Slotboom Steenhouwers beste leerbedrijf

0
115
Jacobstoren

Slotboom Steenhouwers uit Winterswijk is het beste leerbedrijf voor mbo-studenten van de provincie Gelderland in de sector techniek en gebouwde omgeving. Woensdag 26 juni 2019 maakte SBB dat bekend.

Mbo-studenten volgen het praktijkgedeelte van hun opleiding bij een door SBB erkend leerbedrijf. Erkende leerbedrijven zijn een schoolvoorbeeld voor de branche. Door studenten te helpen opleiden, leveren zij een belangrijke bijdrage aan de toekomst van het vakmanschap.

Slotboom Steenhouwers leidt sinds het jaar 2000 mbo-studenten op, voorheen deed men dit onder de naam Natuursteenbedrijf De Corbeel, men is dus al jaren vertegenwoordigd in dit specialisme. Op de werkvloer van het bedrijf leren ze praktische en sociale vaardigheden. William Slotboom is blij verrast met de prijs: “Wij vinden het belangrijk dat studenten bij ons leren in de praktijk omdat zij hiermee de fijne kneepjes van het vak tot in de perfectie leren kan”.

Uit ruim 1.600 voordrachten zijn per provincie voor elke sector een winnend leerbedrijf en een winnende praktijkopleider uitgeroepen. De uiteindelijke winnaars worden op 18 november a.s. bekend gemaakt en mogen zich een jaar lang het beste leerbedrijf en beste praktijkopleider van Nederland noemen.

Met de verkiezing van het beste leerbedrijf en de beste praktijkopleider van Nederland vragen het ministerie van OCW en SBB aandacht voor de 250.000 erkende leerbedrijven en ruim 300.000 praktijkopleiders voor mbo-studenten. Met stageplekken en leerbanen nemen zij gemiddeld de helft van de opleidingstijd van de 500.000 mbo-studenten voor hun rekening.