Studiekring in Bibliotheek Winterswijk

0
133

De Bibliotheek is meer dan een gebouw vol boeken. Het is ook een plek waar mensen elkaar kunnen ontmoeten om bijvoorbeeld te praten over verschillende onderwerpen. Al ruim tien jaar lang kan dit onder andere bij de Studiekring Winterswijk. Momenteel zijn er weer enkele plaatsen vrij bij deze kring. Ook zoeken we een begeleider van de kring, die de huidige begeleider kan ondersteunen.

Studiekring
De Studiekring (van en voor senioren) komt op maandagmorgen bijeen. Er zijn twaalf bijeenkomsten per seizoen van 9.30 uur tot 11.30 uur. Nieuwe deelnemers zijn van harte welkom. Tijdens de ochtenden behandelt iedere deelnemer een keer een onderwerp van zijn of haar keuze. Zo ontstaat er vanzelf een variatie aan onderwerpen. Vragen en discussies horen er altijd bij. Het is de bedoeling, dat iedereen zich openstelt voor het gekozen onderwerp. De ene keer valt het meer met de eigen belangstelling samen, maar soms wat minder. Het onderling respect daarvoor is een garantie voor telkens weer een interessant seizoen. Lijkt het u leuk om organisatorisch (ook) iets te betekenen voor de studiekring, samen met de huidige begeleider? Neem dan vooral contact op.

De Bibliotheek Winterswijk
De Bibliotheek Winterswijk is behalve de locatie waar de bijeenkomsten plaatsvinden ook een belangrijke informatiebron voor inleider en deelnemers. Voor leden van de Bibliotheek Oost-Achterhoek is deelname gratis. Een lidmaatschap kan elk moment ingaan en geldt voor een jaar. Niet leden betalen € 53,- (hetzelfde bedrag als het lidmaatschap van de Bibliotheek). Het eerste bezoek aan het Studiehuis geldt als een kennismaking en is gratis.

Voor meer informatie kunt u terecht bij het Servicebureau van de Bibliotheek Oost-Achterhoek (088-0062929), info@oostachterhoek.nl . Ook kunt u meer informatie vinden op www.studiekringen50plus.nl