Recreatief Badmintontoernooi

0
164
Sfeerimpressie Recreatief Badmintontoernooi

Al 45 jaar lang ieder voorjaar een Recreatief Badmintontoernooi voor alle Winterswijkers

Badmintonclub ’t Pluumke ’67 uit Winterswijk organiseert voor het 45ste achtereenvolgende jaar het Recreatief Badmintontoernooi. Maandag 18 en woensdag 20 maart 2019 vindt deze jubileumeditie plaats in de Sport- en turnhal Winterswijk.

Het bestuur van BC ’t Pluumke ’67 en de organisatie van het Recreatief Badmintontoernooi zijn blij aan te kondigen dat in 2019 het Recreatief Badmintontoernooi wederom terugkeert als vaste waarde op de sportkalender in het voorjaar. En deze editie belooft een bijzondere te worden. Want de Winterswijkse badmintonners vieren het negende lustrum. Zonder onderbrekingen zijn vanaf 1974 ieder jaar de deuren van de sporthal opengezet om op laagdrempelige wijze de fraaie badmintonsport te tonen aan een breed publiek.

Sportevenement voor iedereen
Het Recreatief Badmintontoernooi staat sinds jaar en dag bekend om het gezellige en sportieve karakter. De sportieve strijd op het badmintonveld gaat hand in hand met de prettige sfeer naast het veld. De dynamische badmintonsport kan namelijk door een ieder gespeeld worden. In de lagere klassen is er plaats voor teams die weinig of nooit tegen een shuttle hebben geslagen. Terwijl in de hogere klassen de meer ervaren badmintonners op hun eigen niveau kunnen strijden voor de titel. Hierdoor speelt iedere deelnemer op zijn of haar eigen niveau spannende wedstrijden. Door deze opzet is er ook voor deelnemers met weinig of geen ervaring plaats, waardoor het toernooi laagdrempelig blijft en voor een ieder interessant.

Trotse organisatie
Erwin Ruesink en Mark ten Pas van BC ’t Pluumke ‘67 zijn de laatste jaren de drijvende krachten achter de organisatie van het Recreatief Badmintontoernooi. ‘’Wat ooit begon als een echt bedrijventoernooi heeft zich door de jaren heen ontwikkeld tot een toernooi met teams in allerlei samenstellingen. Naast bedrijven vinden ook vriendengroepen, families en andere koppels hun weg naar de sporthal,’’ licht Ruesink toe. ‘’Dat is ook de kracht van het toernooi. We verwelkomen ieder jaar een groep vaste deelnemers, maar zien ook jaarlijks nieuwe gezichten. Dat is waar we het voor doen, zo blijven we in ontwikkeling en bevestigen we ieder jaar opnieuw ons bestaansrecht’’, zo vervolgt Ruesink. Ten Pas vult aan dat hij ook graag de eigen leden van BC ’t Pluumke ‘67 wil waarderen. ‘’Als organisatie kunnen we niet zonder. Zij staan er ieder jaar en zijn altijd bereid om een bijdrage te leveren’’, zo vertelt hij. Ten Pas: ‘’En dat maakt het ook zo leuk. Om samen iets te organiseren. En samen aan anderen te tonen wat badminton zo mooi maakt en wat de sport allemaal te bieden heeft!’’

Organisatoren Mark ten Pas (links) en Erwin Ruesink kijken uit naar de jubileumeditie Foto: PR BC ’t Pluumke ‘67

Opgave mogelijk tot 1 maart
Maandag 18 en woensdag 20 maart zijn de twee avonden dat de Sport- en turnhal Winterswijk het decor is van het Recreatief Badmintontoernooi 2019. Deelnemers kunnen zich per duo opgeven als herendubbel, damesdubbel en gemengd dubbel in drie verschillende klassen. Daarbij kunnen ze aangeven in welke klasse ze willen meespelen. Geïnteresseerden kunnen zich opgeven tot uiterlijk 1 maart 2019. Opgeven kan door een e-mail te sturen naar toernooi@tpluumke67.nl  Op de website www.tpluumke67.nl is meer informatie te vinden over het Recreatief Badmintontoernooi 2019.

Flyer Recreatief Badmintontoernooi