Slagveld !!

0
604

Shuffle Percussion Group trekt ten strijde met slagwerkspektakel “Slagveld”
Zondagmiddag 13 december om 14.30 uur zal Theater de Storm te Winterswijk het strijdtoneel zijn van Slagveld, de nieuwe voorstelling van Shuffle Percussion Group. Onder regie van Hans Minnaert mixen de 12 performers van Shuffle virtuoos slagwerk, ontroerende composities en fysiek theater in hoog tempo tot een nieuwe afwisselende voorstelling. Slagveld is de nieuwe muzikale theatrale voorstelling van Shuffle Percussion Group. Net als de vorige voorstellingen Slagroom! en Slapstick belooft Slagveld een energieke theatervoorstelling te worden. Onder leiding van artistiek leider John Sonderen zijn de slagwerkers er opnieuw in geslaagd om hun muzikale talenten in een aanstekelijke performance te verpakken. Naast strakke Japanse, opzwepende Afrikaanse en swingende Brazilaanse drumkunsten zijn muzikale passie, discipline en energie de hoofdingrediënten waar Slagveld mee ontworpen en gemaakt is. Slagveld is totaaltheater en nog nooit eerder vertoond door een amateur slagwerkgroep van deze grootte.

 Foto Floor Thissen
Foto Floor Thissen

Shuffle Percussion Group debuteerde in 2005 als eigenzinnige slagwerkgroep. De jaren daarna ontwikkelde de slagwerkgroep zich in de regio als groep die nu juist de dingen doet die je niet direct van een slagwerkgroep verwacht. Muzikaal werden nieuwe wegen ontdekt door te werken met eigen composities en elektronische muziek. Daarbij onderscheidt Shuffle Percussion Group zich van andere slagwerkgroepen door de laatste jaren hun focus op theatrale performance te leggen. Het creatieve team bestaat uit artistiek leider John Sonderen, student muziektheater Frans Kemna en regisseur/choreograaf Hans Minnaert. Sonderen en Kemna spelen beiden in de voorstelling Slagveld. Afgelopen zomer waren de heren tevens te zien in de spektakel voorstelling Symfonia 2 in het Steengroevetheater. Minnaert heeft o.a. 22 jaar gewerkt als danser, musicus en choreograaf bij het Internationaal Danstheater in Amsterdam. Als co-regisseur-choreograaf heeft hij o.a. de theatervoorstelling Compassion van Carel Kraayenhof en de eerste twee succesvolle theatervoorstellingen van Percossa op zijn naam staan. Percossa geldt als een belangrijke inspiratiebron voor Shuffle Percussion Group.
In Slagveld ziet u Shuffle Percussion Group in de Overdrive, een voorstelling voor jong en oud! Kaarten à 21,50 euro zijn verkrijgbaar via www.theaterdestorm.nl . Kinderen tot 12 jaar à 16,- euro.

Foto Sanne Wevers
Foto Sanne Wevers