ROCK & RAW 5 in café ’t Bolwerk

0
762

Op zaterdag 8 april trakteert Cafe het Bolwerk aan de Kottenseweg 7 Winterswijk weer op een avondje stevige rock.

Maar liefst vier bands zullen het podium betreden deze avond, te weten Rat Patrol, No 1408, Dreckneck en Cannibalistic Squirrel.
De avond wordt afgetrapt door het uit Ulft/Gendringen afkomstige jonge Cannibalistic Squirrel, zij spelen een mix van hard rock met thrash en heavy-metal invloeden.
Als tweede band zal Dreckneck het podium betreden. Afkomstig uit Eibergen en opgericht november 2015 brengen deze drie heren stevige stoner-rock zonder al te veel poespas. Hier en daar wat metal en blues invloeden. De heren worden beïnvloed door oa Kyuss, Fu Manchu en Stoned Jesus. Begin april wordt hun eerste nog titel-loze EP uitgebracht.
De derde band van de avond is het Groningse Rat Patrol. Deze band bestaat sinds 1988 en spelen nog steeds in de originele bezetting. Hun hardcore-punk wordt qua stijl wel eens vergeleken met Poison Idea en the Exploited. Inmiddels zijn er vier albums uitgebracht op het eigen Highly Obscure Records en wordt er gewerkt aan een vijfde. Recentelijk stonden ze nog samen op de planken met MDC en UK Subs.

Rat Patrol

Afsluiter van de avond is No 1408, opgericht in 2012 en voor velen inmiddels ook geen onbekenden meer. Stevige Nedermetal met een altijd meeslepende live-presentatie qua enthousiasme!! Inmiddels zijn er al meerdere singles, muziekvideo’s (Grijpgraag met Ari Koomen) en een studioalbum verschenen en timmeren de heren flink aan de weg. Kortom een goede reden om het haar weer eens los te gooien en er tegen aan te gaan voor de Achterhoekse liefhebbers van de stevige muziek. Aanvang 21:00 uur, en zoals gewoonlijk is de entree gratis.

Running order:
21:00 u – 21:45 u Cannibalistic Squirrel
22:00 u – 22:45 u Dreckneck
23:00 u – 23:45 u Rat Patrol
0:00 u – 01:00 u No 1408