PvdA bij SPD-Vreden

0
263

PvdA Winterswijk bezoekt SPD Vreden

PvdA Winterswijk bezocht de politieke bloedverwanten van de SPD in Vreden. De Winterswijkse sociaaldemocraten namen deel aan het jaarlijkse ledenontbijt van de SPD Vreden in Hotel Meyerink in Vreden.

 

 

PvdA’s fractievoorzitter Elvira Schepers, afdelingsvoorzitter Gera de Koning en raadslid Ubel Zuiderveld waren samen met lid Berend Muis te gast bij de SPD. Namens de PvdA Winterswijk hield Ubel Zuiderveld een korte toespraak, waarbij hij inging op de tanende aanhang van de Partij van de Arbeid en enkele grote politieke thema’s in Winterswijk toelichtte. Ook keek hij vooruit naar de Europese verkiezingen in 2019. Zuiderveld bracht in herinnering dat de PvdA Winterswijk in het verleden met de SPD Bocholt een gezamenlijke campagne voerde voor de Europese verkiezingen met een gezamenlijke poster. “Misschien is het een idee om dit in 2019 te doen met de SPD in Vreden,” stelde hij voor. Namens de SPD kwam onder meer Ulla Schulte aan het woord, woonachtig in Vreden, lid van het Duitse parlement in Berlijn. Zij ging in op de recente verkiezingsnederlagen van haar partij bij deelstaatverkiezingen in Duitsland.

Groepsfoto PvdA Winterswijk en SPD Vreden

PvdA Winterswijk en SPD Vreden onderhouden regelmatig contact. Zo ging de PvdA enige tijd geleden op excursie bij de fabriek van Schmitz Cargobull in Vreden.