PR week 9

0
176
Foto Daniël Hoitink

Hieronder de vacatures die er deze week bij het Vrijwilligerspunt zijn.

Bent u geïnteresseerd in een van de vacatures of bent u nieuwsgierig naar andere vacatures van het Vrijwilligerspunt? Neem dan contact met ons op via info@vpwinterswijk.nl  bel 0543 200 026 of kijk op de website www.vpwinterswijk.nl  U kunt ook langs komen tijdens ons spreekuur, dit is elke maandag t/m donderdag van 9.00 tot 12.00 uur aan de Torenstraat 9, Winterswijk.

Bestuurs- en commissieleden Wenters Plus
Wenters Plus is een ouderenvereniging in Winterswijk, die wekelijks activiteiten organiseert voor haar leden. Ook worden regelmatig fietstochten en reizen georganiseerd en maandelijks wordt een ledenblad uitgegeven. Het bestuur van Wenters Plus is op zoek naar versterking. De nieuwe bestuursleden helpen met allerlei zaken, zoals ledenadministratie, bijhouden van de website, redactie van het ledenblad en de organisatie van reizen. Het is belangrijk dat het nieuwe bestuurslid kan omgaan met de computer.

Dromenjager Dream4Kids
Dream4Kids is een landelijke organisatie die dromen van kinderen tussen de 6 en 12 jaar met een trauma in vervulling laat gaan tijdens een droomdag. Naast het vervullen van de droom zorgt een droomdag voor positieve energie en geeft het een kind weer meer vertrouwen in hem zelf en in de toekomst. Het huidige team van Dream4Kids wil graag uitbreiden. Als dreamchaser organiseer je samen met een andere vrijwilliger de droomdag van een kind. In een periode van maximaal 8 weken regelen jullie alles voor de droomdag, waarbij je zelf je tijd kunt indelen. Samen werken jullie toe naar de droomdag en vervul je de wens van een kind. Ben je creatief, enthousiast en wil je graag een droom van een kind in vervulling laten gaan? Dan hoort Dream4Kids graag van je.

Steungezin Yunio
Yunio is op zoek naar zogeheten steungezinnen. Veel ouders hebben wel eens moeite om alle ballen hoog te houden. Een steungezin kan zo’n overbelast gezin enorm helpen. Een steungezin is geen hulpverlening en ook geen pleeggezin. Een steungezin bestaat uit mensen – een echtpaar, alleenstaande, met of zonder kinderen – die een paar uurtjes per week of per maand een kind opvangen. Bijvoorbeeld door na school een kopje thee met het kind te drinken of even mee te gaan naar de speeltuin. Het kind krijgt bij het steungezin rust, veiligheid en gezelligheid. Zo kan het zich positief blijven ontwikkelen. Er wordt maatwerk geleverd, dus er wordt gekeken wat het gezin nodig heeft en wat het steungezin kan bieden. Als je dol bent op kinderen en het een kleine moeite is om een kind uit de buurt eens van school op te halen of mee te nemen naar de speeltuin, dan komt Yunio graag met je in contact. Yunio zal je tijdens de gehele periode dat je als steungezin nodig bent professioneel begeleiden.

Vrijwilligerscoördinator WUh
Het Vrijwilligerspunt zelf zoekt een vrijwilligerscoördinator. In deze functie breng je vraag en aanbod voor vrijwilligerswerk bij elkaar. Met mensen die zich als vrijwilliger melden voer je een intakegesprek en ga je samen op zoek naar passend vrijwilligerswerk. Voor organisaties die vrijwilligers zoeken plaats je vacatures en ga je op zoek naar geschikte vrijwilligers. Samen met de andere coördinatoren en vrijwilligers werk je aan de verdere ontwikkeling van het Vrijwilligerspunt.

Samenrijders gezocht
Het Samenrijderspunt is een fietsservice van de Winterswijkse Uitdaging en het Vrijwilligerspunt. Het Samenrijderspunt beschikt momenteel over twee duofietsen, een driewieler met trapondersteuning en een familiefiets zonder trapondersteuning. Men is op zoek naar vrijwilligers die er graag samen met iemand die zelf niet meer kan fietsen af en toe erop uit trekt met de duofiets. Ook zoekt men iemand die als begeleider bij het gebruik van de driewieler wil optreden.

