Steengroeve Theater 2020

0
676

Wie worden het creatieve team voor 2020?

Als regisseur hebben wij Jasper Verheugd bereid gevonden en hij neemt Jan Tekstra mee als muzikaal leider. Jasper heeft o.a. bij Studio 100 (Samson & Gert) gewerkt en “Het verzet Kraakt” en “Stork” in Twente geregisseerd. Jan Tekstra heeft de muziek geschreven van deze stukken , maar ook een hit van Marco Borsato. Jos Pijnappel zal als dirigent voor de troepen staan. Jos heeft dit jaar in het orkest gezeten maar ook al vele jaren arrangementen voor ons gemaakt. Zij hebben een team van professionals om zich heen waar we in verschillende mate gebruik van zullen maken.

Wat gaan we doen?
Samen met Jasper en Jan zijn we tot de keuze van ons stuk gekomen dat Jasper en Jan vervolgens geschreven hebben. De Titel is :


Symfonische Rock Opera over het turbulente leven en de tragische dood van Judith van Dorth. De Nederlandse Freule die zo’n grote mond had dat ze de doodstraf kreeg. Met de dood in de ogen schreef zij in de nacht van 21 november 1799 in Winterswijk haar trieste en definitieve afscheidsbrief. “Zegt een eeuwig vaarwel aan alle mijn bekenden”. Het is de doodskreet van een adellijke vrouw – excentriek, dwars, opstandig en Oranjegezind.
Haar leven was als een verwarde koortsdroom. Een aaneenschakeling van bizarre geweldsuitspattingen, perverse loyaliteit, overspannen familiebanden en ongepaste seks.