast een coördinator kan Groengrijs Achterhoek ook nog chauffeurs (met ervaring) gebruiken voor de bussen. Lijkt u het wat om het team te gaan versterken? Ga dan voor de vacatures naar
https://wijwinterswijk.nl/vrijwilligerspunt/vacatures/groengrijs-team-zoekt-regiocoordinatoren/

Het Vrijwilligerspunt staat voor je klaar

Vrijwilligers zijn onmisbaar. Dankzij hun inzet blijven veel Winterswijkse voorzieningen in stand. Veel verenigingen en organisatie maken dan ook gebruik van vrijwilligers. Het Vrijwilligerspunt kan je helpen met het vinden van vrijwilligers voor jouw organisatie of vereniging. Bijvoorbeeld als jouw vereniging een evenement organiseert en er mensen nodig zijn om bijvoorbeeld het verkeer te regelen en mensen de weg te wijzen. Maar bijvoorbeeld ook als jouw vereniging administratieve ondersteuning kan gebruiken. Of als er extra trainers nodig zijn op jouw club. Of als je vrijwilligers kunt gebruiken die een praatje met mensen maakt of met hen op stap gaat. Om je te helpen een geschikte vrijwilliger te vinden, is er het Vrijwilligerspunt. Zij hebben een pool van mensen die vrijwilligerswerk zoeken. Het Vrijwilligerspunt kan zo een goede match maken. Ook kan het Vrijwilligerspunt jouw vereniging of organisatie advies en voorlichting geven over vrijwilligerswerk. Er zijn namelijk best wel wat zaken waar je aan moet denken als je vrijwilligers in dienst neemt. Neem dan ook gerust contact met ons op, wij beantwoorden graag jouw vragen.

Vrijwilligerswerk doen
Van klussen bij de kinderboerderij tot zieke mensen bezoeken of iemand helpen met de administratie; vrijwilligerswerk is heel divers. Je kunt iets met je handen doen, of juist werk waarbij je je hoofd moet gebruiken. Je leert ervan, maar anderen kunnen ook wat van jou opsteken. Je breidt je sociale netwerk uit en maakt misschien wel nieuwe vrienden. Er is van alles mogelijk. Dat geldt ook voor de tijd die je er aan besteed. Je kan een paar uur per maand of wekelijks vrijwilligerswerk doen. Dat hangt helemaal van jezelf af.
Wil je graag vrijwilligerswerk doen maar heb je wat hulp nodig? Neem dan contact op met het Vrijwilligerspunt. Schrijf je in via onze website, www.vpwinterswijk.nl. Je kunt ook mailen naar info@vpwinterswijk.nl of bellen met 0543 200 026. Je kunt ook elke maandag t/m donderdag langskomen tijdens ons spreekuur, dit is van 9.00 tot 12.00 uur bij de WUh, Torenstraat 9, Winterswijk.