School- en Volksfeest Miste

0
522

Miste sluit op 7, 8 en 9 september bij ‘Den Tappen’ de rij van Winterswijkse Volksfeesten af.

Waar voorheen het feest ’s middags met het ouderenprogramma werd geopend is dit nu naar de avond verplaatst. Om 19:30 zullen de Slingetaler het spits afbijten. Vrijdagmorgen staat in het teken van de optocht; een bonte mix van grote en kleine corsowagens en zitwagens. Onder aanvoering van muziekvereniging Excelsior trekt de optocht door Miste via de Misterweg, Breukinkweg en Brinkeweg. Terug bij den Tappen zal de voorzitter het feest officieel openen. Onder het genot van een kopje koffie en een broodje zullen aansluitend de prijzen van de jeugdwagens uit de optocht bekend gemaakt.
Om 13:00 uur starten de kinder- en volksspelen. Om 16:30 zal het Jeugdkoningsschieten beginnen. De prijzen voor de A-wagen en zitwagens worden ‘s avonds uitgereikt. Gerrit Vervelde (Vonderman) zal namens de jury de uitslag bekend maken. Hierna neemt feestband FANTASTISCH het over. Voor de jeugd wordt een Under-21-Party georganiseerd door de Jeugdcommissie.

Zaterdag vertrekt de optocht om 08:30 bij Den Tappen om via de Misterweg naar de Meenkmolenweg te gaan, residentie van koningin Nancy Dibbets en prins-gemaal Mark Woordes. Om 11:30 wordt bij ‘Den Tappen’ een aanvang gemaakt met het Koningsschieten 2017 met aansluitend de feestelijke inhuldiging van de nieuwe Koning of Koningin. Het feest wordt zaterdagavond afgesloten met een optreden van cover- en showband ‘De Daltons’.