Prolongatie titel

0
199

Marissa Tervoert prolongeert haar titel op de NK Kegelen

Op zondag 14 maart j.l. werden de Nederlandse Kampioenschappen kegelen voor zowel Dames als Heren gehouden in Kegelcentrum Winterswijk aan de Kobstederweg.

Bij de Dames wist Marissa Tervoert uit Winterswijk haar Nederlandse titel van vorig jaar met succes te verdedigen met een geweldige score van 773ht. Tweede werd Linda Lemmen uit Drouwen met 761ht. Tosca Kruize-Bruil uit Borculo werd met 744ht derde. Van de Winterswijkse Finalisten werd Vera Lensink met 696ht achtste, Irene Huiskamp ook met 696ht negende, en Petra Meerman met 662ht vijftiende.
Bij de Herenfinale werd extreem hoog gegooid. Nederland Kampioen werd evenals vorig jaar John van der Meulen uit Ter Apel met 804ht. In de Finales werden in totaal 90 ballen gegooid op 6 banen. John presteerde het om 1 zeven, 4 achten, en 85 negens te gooien, met een totaalgemiddelde van 89,33ht. Dit was nog nooit eerder vertoond in kegelend Nederland. Tweede werd Erik-Paul Tenwolde uit Didam met 790ht. Derde werd vijfvoudig Nederlands Kampioen Pierre Broersma uit Leeuwarden met 785ht. Sven Tervoert, de man van…) uit Winterswijk werd heel verdienstelijk vijfde met 779ht. Wim Ros, ook van de Winterswijk Kegelbond, werd twaalfde met 760ht. Ben Woordes uit Winterswijk verspeelde door een poedel in de laatste ronde een top-tien klassering, en werd nu met 758ht veertiende.
Al met al was het een fantastisch Nederlands Kampioenschap, waarop schitterend kegelen te zien was.
De bekers werden uitgereikt door voorzitter Harry Timmer. Hij bedankte de prima organisatie door de Winterswijkse Kegelbond van dit Kampioenschap, alsmede de prima kegelbanen in het prachtige kegelhuis.