PR Week 7

0
183
Foto Daniël Hoitink

SPOT jongerenwerk ondersteunt jongeren bij eigen initiatieven en preventie, maar maar organiseert ook verschillende activiteiten voor jongeren. SPOT heeft hiervoor een eigen ruimte waar onder meer naschoolse activiteiten en een hang-out avond worden georganiseerd. SPOT jongerenwerk heeft zich bij het Vrijwilligerspunt gemeld omdat ze op zoek is naar een aantal vrijwilligers.

Sportbegeleider SPOT jongerenwerk
Elke woensdagmiddag van 14.30 tot 16.00 uur is er voor jongeren van 10 tot en met 13 jaar een sportmiddag in de gymzaal van De Vlier. SPOT zoekt een vrijwilliger die samen met jongerenwerker Ersen deze sportmiddagen wil begeleiden. Aan de sportmiddagen doet vaak een groep van zo’n 10 tot 15 jongens mee. Als vrijwilliger bereidt je de middag voor en doe je zelf ook mee. Het is belangrijk dat je enthousiast en communicatief sterk bent en uiteraard van sporten houdt. Dus ben je sportief, creatief en enthousiast dan hoort SPOT graag van je.

Begeleider meidenfit
Elke dinsdagmiddag is van 15.00 tot 16.30 uur bij gymzaal de Alma (basisschool De Schakel) Meidenfit. Onder leiding van jongerenwerker Zaphira gymen meiden in de leeftijd van 10 t/m 14 jaar met elkaar. SPOT zoekt een vrouw die wil helpen Meidenfit te begeleiden. Ben je enthousiast, heb je affiniteit met sport en spel en met jongeren? Dan komt SPOT graag met je in contact.

Activiteiten in het WUh
In de WUh, waar het Vrijwilligerspunt ook is gevestigd, worden ook wekelijks activiteiten georganiseerd. Bent u niet op zoek naar vrijwilligerswerk, maar lijkt het u wel leuk om met gelijk gestemden iets leuks te doen, dan bent u van harte welkom bij de activiteiten. Er zit vast iets bij dat u aanspreekt:
-Maandag: 14.00 uur schilderen
-Dinsdag: 14.00 uur fotograferen
-Donderdag: 13.30 uur fietsen
14.00 uur handwerken
14.00 uur spelletjesmiddag
-Vrijdag (even weken): 10.00 uur interculturele vrouwengroep

Vooraf aanmelden is niet nodig, u kunt gewoon langskomen.

Wilt u graag meer informatie over een van de activiteiten of over de vacatures van het Vrijwilligerspunt? Neem dan gerust contact met ons op via info@vpwinterswijk.nl, telefonisch via 0543 200 026 of kijk op de website www.vpwinterswijk.nl U bent ook van harte welkom tijdens ons spreekuur, dit is elke maandag t/m donderdag van 9.00 tot 12.00 uur aan de Torenstraat 9, Winterswijk.

Burgemeester Bengevoord start ANWB AutoMaatje

Na een lange voorbereidingstijd starten de Winterswijkse Uitdaging, het Vrijwilligerspunt en de ANWB op 13 februari 2019 met het project AutoMaatje. Het doel van dit project is om mensen zo lang mogelijk mobiel te houden en te laten deelnemen aan het sociaal maatschappelijk verkeer. Vrijwillige chauffeurs brengen de mensen die zich aangemeld hebben naar hun bestemming.
Op 13 februari zal burgemeester Joris Bengevoord om 15.30 uur de openingshandeling verrichten. Hij zal dit doen bij de WUh, Torenstraat 9. De Winterswijkse Uitdaging is er van overtuigd dat met de opening het startschot wordt gegeven voor een succesvol project en er vele ritten zullen volgen.
AutoMaatje Winterswijk is het eerste vervoersproject van de ANWB in de Achterhoek. Het project wordt o.a. gesteund door ZOOV, het samenwerkingsverband van acht Achterhoekse gemeentes in zake personenvervoer. Voor AutoMaatje is geen WMO of andere indicatie vereist.
Inmiddels hebben zich 19 vrijwilligers gemeld die het vervoer op zich willen nemen. De centrale van het Winterswijkse Automaatje is gevestigd in het vrijwilligerspunt. De telefooncentrale wordt bemenst door vijf vrijwilligers die van maandag tm donderdag tussen 09.00 uur en 12.00 aanwezig zullen zijn.

Wilt u binnenkort ergens naartoe, maar heeft u nog geen vervoer? Dan kunt u ook gebruik maken van ANWB AutoMaatje. Een vrijwilliger brengt u, tegen een minimale vergoeding, dan naar uw bestemming. AutoMaatje is er voor alle leeftijden. Ook hoeft men geen lid van de ANWB te zijn. Inwoners die gebruik willen maken van AutoMaatje, moeten zich eerst aanmelden. Om uw rit aan te melden of voor meer informatie kunt u contact opnemen met het Samenrijderspunt via 0543 200 036.