Deelneemster schildergroep WUh exposeert bij Gastgalerij Ankomm’n

Vanaf 2 maart 2019 exposeert Oya te Riet met haar schilderijen bij Gastgalerij Ankomm’n, Mentinkweg 5 te Corle. Iedereen is van harte welkom om de opening van haar expositie, op 2 maart om 10.00 uur, bij te wonen.
Oya is geboren in Turkije en na haar huwelijk met een Nederlandse man is zij in 1989 naar Nederland gekomen. Al lange tijd is schilderen een hobby van Oya. De onderwerpen die Oya uitwerkt zijn zeer divers, met uitzondering van portretten. Haar werk is te herkennen aan het pastelachtige kleurgebruik. Ze werkt eigenlijk uitsluitend met olieverf op linnen. Om haar schilderervaring ook met anderen te kunnen delen, sloot Oya zich ongeveer een jaar geleden aan bij de schildergroep van de WUh. Deze groep komt elke maandagmiddag om 14.00 uur bij elkaar in het WUh-gebouw aan de Torenstraat. Iedereen die dat wil en ook een gering budget heeft kan aanschuiven bij de schildergroep. Naast dat zij met elkaar een gezellige middag hebben, steken de deelnemers ook veel van elkaar op.

Ook Oya deelt haar schildervaringen graag met de groep. Dit heeft er dan ook in geresulteerd dat Oya aangespoord werd weer een expositie van haar werk te gaan houden. Binnenkort is het dan zover. Iedereen is welkom om vanaf 2 maart 2019 de werken van Oya te bewonderen bij Gastgalerij Ankomm’n. De expositie is gratis toegankelijk en is vier weken te bezoeken. Een aantal werken van Oya zijn ook te koop. Oya is erg trots op haar werk en verwelkomt u graag bij Gastgalerij Ankomm’n om u er meer over te vertellen.

Activiteiten

In de WUh zijn niet alleen allerlei maatschappelijke organisaties, zoals Humanitas, Perron8, het Vrijwilligerspunt, de Speelgoedbank en Stichting Present actief, maar worden ook wekelijks activiteiten georganiseerd. Bij deze activiteiten is iedereen welkom, in het bijzonder mensen met een kleine beurs.

Schildersgroep:
Elke maandagmiddag om 14.00 uur komt een clubje mensen bij elkaar om te gaan schilderen. Er wordt geen les gegeven, maar uiteraard worden met elkaar wel ervaringen en tips uitgewisseld. De leden van de schildersgroep nemen zelf hun spullen mee.

Fotogroep:
Op dinsdag (ook om 14.00 uur) gaat een andere groep creatievelingen aan de slag, namelijk fotografen. Onder leiding van een gerenommeerde fotograaf worden allerlei soorten foto’s gemaakt. De fotoclub gaat ook regelmatig op pad, zo zijn ze bijvoorbeeld al twee maal naar de dierentuin geweest om plaatjes te schieten. Tijdens de fotoclubmiddagen komen allerlei technieken aan bod.

Fietsgroep:
Elke donderdag verwelkomt de WUh zowel creatievelingen als sportievelingen. Om 13.30 uur vertrekt een groep voor een mooie fietstocht in en om Winterswijk. Het start- en eindpunt is altijd de WUh, waar zij na afloop een lekker kopje koffie of thee met elkaar drinken.

Handwerkgroep:
Op dezelfde donderdagmiddag (14.00 uur) is er een handwerkgroep actief in de WUh. Zij bepalen met elkaar wat zij gaan maken, maar als men aan eigen werk wil werken dan kan dat uiteraard ook. De middag is vooral erg gezellig en er worden allerlei tips en ervaringen met elkaar uitgewisseld.

Spelletjesgroep:
Tegelijkertijd met de handwerkgroep is er ook een spelletjesgroep die vanaf 14.00 uur bij elkaar komt. De spelletjesgroep is voor iedereen die van spelletjes spelen houdt, maar niet altijd iemand heeft om mee te spelen.

Interculturele vrouwengroep:
Tot slot is er in de even weken op vrijdagochtend een samenkomst van vrouwen met verschillende culturele achtergronden. De bedoeling is om van elkaar en elkaars culturen te leren. Het is vooral bedoelt om gezellig met elkaar te kletsen en ervaringen uit te wisselen met andere vrouwen. Gezelligheid staat bij alle activiteiten voorop.

Lijkt het u wel wat om een keer aan een van de activiteiten deel te nemen, kom dan gerust langs. U hoeft zich van te voren niet aan te melden, u kunt gewoon op het genoemde tijdstip binnen komen lopen bij de WUh, Torenstraat 9. Voor elke activiteit wordt een kleine bijdrage van 2 euro gevraagd.