SKB op 9

0
554

SKB op 9e plaats in de AD ziekenhuis top 100.

In de AD ziekenhuis top 100 die zaterdag 5 november bekend werd gemaakt is het Streekziekenhuis Koningin Beatrix (SKB) in Winterswijk op een 9e plek geëindigd. Dit is het derde jaar op rij dat SKB in de AD top tien staat. ‘’Een plek in de top tien is een resultaat waar we erg trots op zijn’’, zegt Bert Kleinlugtenbeld, bestuurder van het Streekziekenhuis Koningin Beatrix. ‘‘De kenmerkende persoonlijke benadering van het SKB heeft wederom haar vruchten afgeworpen. Dit hebben wij te danken aan onze toegewijde collega’s en vrijwilligers.”

Hoge score op de meeste criteria
De kwaliteit van de ziekenhuizen wordt elk jaar door het dagblad beoordeeld op 38 criteria die een doorsnede zijn van de behandelingen in ziekenhuizen, zoals bijvoorbeeld oncologie, cardiologie, heupoperaties en de kwaliteit van de verpleging. Naast genezingsresultaten wordt er ook gekeken naar het zorgproces. Kwaliteit van zorg is moeilijk te meten, maar belangrijk om in kaart te brengen. De rangschikking is gebaseerd op criteria die elk jaar door de Inspectie voor de Gezondheidszorg worden vastgesteld. Het SKB scoort op de meeste criteria hoog. Op de onderdelen ondervoeding en hulp na een beroerte scoorde het ziekenhuis lager. “Dit wisten we,” aldus kwaliteitsfunctionaris Marcha Fermina. “Er zijn inmiddels de nodige verbeteringen doorgevoerd in zowel in de screening van mogelijk ondervoede patiënten als in de eiwitverrijkte voeding zelf. Voor wat betreft hulp na een beroerte, daar doen we het goed, maar wellicht kan er in de registratie nog een verbeterslag gemaakt worden.”

Nominatie Meest patiëntvriendelijke ziekenhuis
skblogoVan een dertiende plaats in 2013, een tiende in 2014 en een zevende plek in 2015, naar nu een negende plaats. ‘’Het SKB is erg blij met opnieuw een plaats in de top 10 en streeft er naar om een plaats in de top 10 vast te houden en zo mogelijk te stijgen. Het SKB staat voor goede, gastvrije en veilige zorg dicht bij de patiënt en het zal er alles aan doen om dit ook in de toekomst op de beste manier te kunnen bieden en zo nog betere resultaten te behalen,” aldus Kleinlugtenbeld. “En dat we daarin slagen blijkt ook uit het feit dat SKB één van de vijf ziekenhuizen is, die genomineerd zijn voor de titel Meest patiëntvriendelijke ziekenhuis!”