PR week 7

0
171
Foto Daniël Hoitink

Deze week zijn er weer volop nieuwe vacatures. Heb je interesse in één van deze functies of ben je benieuwd naar andere vacatures van het Vrijwilligerspunt? Neem dan contact met ons op via info@vpwinterswijk.nl , bel 0543 200 026 of kijk op de website www.vpwinterswijk.nl  Je kunt ook langs komen tijdens het spreekuur, dit is elke maandag t/m donderdag van 9.00 tot 12.00 uur bij de WUh, Torenstraat 9, Winterswijk.

Taalmaatje ISK
Ben je sociaal en behulpzaam? Kun je goed communiceren? En kun je de Nederlandse taal goed lezen en schrijven? Wordt dan taalmaatje bij de ISK. De Internationale Schakelklas (ISK) begeleidt jongeren uit alle delen van de wereld met het leren van de Nederlandse taal. Zo kunnen zij doorstromen naar een vervolgopleiding, zoals het vmbo, de havo of het mbo. Het gaat om leerlingen in de leeftijd van 12 tot 18 jaar. Als taalmaatje ondersteun je de docent Nederlands met taal- en leesopdrachten van de leerlingen. Je begeleidt de leerlingen individueel of in kleine groepjes. Wil jij graag je steentje bijdragen aan de toekomst van de leerlingen in Nederland? Wordt dan taalmaatje.

Kantinehulp ISK
In de Internationale Schakelklas (ISK) leren jongeren uit alle delen van de wereld de Nederlandse taal. Zo kunnen zij doorstromen naar een vervolgopleiding. De lessen worden nu gegeven in een gebouw aan de Hakkelerkampstraat. Voor het pauze-uur (van 12.15 tot 13.15 uur) wordt iemand gezocht die de conciërge helpt met het verkopen van etenswaar in de kantine.

Gespreksmaatje Stichting Naaste
Kun je goed luisteren en je inleven in een ander? Maak je makkelijk contact, maar kun je ook goed je grenzen aangeven? Dan is het misschien iets voor jou om gespreksmaatje bij Stichting Naaste te worden. Eén of twee keer per maand bezoek je een gedetineerde in de PI en bied je een luisterend oor. Je biedt hulp op het gebied van bijvoorbeeld zingeving, vrijetijd of wonen. Stichting Naaste begeleidt je en geeft je ook een training. Lijkt het je wat om je op een waardevolle manier voor Stichting Naaste in te zetten, neem dan contact op.

Vrijwilliger verlengde schooldag
Werk je graag met (een groep) kinderen? Heb je voldoende overwicht, kun je je goed inleven en zorgen voor een goede sfeer? En ben je minimaal twee middagen per week beschikbaar tussen 14.00 en 15.00 uur? Dan is het misschien iets voor jou om vrijwilliger te worden bij een nieuw project in het basisonderwijs. De gemeente Winterswijk werkt met allerlei partijen aan een armoedevrij Winterswijk. Eén van de punten is dat men wil zorgen dat alle kinderen gelijke kansen krijgen om zich te ontwikkelen. Daarom wordt gestart met een proef op een aantal scholen om de mogelijkheid te bieden de schooldag van een kind te verlengen. Tussen de voorjaars- en zomervakantie wordt de schooldag verlengt met één uur. Als vrijwilliger ben je dat uur aanwezig op school om leerlingen te begeleiden en te helpen met bijvoorbeeld hun huiswerk. Alle kinderen mogen hieraan meedoen. Ook kunnen de kinderen tijdens dit uur hun typediploma halen. Is het iets voor jou om deze kinderen te gaan begeleiden? En wil je er graag aan bijdragen dat alle kinderen gelijke kansen krijgen? Meld je dan aan als vrijwilliger.

Meld uw klus aan bij de Kluspunt

Heeft u een lamp die vervangen moet worden? Of moet er een plant verpot worden, maar lukt u dit niet zelf? Of is er een kastje dat in elkaar gezet moet worden? Of wilt u een schilderij graag ophangen? Maar kunt u zelf, om wat voor reden dan ook, deze klusjes niet zelf klaren? Meld de klus dan aan bij het Kluspunt. Het Kluspunt verleent hulp aan ouderen en hulpbehoevenden bij het doen van klusjes in en om het huis. Als u een klusje aangemeld heeft, komt er een vrijwilliger bij u langs om het klusje op te lossen. Er worden technische klusjes uitgevoerd die mensen niet (meer) zelf kunnen doen, maar die toch eenvoudig zijn. Tegen een kleine vergoeding probeert de vrijwilliger het probleem te verhelpen.
U kunt zich melden bij het Kluspunt. Het Kluspunt is te bereiken via telefoonnummer 0543 200 006 of via e-mail: kluspunt@vpwinterswijk.nl

Tweede Kamerfractie D66 bezoekt symposium bij de Wuh

Op vrijdag 31 januari was de Tweede Kamerfractie van D66 op bezoek bij de WUh aan de Torenstraat. Onder hen was ook fractievoorzitter Rob Jetten. Zij bezochten deze middag een symposium dat D66 Winterswijk hield over de grensregio. Enkele boeren grepen deze gelegenheid aan om de politici hun ongenoegen te laten blijken over de maatregelen die hen op dit moment treffen.

Het symposium werd georganiseerd door D66 Winterswijk. Zij hadden de Tweede Kamerfractie van hun partij hier ook voor uitgenodigd. Tijdens het symposium kwamen meerdere sprekers aan het woord. Zo vertelde Tycho Geurkink hoe het is om in Duitsland te studeren. Vooral de lagere kosten van studeren in Duitsland zijn aantrekkelijk, maar de bereikbaarheid blijkt nog een punt van aandacht. Burgemeester Joris Bengevoord sprak over grensoverschrijdende samenwerking en Winterswijk als grensoverschrijdend dorp. Duidelijk werd hoe belangrijk Duitsland voor Nederland, maar vooral voor Nederland is. Rob Jetten vertelde over het belang van grensoverschrijdende samenwerking en de visie van D66 op dit onderwerp. Daarnaast beantwoordde hij vragen uit het publiek. Het symposium werd goed bezocht en leverde nieuwe discussies en inzichten op. Duidelijk werd dat er veel verschillen tussen Duitsland en Nederland zijn, maar dat er ook nog veel onderwerpen zijn waar beide landen van elkaar kunnen leren en profiteren.