Steengroevetheater: De Freule

0
238

Musical Award winnaar Renée van Wegberg speelt ‘De Freule’ in Steengroevetheater Winterswijk

Deze zomer speelt Musical Award winnaar Renée van Wegberg de rol van de rebelse en fanatieke orangist Judith van Dorth in Het Steengroevetheater.

Regisseur en scriptschrijver Jasper Verheugd kenmerkt de freule van Dorth (1747-1799) als vurige dame met meerdere gezichten: “Ze was verleidelijk, speels en tegelijkertijd ongelooflijk stoer en onbeschroomd. De freule leefde haar leven met een aaneenschakeling van onvoorstelbare uitspattingen.” Met Renée van Wegberg vond het artistieke team het multi talent dat zowel de overweldigende muziekstukken, verschillende leeftijden als de veelzijdige persoonlijkheid van deze Achterhoekse freule kan overbrengen in de indrukwekkende ambiance van de steengroeve.

Renée van Wegberg

Renée voltooide haar opleiding aan de muziektheateracademie van het Rotterdams Conservatorium en was te zien in o.a. de musicals ‘Annie’, ‘We Will Rock You’ (Duitsland), ‘Joseph and the Amazing Technicolor Dreamcoat’, ‘Urinetown’, Wicked’, ‘Tick, Tick Boom’ en ‘Expeditie Eiland’. In 2018 won zij de prestigieuze Musical Award voor beste vrouwelijke hoofdrol in ‘Liesbeth List, de Musical’. Onlangs mocht ze deze prijs opnieuw in ontvangst nemen voor haar rol in ‘Fun Home’.  

 

Voorbereidingen

Het script en de muziekstukken (Jasper Verheugd en Jan Tekstra) zijn in een vergevorderd stadium. Eind deze maand volgen audities voor de cast, het koor en de orkestleden. Ook backstage zijn de voorbereidingen gestart. Zo werkt het technische team van vrijwilligers – de gouden handjes (red.) – aan de bouw van een imponerend decor en wordt in Winterswijk hard gewerkt aan de indrukwekkende jurk die de freule gaat dragen.

Kaartverkoop

Toegangskaarten voor ‘De Freule’ zijn te koop via Theater De Storm. Dit kan 24 uur per dag via www.theaterdestorm.nl of bij de theaterkassa (di. t/m vr. tussen 10u en 13u).  Telefoon: 0543-519285.

Voorstellingsdagen: di. 11, wo. 12, vr. 14 en za. 15 augustus. Aanvang voorstellingen: 20.00 uur.

foto’s: Isabeau Bosscher

Renee van Wegberg