Sportief Wandel NIEUWS

0
258

Nieuw in Lichtenvoorde: Sportief Wandelen op donderdagmorgen met Tanya

Sportief Wandelen is anders dan een stukje wandelen. Het is voor iedereen die aan fitheid wil werken de ideale activiteit. Door de begeleiding en verantwoorde trainingsopbouw biedt het net iets meer dan het ‘gewone wandelen. Sportief Wandelen betekent stevig doorwandelen met een actieve armbeweging in een tempo rond de 5 tot 7 kilometer per uur. Er moet nog altijd adem overblijven om een gesprekje te voeren. Het trainen met elkaar is gezellig en is een extra stimulans om je op weg te helpen naar een betere conditie en dat in de heerlijke buitenlucht. De trainingen duren ongeveer 1 uur tot 1,5 en zijn zeer gevarieerd. Een warming-up (met krachtoefeningen) om de spieren los te maken, een stuk stevig doorwandelen, oefeningen met tempowisselingen en tenslotte even uitlopen. De cooling-down met ontspanningsoefeningen is de afsluiter. Zo gaat je fit én relaxed de dag in.

Als trainer Sportief Wandelen geef ik tijdens de trainingen technische aanwijzingen over looptechniek en lichaamshouding. Door een verantwoorde opbouw is de kans op blessures gering. Omdat Sportief Wandelen zeer laagdrempelig is, wandelen is namelijk een makkelijke natuurlijke beweging, is het voor een grote groep mensen zeer geschikt.
Ook voor fitte mensen is Sportief Wandelen een uitstekende vorm van bewegen. Zij kunnen flink aan hun trekken komen bij een pittige training, door een aantal verzwarende elementen in te bouwen. Diverse doelgroepen kunnen prima naast elkaar trainen.
Tanya haar trainerslicenties (Nordic Walking & Sportief Wandelen) zijn up-to-date en ook haar EHBO is in orde. De kosten voor een wandeling/training zijn 5 euro per keer (inclusief koffie/thee).
We verzamelen om 09.00 uur aan de Nijverheidsstraat. Van hieruit gaan we samen naar een wandelplek in de buurt. Zin om mee te lopen? Meld je aan, welkom.
Tanya Kraan
Nijverheidsstraat 12
7131PA Lichtenvoorde
0613862687
info@no-blabla.nl
https://www.facebook.com/No-blabla-wandelen-572127152936150/