PR week 6

0
207
Foto Daniël Hoitink

Vacatures Vrijwilligerswerk Winterswijk

In Winterswijk zijn meerdere musea gevestigd, die allen niet zonder de hulp van de vrijwilligers kunnen. De vrijwilligers stellen de vele bezoekers op hun gemak en zorgen ervoor dat de bezoekers met plezier terugdenken aan hun bezoek aan het museum. Een aantal Winterswijkse musea zijn op zoek naar extra vrijwilligers. Als het u wat lijkt om te komen helpen in één van de musea of als u interesse heeft in andere vacatures van het Vrijwilligerspunt, neem dan contact met ons op. Dit kan via info@vpwinterswijk.nl of telefonisch via 0543 200 026 of kijk op onze website www.vpwinterswijk.nl U bent natuurlijk ook van harte welkom tijdens ons spreekuur, dit is elke maandag t/m donderdag van 9.00 tot 12.00 uur aan de Torenstraat 9, Winterswijk.

Gastvrouw/heer Museum Wereld van Wenters
In de Meddosestraat is Museum De Wereld van Wenters. In de drie panden waarin het museum is gevestigd zijn wisselende tentoonstellingen. Het museum wordt draaiende gehouden door een groep enthousiaste vrijwilligers. Maar de groep is op zoek naar versterking. Als vrijwilliger ontvang je de museumbezoekers en verkoop je toegangskaarten. Naast het zorgen voor koffie en thee voor de gasten, geven de vrijwilligers ook rondleidingen in de expositieruimte en in de toekomst in de bakkerij. Samen met de andere vrijwilligers stel je de gasten met je vriendelijke uitstraling op hun gemak. Als vrijwilliger heb je een klantgerichte en uitnodigende houding en beschik je over goede communicatieve vaardigheden. Lijkt het je wat om in het museum te komen helpen, neem dan contact op.

Buschauffeur Klassieke bussen Transit Oost
In Museum Transit Oost kan men de geschiedenis van het openbaar vervoer in Oost-Nederland (her)beleven. Het museum kan niet zonder alle vrijwilligers en wil het team verder uitbreiden. Het museum is op zoek naar vrijwilligers die als chauffeur af en toe een rit willen maken met één van de klassieke bussen van het museum. Een rit met een klassieke bus is een ware belevenis voor de passagiers. Lijkt het je het leuk om hieraan bij te dragen, meld je dan aan als chauffeur. Het is wel belangrijk dat je als chauffeur in het bezit bent van een busrijbewijs (code 095) en sociaal vaardig bent.

Gastheer/gastvrouw Villa Mondriaan
Villa Mondriaan trekt steeds meer bezoekers. Het museum werkt alleen maar met vrijwilligers en zoekt extra gastheren en gastvrouwen die het team willen versterken. Als gastheer/vrouw verwelkom je de bezoekers. Je bedient de kassa en deelt audiotours uit. Daarnaast zijn er ook vrijwilligers die toezicht houden in het museum. Ook kan het voorkomen dat je als vrijwilliger een rondleiding geeft aan de bezoekers en hen met enthousiasme informeert over de tentoonstelling. Villa Mondriaan vindt het belangrijk dat de vrijwilliger sociaal vaardig is en goede communicatieve vaardigheden heeft. Het is de bedoeling dat de vrijwilliger samen met zijn/haar collega’s zorgt voor een fijne sfeer, waardoor de bezoekers met een goed gevoel terugkijken op hun museumbezoek. Spreekt het u aan om aan het succes van Villa Mondriaan een bijdrage te leveren, neem dan contact op.

Servicepunt Winterswijk
Het Servicepunt Winterwijk is een initiatief van de Winterswijkse Uitdaging en het Vrijwilligerspunt. Vrijwilligers gaan verenigingen en stichtingen ontzorgen. Inmiddels zijn er een aantal verenigingen die van dit Servicepunt gebruik maken. Momenteel worden er gesprekken met organisaties gevoerd waarbij het servicepunt de werkzaamheden voor hun secretariaat en penningmeesterschap uit handen neemt. In verband met deze uitbreiding zoekt men vrijwilligers die deze werkzaamheden willen gaan verrichten.

AutoMaatje
Voor het project AutoMaatje hebben zich inmiddels zeventien vrijwilligers gemeld. Het aantal gebruikers is helaas nog niet op peil. Heeft men zelf geen vervoer of wil men nu de kinderen een keer ontlasten, maak dan gebruik van AutoMaatje. Voor de voorwaarden zie de volgende link:
https://wijwinterswijk.nl/vrijwilligerspunt/automaatje
Vanaf 13 februari kan men gebruik maken van het AutoMaatje. Voor meer informatie over Automaatje kunt u terecht aan de Torenstraat nr 6. Telefoonnummer is 0543 200036, e-mailadres is automaatje@vpwinterswijk.nl