Reuma en bewegen

0
286
SKB - Hal

Donderdag 20 juni om 19.30 uur organiseert Streekziekenhuis Koningin Beatrix (SKB) in Winterswijk onder de naam ‘SKB legt uit’ een informatieavond over reuma en bewegen.

Uit onderzoek blijkt dat reumapatiënten die twee keer per week actief bewegen minder pijn en minder klachten ervaren. Het maakt botten en spieren sterk en gewrichten soepel. Vroeger werd reumapatiënten vooral rust geadviseerd, maar dankzij de goede medicatie die er tegenwoordig is, is het advies nu juist: durf te bewegen!

Programma
Tijdens de informatieavond vertellen reumatoloog Peter Lanting en reumaconsulent Rudin Peters o.a. over de ontwikkelingen rond de behandeling van reuma en het belang van gezond leven. Daarna gaat buurtsportcoach Martine Steijvers nog wat dieper in op het onderwerp bewegen. Ook de reumapatiëntenvereniging is aanwezig met een informatiestand.
De avond vindt plaats in het Auditorium van het SKB. De zaal is open vanaf 19.00 uur en we starten om 19.30 uur. Rond 21.15 uur is het programma afgelopen. Er staat koffie en thee klaar. Ook in de pauze wordt gezorgd voor een hapje en drankje. De avond en het parkeren zijn gratis.

Aanmelden

Aanmelden kan via het aanmeldformulier op www.skbwinterswijk.nl of telefonisch via 0543 54 44 15 (vrijwilligers Gastenservice). Aanmelden kan t/m 17 juni 2019.

Achtergrondinformatie
Reuma is een verzamelnaam voor meer dan 100 verschillende aandoeningen van het ‘bewegingsapparaat’ zoals gewrichten, spieren, pezen en botten, die niet door een ongeval zijn veroorzaakt. Eén op de negen mensen in Nederland heeft een vorm van reuma en elke dag komen er 700 mensen bij. Zij leven dagelijks met pijn, stijfheid en vermoeidheid als gevolg van een reumatische aandoening. De meeste vormen van reuma zijn goed te behandelen maar (nog) niet te genezen.