School- en Volksfeest Miste 2016

0
1112

Miste sluit op 8, 9 en 10 september bij ‘Den Tappen’ de rij van Winterswijkse Volksfeesten af.
Het feest wordt donderdagmiddag geopend met een optreden van “De breurs van Hutteman”. Jan en Gerrit Roerdink hebben een programma met foto’s en anekdotes samengesteld en zullen dit op hun eigen, ongetwijfeld humorvolle wijze presenteren. Het Vrijetijdsorkest zal zorgen voor de muzikale omlijsting. Vrijdagmorgen staat in het teken van de optocht; een bonte mix van grote en kleine corsowagens en zitwagens. Onder aanvoering van muziekvereniging Excelsior trekt de optocht via de Brinkeweg en Heenkamppieperweg naar de Smeenkstegge voor de ‘Stop’. Via de Halteweg en Misterweg keert de stoet weer terug naar de feestweide bij “Den Tappen. Terug bij den Tappen zal de voorzitter het feest officieel openen.
Onder het genot van een kopje koffie en een broodje zullen aansluitend de prijzen van de jeugdwagens uit de optocht bekend gemaakt. Om 13:00 uur starten de kinder- en volksspelen. Om 16:30 zal het Jeugkoningsschieten beginnen. De prijzen voor de A-wagen en zitwagens worden ‘s avonds uitgereikt. Gerrit Vervelde (Vonderman) zal namens de jury de uitslag bekend maken en van commentaar voorzien; dit ondersteund door een fotopresentatie van huisfotograaf Roland ten Hoopen.
Na de prijsuitreiking nemen DJ NICK en THE PLODDEBAND het over.
Zaterdag vertrekt de optocht om 08:30 bij Den Tappen om via de Brinkeweg, Vreehorstweg en Breukinkweg naar de Benninkweg, residentie van het Koningspaar Marilda en Paul Makkink. Om 11:30 wordt bij ‘Den Tappen’ een aanvang gemaakt met het Koningsschieten 2016 met aansluitend de feestelijke inhuldiging van de nieuwe Koning of Koningin. Het feest wordt zaterdagavond afgesloten met een optreden van cover- en showband ‘De Daltons’.

Programma Volksfeest Miste