Restauratie Keunenhuis

0
398
Keunenhuis foto Natuurmonumenten

Natuurmonumenten in de steigers – Kom voorproeven bij het Keunenhuis

Beleef het landschap met de boswachter én op je bord

Boerderij het Keunenhuis staat in de steigers. Natuurmonumenten restaureert de historische boerderij op dit moment om deze weer bewoonbaar en leefbaar te maken. Zo werken we aan behoud van een unieke rijksmonumentale boerderij, waar de tijd stilgestaan heeft.
Na de restauratie gaan van ‘kop-tot-kont-chef’ Nel Schellekens en haar partner Henk den Herder hier verleden, heden en toekomst samenbrengen. Nel brengt het landschap op het bord en werkt met de seizoenen mee. Het woord ‘voedselverspilling’ is haar vreemd. Deze kijk op voedsel gaat Nel op het Keunenhuis overbrengen, op vakgenoten, leerlingen, maar ook op levensgenieters die voor een maaltijd op gezette tijden kunnen aanschuiven. Omdat het nog even duurt voor de restauratie afgerond is, willen Natuurmonumenten en Nel je alvast een voorproefje geven van wat komen gaat. Oftewel, wegens restauratie geopend!
Buiten- en Binnenmens

kop-tot-kont kok Nel Schellekens foto Nel Schellekens

Het eerste weekend van augustus, september en oktober worden zowel de binnen-als de buitenmens verwend op het Keunenhuis. Wandel mee met de boswachter over het kleinschalige landgoed. Geniet van de afwisseling van de akkers, houtwallen, weilanden en boomgaard. Met wat geluk spot je patrijzen of een wegschietende ree. De melodieuze zang van de geelgors begeleidt het verhaal van de boswachter. Na een uurtje wandelen wordt het tijd voor de inwendige mens. Nel neemt het stokje over van de boswachter en leidt je rond om haar plannen met het Keunenhuis uit de doeken te doen. Afhankelijk van de stand van de restauratie loop je rondom of zelfs in de oude boerderij. Natuurlijk vergezeld door een heerlijke lunch/diner.

Programma zaterdag 4 augustus, 1 september en 6 okt:
16.00-17.00: wandeling boswachter over uniek kleinschalig landgoed Keunenhuis
17:00-18:00: Korte rondleiding rondom of indien mogelijk in boerderij Keunenhuis door Nel en voorafje
18:-00- 19:30: Uitgebreid proeverij diner in Schöppe (schuur)
Prijs: 37,50 voor leden, 40 euro voor niet-leden

Programma zondag 5 augustus, 2 september en 7 oktober:
11:00-12:00 : wandeling boswachter over uniek kleinschalig landgoed Keunenhuis
12:00-14:00: Uitgebreide proeverij lunch in de Schöppe (schuur) en korte rondleiding rondom of indien mogelijk in boerderij Keunenhuis door Nel
Prijs: 30 voor leden, 32,50 niet-leden
Meer informatie over Nel en haar manier van koken: www.nelschellekens.nl