Schaakvrij 2015

0
581

wsgDe schakers van WSG hebben zich geplaatst voor de tweede ronde van de landelijke bekerstrijd. In Nijverdal werd ENO met 1-3 verslagen. Marcel Krosenbrink en Reinhard Funke wonnen relatief snel, terwijl Jochem Mullink verloor. Lange tijd was de stand 1-2 en speelde alleen Gerard Harbers nog. Harbers kwam behoorlijk in de problemen, maar had geluk dat zijn tegenstander op leeftijd in tijdnood raakte. Onder die spanning maakte hij een fout en Harbers wist alsnog het punt binnen te halen en WSG aan een plaats in de volgende ronde te helpen. Daarin treft WSG op Schaakstad Apeldoorn, drie jaar geleden nog de nummer 2 van Nederland. Een plaats in de derde ronde lijkt dus ene brug te ver voor het WSG.

Dinsdag 20 oktober is het Herfstvakantie en dan is het bij het WSG traditioneel tijd voor Schaak Vrij. Elke schaker, lid of geen lid, kan hier aan meedoen. Aanmelden vooraf is niet nodig en het kost ook niets.
Er zijn vier ronden, maar eerder stoppen of later beginnen is geen probleem. Om de spanning te verhogen is er een tijdshandicap. Sterke spelers krijgen minder tijd voor hun partij dan minder sterke spelers. Schaakvrij vindt plaats bij Grandcafé Willinks vanaf 19.30 uur.